Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
oni se s nima chteji vidat az moc a to mi vadi, ne, ze by je nemeli vidat vubecale tak nejak si ty pravidla chci urcovat sama kdy a kde a ne oni…ze uz je „cas“
To si dovedu představit. Když potřebuješ ke kadeřnici, něco si zařídit, později pohlídat až budou nemocné a ty v práci ![]()
Tchyně není jen hlídací služba, je to blízký člověk tvých dětí. Kdybys nedejbože zemřela, nejspíš by je vychovávala. Takže to není jen tak někdo na ulici
@Bábrdl ona ma 10 let do duchodu a manzel ma v praci 100% OCR, takze uz ted je jasny, kdo bude o nemoci doma
ke kaderinic apod.,chodim v podvecer, kdy uz je manzel doma… ![]()
@Anonymní píše:
@Bábrdl ona ma 10 let do duchodu a manzel ma v praci 100% OCR, takze uz ted je jasny, kdo bude o nemoci domake kaderinic apod.,chodim v podvecer, kdy uz je manzel doma…
Takže ona ještě chodí do práce? Tak to fakt nechápu, jak tě může její péče o děti obtěžovat. Vždyť musí být skoro furt pryč.
Měla by si dojít k tomu, že to jak ty se chováš k tchánovcům, tak stejně se k tobě za dvacet let budou chovat tvé děti. Když dojdeš k respektu a úctě, budeš mít lepší stáří.
Mám dva kluky a promiň, ale děsím se, že si přivedou domů někoho, jako jsi ty. Neblázni a buď ráda, že má o vnoučata zájem a má je ráda. To je pro děti ohromný dar, který každý do života nedostane. A také dar pro rodiče, že mají chvíli čas i pro sebe. ![]()
Každý musí v životě občas něco překousnout, tak si k ní nepěstuj zbytečně averzi, vždyť v takové atmosféře se nemůže hezky žít.
Ja se k nim chovam slusne, to, co tady pisu me trapi „uvnitr“ k nim se chovam mile a bavim se s nima taky uplne normalne..chtela jsem se jen vypsat…
@Anonymní píše:
Ja se k nim chovam slusne, to, co tady pisu me trapi „uvnitr“ k nim se chovam mile a bavim se s nima taky uplne normalne..chtela jsem se jen vypsat…
Nevím jistě, nakolik to jde, nedat nic najevo. Ty si třeba myslíš, že se chováš mile, ale oni, pokud nejsou úplně hloupí, tu tvoji averzi musí vycítit.
Mám víc kamarádek, které mi řekli, že si myslely před narozením dítěte, že mají tu nejlepší snachu, jak chodily po nákupech, na bazén, byly v pohodě. A po narození vnoučete přišla změna. Najednou je snacha naštětěná, vidí na ní, že ji obtěžuje i krátká domluvená návštěva, cokoliv s vnoučetem dělají babičky špatně a snacha je koriguje. Ani z té druhé strany to není snadné.
@Bábrdl píše:
Nevím jistě, nakolik to jde, nedat nic najevo. Ty si třeba myslíš, že se chováš mile, ale oni, pokud nejsou úplně hloupí, tu tvoji averzi musí vycítit.Mám víc kamarádek, které mi řekli, že si myslely před narozením dítěte, že mají tu nejlepší snachu, jak chodily po nákupech, na bazén, byly v pohodě. A po narození vnoučete přišla změna. Najednou je snacha naštětěná, vidí na ní, že ji obtěžuje i krátká domluvená návštěva, cokoliv s vnoučetem dělají babičky špatně a snacha je koriguje. Ani z té druhé strany to není snadné.
