Multiimun nebo Imunoglukan sirup

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6902
26.9.14 09:10

@Krakatice88. Imunoglukan dětem, dospělým asi ne. Nezkousela jsem ho. Pro dospělé jede výběr širší, myslím si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
26.9.14 09:13

Imunoglukan jsme zkoušeli dva roky a neřekla bych, že by to u nás mělo nějaký výrazný efekt, syn byl nemocný hodně často.
Teď zkoušíme Multiimun a zatím je zdravej - ale je to měsíc, co ho bere. Uvidíme jak to bude dál.
Zůstáváme u Multiimunu, navíc neobsahuje konzervační látku, Imunoglukan ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3779
26.9.14 09:19

@Krakatice88

tak nevyzkoušeli jsme ani jeden - ani Multiimun ani Immunoglukan, ;)

ale radim:
pro dospělé rozhodně preventan, doporučuju všemi deseti, sama si ho nasazuju koncem srpna a beru poctivě celou sezonu až do jara každý den ráno vycumlám tabletku na „cestu do práce“ :lol: - mám už to jako rituál, kupuju si balení na 3 měsíce, beru to takto už snad čtvrtou sezonu

pro děti bych dala ten Immunoglukan - i když jak jsem psala, vyzkoušený ho nemáme. Synkovi dávám taky preventan - v dětské formě - preventan junior. Na posílení imunity po snad dvouletém „školkovém“ marodění pomohl jedině Bronchovaxon - bakteriální lyzát, je to na předpis, musí se dlouhodobě, minimálně 3 sezony, letos jsme začali už 4. sezonu a to už v dávkování 10 dnů ano, 20 dnů ne, předtím bral obden.

Z těch přírodních věcí bych radila Stopbacil, v případě kašle Stopkašel, osvědčilo se nám to. Jinak byl dobrý i takový multivitamínový sirup z DM, ale teď jsem ho tam už neviděla. Moc dobrý je sirup Echinka pro děti - taky dávám malému preventivně, on to už taky má jako ranní rituál.

co nám nepomohlo - echinacea, rakytník - nic moc efekt.

je to fakt hrozně individuální, co komu pomůže

jo a ještě já si dávám kapky Citrovital - extrakt z grapefruitových jader, ale to není pro děti, jen pro dospělé…

ach jo, to je zase román ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
26.9.14 09:27

Zkoumala jsem to a slozeni i obsah ucinnych latek je stejny. Kupuji multiimun a kombinuji to s multisanostolem a prijde mi, ze to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
26.9.14 10:17

@Gerberka Díky za tvůj román, nechápu, jak jsem na Preventan mohla zapomenout, před pár lety jsem ho brala taky. Tak na něj zase najedeme. A díky za další tipy, píšu si a poohlídnu se po tom :)

@Ter85 Já jsem se na složení koukala, ale až teď jsem si vyhledala podrobnější info a myslím, že máš pravdu. Vypadá to, že je to skoro to samé. Díky :)

• Citovat
  • Upravit
3779
26.9.14 11:07

@Krakatice88

ahoj, mladší synek byl právě naprostá katastrofa ve školce, rok a půl nevydržel déle snad než týden a kousek ve školce, v nejhorších dobách do středy a pak marod, prostě hrůza! Byla jsem šílená, navíc jsem se vrátila v práci, takže věčně ošetřovačky (naštěstí zaměstnavatel je tolerantní), bylo to prostě věčně to „školkové marodění“, angíny, průdušky, atb. během půl roku běžně 6×, měl totálně chudák odrovnanou imunitu, po roce vytrhnout nosní mandli…jen pomalu, pomaličku postupem času se vše zlepšovalo, kvůli vysoké nemocnosti měl i odklad školy (navíc je koncem července narozený), takže do školky chodil 4 roky a můžu říct, že až ten úplně poslední loňský rok byl super - jen listopad a prosinec trochu viroza, jinak NIC!! Ani kašel, ani rýma, ani nachlazení. Ale říkám - on je trochu „chráněný“ tím bronchovaxonem - bral ho 3 roky po sobě.

dávám další tipy, co jsem si vzpoměla:

• při rýmě, ucpaném nosu nebo jako prevenci se nám osvědčila jedině vincentka, nic jiného. Mořské spreje vůbec, navíc jsou hrozně předražené. Vždy na podzim koupím jednu novou lahvičku toho rozprašovače, láhev vincentky a průběžně rozprašovač čistím (aby se nezanášel solemi - stačí ponořit do teplé vody a prostříkat čistou vodou a dolít novou vincentku). Každé ráno jsem takto prostříkli doma nosík, než šel do školky
  • při kašli: dobrý je Prospan (břečťan) sirup nebo Bronchipret sirup (tymián a břečťan), Mucosolvan, na který jsou v sezoně pořád reklamy v tv, byl úplně nanic, oba kluci se po něm hrozně dávili a zvraceli. Jedině přírodní věci
  • rakytník: svého času jsem malému dávala spíš tak pro posílení, jenomže on ten rakytník má velice výraznou a ne každému příjemnou chuť, malému jsem to musela jedině smíchávat s medem nebo džusem atd., jinak to nespolknul. Dobrý je Rakytníček (takové želatinové bonbony) - prostě když jsme šli třeba na prochajdu, tak místo bonbonů nebo lízátka ;) jsem vzala ty rakytníčky.
  • echinacea: nemůžu říct, že by úplně nepomohla, ale bohužel v dobách té šílené nemocnosti to bylo k ničemu. Určitě jako prevence dobrá je, to jo, já sama střídám Citrovital s echinaceovými kapkami od Immunitu (protože dělají extrakt z kořene echinacei - to je nejúčinnější). Pro synka jsem kupovala Immunal - je tam přiložený velice šikovný dávkovač, ale říkám - echinaceu beru fakt pro posílení, myslím, že když se jde z nemoci do nemoci, tak je to nanic.

