Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@silvik.sk @Bábrdl ten barak tchyne teda rozhodne neni, patri manzelovi a tchanovi. tcyne ma stejny ho..o jako ja@Bábrdl neboj,budu dobra tchyne, vim to..
![]()
![]()
Stejné ho.no jako ty?? Tchýně má v tom baráku za ta léta určitě x peněz, péče a zásluh. Vychovala v něm své dítě/děti a ty ji chceš srovnávat se sebou? Manžel má část baráku zřejmě proto, že to na něj tchán přepsal. A ještě v jiném příspěvku nadáváš, že moc šetří..Možná proto, že vidí že „smrdíte korunou“ a někdo ten barák musí zainvestovat a obstarat. Tohle snad ani matka od dětí nemůže myslet vážně takové řeči!
Taky si myslim ze jedina moznost je odstehovat se
my zijeme u nasich s prckem pul roku ale jen proto, ze jsme zacali stavet domek, kdyby to nebylo v planu tak ani nahodou nejsme u rodicu.. ale takhle nam to prijde lepsi nez platit hypo a jeste nekde najem ikdyz rodicum samozrejme prispivame.. no a prestoze nasi jsou v pohode nemame s nima zadny problemy, pritel s nimi vychazi dobre, tak se tesime az budeme ve svym a sami
i mama rika ze nedela dobroto aby mlady zili se „staryma“ zna to ze svy vlastni zkusenosti kdyz bydleli u jejich rodicu a to je par mesicu a meli jich plny zuby
to si prej hodne rychle hledali svuj byt ![]()
Jako bych to psala já, před třemi lety. Ale vydržela jsem to rok, a psychicky zdeptaná jsem donutila manžela, odstěhovat se. Doporučuji totéž. Nic jiného není řešení. ![]()
Děti mají 3 roky a 1 rok. Staršího občas u tchánovců necháváme samotného, roční ještě ne. Za rok je tam nechám občas obě, s těžkým srdcem, ale mě už tam nikdo neuvidí. Kdo to nezažil, NIKDY nepochopí. Drž se, a bojuj za svojí rodinu.
Anonym C.
Tvoje tchýně mi přijde jako normální babička. Nic vážnýho nedělá. Chápu ale, že žít v jednom baráku s jakoukoliv tchýní nebo i vlastníma rodičema je náročný, taky by mě to štvalo. Pokud se nemůžete stěhovat, radím se zklidnit a využívat výhody, který ti tohle soužití poskytuje a nejsou malý. ![]()
Tchýně-po bližším ohledání zjistíš, že anatomicky, fyziologicky a charakterově se nevymyká běžným lidským exemplářům. Ač ti to přijde divné i ona bývala někdy mladá, zamilovaná a ve svém životě byla v roli snachy. Možná to byla role spojená s analogíí mazáctví. Třeba to má tak, že taky jsem si vytrpěla své-užívej zas ty.Boj mezi tchýní a snachou je nesmiřitelný a hodně nám bere. Své v tom hraje i optický klam. Historek o zlých tchýních a nebohých snachách jsou mraky a patří do lidové slovesnosti. U vás je problém v generačním rozdílu. V práci budeš jako mladá těžko navazot vztah se svojí klimakterickou koleginí. Bez větších problému si připustíš, že vám nedostává společnych témat, liší te se v zájmech i v názorech. Je to holt jiná generace. Tchýně si tě za snachu nevybrala a ty ji taky ne. JObě máte právo říci ne.Bez pocitu viny, bez omluv a výčitek. Oprava kolegyni-překlep
@Ivulee14 píše:
Stejné ho.no jako ty?? Tchýně má v tom baráku za ta léta určitě x peněz, péče a zásluh. Vychovala v něm své dítě/děti a ty ji chceš srovnávat se sebou? Manžel má část baráku zřejmě proto, že to na něj tchán přepsal. A ještě v jiném příspěvku nadáváš, že moc šetří..Možná proto, že vidí že „smrdíte korunou“ a někdo ten barák musí zainvestovat a obstarat. Tohle snad ani matka od dětí nemůže myslet vážně takové řeči!
dle ceho usuzujes, ze smrdime korunou?