Já nevím, jak tohle vidí moje tchýně, ale řekla bych, že já s ním mám vztah po dětech naopak lepší. Ze začátku jsem k ní těžko hledala cestu, spoustu věcí má jinak než moji rodiče, i když je to jinak hodná a slušná osoba: do všeho mluví, radí, leze nám domů bez zvonění (ale bydlí daleko), občas se urazí, nebere ironii, vtip a hlavně je to učitelka
. Ale jak mám děti, tak prostě vím, že s ní nějak vyjít musím a asi stejně tak to chápe i ona a je klid. Jsem ráda, že žere moje děti, i když na ně občas šišlá a tak. Někdy může pomoct, někdy to nejde (má hodně vnoučat, pomáhá se všemi, i když s našimi asi nejmíň), někdy je dlouho nevidí, tak je má „jen tak“, prostě to beru, jak to je, stejně mi nic jinýho nezbývá. Sneseme se dokonce i na dovolený, ona se podívá někam ven (sami nejezdí) a my máme bonus pár hodin denně bez dětí. To bych si dřív nedovedla představit, fuj
.
Možná by to ale bylo jinak, kdybychom s ní bydleli, ale do toho bych asi šla jen v krajním případě.
@Anonymní píše:
Myslíš, že to z tebe nevycítí? A i kdyby ne, mysli také na sebe a zkus se od toho odprostit. Budeš mít lepší náladu a úsměv na tváři
Zkus být ráda za ten zájem, vždyť je to fajn, když se k sobě rodina chová hezky a hezky spolu vychází.
Také jsem jeden čas tchyni nemusela, pamatuji si, jak mě štvalo skoro úplně všechno, co udělala. Dnes, když se na to podívám zpětně, vidím, že chyba byla ve mně. Zkus si vždy představit, jak bys reagovala, kdyby to samé udělal/řekla tvoje maminka. Mně ten rozdíl úplně vyděsil.
Postupem času jsem k ní přestala být přehnaně kritická a moje děti mají úžasnou babičku. A já tchýni. I když není ve všem dokonalá. Ale..kdo z nás je? ![]()
Zakladatelko,
v několika popsaných bodech vidím svojí mámu. U nás jsou některé situace dokonce vyhrocenější a to bydlíme každá jinde, ale ve stejném městě.
Mrzí mě to, štve, protože za normální to nepovažuju. Jen vím, že jiné to nebude.
Chápu tě, ale bohužel neporadím co dělat.
P. S. ale nedělej si nic z těch zlých komentů
@Anonymní píše:
Zakladatelko,
v několika popsaných bodech vidím svojí mámu. U nás jsou některé situace dokonce vyhrocenější a to bydlíme každá jinde, ale ve stejném městě.
Mrzí mě to, štve, protože za normální to nepovažuju. Jen vím, že jiné to nebude.
Chápu tě, ale bohužel neporadím co dělat.
P. S. ale nedělej si nic z těch zlých komentů
dekuji ![]()
@Murky píše:
Myslíš, že to z tebe nevycítí? A i kdyby ne, mysli také na sebe a zkus se od toho odprostit. Budeš mít lepší náladu a úsměv na tvářiZkus být ráda za ten zájem, vždyť je to fajn, když se k sobě rodina chová hezky a hezky spolu vychází.
Také jsem jeden čas tchyni nemusela, pamatuji si, jak mě štvalo skoro úplně všechno, co udělala. Dnes, když se na to podívám zpětně, vidím, že chyba byla ve mně. Zkus si vždy představit, jak bys reagovala, kdyby to samé udělal/řekla tvoje maminka. Mně ten rozdíl úplně vyděsil.Postupem času jsem k ní přestala být přehnaně kritická a moje děti mají úžasnou babičku. A já tchýni. I když není ve všem dokonalá. Ale..kdo z nás je?
me taky na tchyni stve uplne vsechno a mam pocit ze od moji mamy by mi to nevadilo
ale ona to nedela
je to proste vychovou, tak jak jsem byla vychovana ja se snazim vychovavat svoje dite takze mame s moji mamou tak nejak stejne nazory
s tchanem vychazim mnohem lip, pripada mi ze ma vic rozumu nez ona.. ona by dite na 4 mesicich posazovala, a vsechno by mu davala.. to tchan je ten ma rozum i jeho pritelkyne tak je mam rasdi nez tchyni
ale uz si na ni taky zacinam zvykat ![]()
Ach jo
A co ty, ty jsi dokonalá? Dle mého názoru normálně projevuje zájem o svoje vnoučata. Bydlíte v jednom domě, jste rodina.To bys chtěla aby kolem tebe chodila jako kolem horké kaše? Protože to je o tobě.