barak obstarava manzel, kdyby to bylo na tchanovi, davno by mu spadnul na hlavu, ten pro barak neudelal nic…vse co se deje okolo baraku se deli napul… s penezma tchanovcu jsem to myslela tak, ze ikdyz maji hodne penez a muzou si dovolit kvalitnejsi, lepsi veci, co by vydrzeli o dost lepe, tak si, aby usetrili nebo ja nevim proc..? tak si kupuji levne, nekvalitni veci do elektroniky po jidlo…
Celou dobu si nepreji nic jineho, nez aby se to zlepsilo, ale to musi obe strany…
Dekuji tem, co si to aspon dokazi predstavit a chapou me
ale i tem, co me nechapou…
![]()
@Anonymní píše:
dle ceho usuzujes, ze smrdime korunou?barak obstarava manzel, kdyby to bylo na tchanovi, davno by mu spadnul na hlavu, ten pro barak neudelal nic…vse co se deje okolo baraku se deli napul… s penezma tchanovcu jsem to myslela tak, ze ikdyz maji hodne penez a muzou si dovolit kvalitnejsi, lepsi veci, co by vydrzeli o dost lepe, tak si, aby usetrili nebo ja nevim proc..? tak si kupuji levne, nekvalitni veci do elektroniky po jidlo…
Ty jsi teda dáreček…
@Lady4 píše:
Tchýně-po bližším ohledání zjistíš, že anatomicky, fyziologicky a charakterově se nevymyká běžným lidským exemplářům. Ač ti to přijde divné i ona bývala někdy mladá, zamilovaná a ve svém životě byla v roli snachy. Možná to byla role spojená s analogíí mazáctví. Třeba to má tak, že taky jsem si vytrpěla své-užívej zas ty.Boj mezi tchýní a snachou je nesmiřitelný a hodně nám bere. Své v tom hraje i optický klam. Historek o zlých tchýních a nebohých snachách jsou mraky a patří do lidové slovesnosti. U vás je problém v generačním rozdílu. V práci budeš jako mladá těžko navazot vztah se svojí klimakterickou koleginí. Bez větších problému si připustíš, že vám nedostává společnych témat, liší te se v zájmech i v názorech. Je to holt jiná generace. Tchýně si tě za snachu nevybrala a ty ji taky ne. JObě máte právo říci ne.Bez pocitu viny, bez omluv a výčitek. Oprava kolegyni-překlep
@Lady4 píše:
Tchýně-po bližším ohledání zjistíš, že anatomicky, fyziologicky a charakterově se nevymyká běžným lidským exemplářům. Ač ti to přijde divné i ona bývala někdy mladá, zamilovaná a ve svém životě byla v roli snachy. Možná to byla role spojená s analogíí mazáctví. Třeba to má tak, že taky jsem si vytrpěla své-užívej zas ty.
Mě by teda zajímalo, v čem přesně to tahle tchyně má, že to dává snaše sežrat. V tom, že má ráda vnoučata? ![]()
Zakladatelko, myslím, že jsi pěkně zákeřná, nepřejícná, sobecká a žárlivá. Tvoje tchyně má možná nějaké mouchy, to nepochybně, ale taky plno věcí zbytečně přeháníš. A taky komentuješ počínání tchyně a tchána, po kterém ti vůbec nic není. Jejich životní standard a peníze tě vůbec nemají co zajímat. Pokud se ke tchyni chováš odměřeně a nenápadně jí dáváš najevo to, co tady píšeš nám, tak se jí vůbec nedivím, žě tě nepozdraví, neodpoví na děkuji apod. Já bych tě měla tak plný zuby, že bych se taky zajímala jen o vnouče a ne o takovou nánu
Jedna moje bývalá kamarádka vedla skoro stejné řeči na adresu tchyně a tchána jako ty, měla podobné vyjadřování a nebylo jí ani blbé pomlouvat tchyni před cizími lidmi (nebo si myslela, že ti lidi tchyni neznají) a vadilo jí úplně všechno. Přitom sama byla pěkný dáreček a já se modlím, aby si nikdy takové nány domů nepřitáhli moji synové!
Nejdřív by ses měla zamyslet nad sebou a pak teprve hledat chyby na druhých. Kór na těch, kteří tě nechají bydlet pod vlastní střechou…
@Bábrdl To nevím, možné to je.Je to názor jedné strany. Možná zakladatelka vnímá jako pomoc babičky -spíše jako snahu o kontrolu. Nejedna cesta do vztahových hrobů je vydlážděna těmi nejušlechtilejšími úmyslyProto jsem psala o právu obou stran odmítnout nabízenou či vyžadovanou pomoc. Měli by se snažit o vzájemnou slušnost a když už spolu bydlí, tak usilovat o dobrý sousedský vztah.
Moje tchýně taky děla většinu z toho, co píšeš. mám ji ráda, je hodná. ale nechápe můj styl výchovy a já nechápu její. když něco zakážu, dělá to tajně a tak…ale mi s nimi nebydlíme. takže to tak neřeším.
naši jsou jiní. a to doopravdy nejsem vůči nikomu zaujatá. oni prostě dodržují, co řeknu.
tak se odstěhujte a máte klid…akorát nevim, proč ti vadí, že se chtějí s dětma vídat. byla bych ráda, že mají zájem. ![]()
@Adduše píše:
Moje tchýně taky děla většinu z toho, co píšeš. mám ji ráda, je hodná. ale nechápe můj styl výchovy a já nechápu její. když něco zakážu, dělá to tajně a tak…ale mi s nimi nebydlíme. takže to tak neřeším.
naši jsou jiní. a to doopravdy nejsem vůči nikomu zaujatá. oni prostě dodržují, co řeknu.
tak se odstěhujte a máte klid…akorát nevim, proč ti vadí, že se chtějí s dětma vídat. byla bych ráda, že mají zájem.
oni se s nima chteji vidat az moc a to mi vadi, ne, ze by je nemeli vidat vubec
ale tak nejak si ty pravidla chci urcovat sama kdy a kde a ne oni…ze uz je „cas“