Ono stejně ty děcka musejí z nemocí vyrůst..Já si vůbec už ani nedovedla představit, že půjdu ráno normálně do práce bez toho, aniž bych řešila horečku, kašel, rýmu :,(…jak to udělat v práci a zase za doktorkou atd…bylo to nekonečné, chtělo to fakt trpělivost. Malému vzali i krev na imunitu - tam žádný deficit, alergologické testy - taky nic = vše jsem uělala pro „klid duše“, abych já měla čisté svědomí. A teď mu bylo 7, je v 1. třídě a musím tisíckrát zaklepat, zdravý jak řípa, celé odpoledne prolítá povenku a rok a půl už byl úplně bez atb!!!

držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
26.9.14 11:27

@Gerberka Tak to jste si pěkně užili, všichni. Doufám, že syn už bude v pohodě ;) Děkuju ti za tipy, vyzkouším co se dá. Už mě nebaví nechávat v lékárně tolik peněz a nic z toho. Vyzkouším ty přírodní preparáty a snad bude líp. Teď doma ležíme nemocní dva dospělí a dvě děti a je to docela luxus, dovolit si v dnešní době marodit celá rodina! V lékárně jsme nechali 600 jen po odchodu od lékařů v úterý a včera další pětikilo za předražené laktobacily, sirup na imunitu, spreje do nosu a doplnění zásob na horečky :zed: Proto právě potřebuju posílit imunitu, protože tohle si nemůžeme dovolit několikrát za podzim a zimu :/

• Citovat
  • Upravit
3779
26.9.14 12:52

@Krakatice88

a jak máš staré děti? už školkové?

přesně moje řeč - kdybych to měla brát, kolik jsem v lékárnách nechala peněz, šlo by to určitě do tisícovek…těch preparátů je strašně moc, na každého zabírá něco jiného…

ještě napíšu, že absolutně K NIČEMU jsou výrobky typu Martánci, Hvězdíci, Vibovit apod. - NEKUPOVAT!! Jsou to jen reklamní taháky na peníze - jedna moje celoživotní kamarádka je magistrou farmacie v lékárně a ta zná podrobně všechna ta složení a říkala, že tohle jsou jenom taháky na peníze od lidí různých farmaceutických firem, a říkala, že by silně pochybovala o tom, zdali tyto přípravky opravdu obsahují to, co propagují.

taky přidávám dobrou zkušenost s Multisanostolem - tuším, že taky to malý jednou měl po nemoci…jsou v tom teda hodně béčka a je to dobré i při nechutenství.

Śkoda toho multivitaminového sirupu z DM…to bylo minulou sezonu a už se v DM neobjevil, netuším, jestli ho přestali dodávat nebo co…byl fakt výborný!! i chuťově a jinak taky

u těch děcek to chce fakt čas, já tomu nevěřila, ale pokud jinak mají imunitu dobrou (potvrzenou i testy z krve), nejsou alergici, astmatici apod. - tak jedině trpělivost a až povyrostou, je to lepší. Imunita hodně dozrává okolo pátého, šestého roku…

ono právě u těch malých dětí (tříletých, čtyřletých…) je blbý to, že jakmile jdou z nemoci do nemoci tak, jak jsem psala, tak je pravděpodobnost astmatu z těch dýchacích problémů a tak - a to je potřeba hlídat. Proto právě malý dostal i bronchovaxon - je to bakteriální lyzát (čili směs „polochcícplných“ bakterií vyloženě na imunitu dýchacích cest; je to vlastně „očkování“ - bakterie v neškodném množství a tělo si proti nim vybuduje imunitu); je to teda běh na dlouhou trať, kúra se musí opakovat, nejlépe 3 roky po sobě. Říkám - už i to máme za sebou a teď to malý bere v preventivním dávkování…

jinak obecně - hodně chodit ven, za každého počasí - v dešti, mrazu… - vyrazit, do lesa, do přírody…hlavně žádná vydýchaná obchodní centra, kde rodina stráví i s dětmi skoro celý víkend :zed: = to úplně nesnáším a sama do OC vůbec nechodím. Taky plavání je dobré, otužovat, turistika…taky pravidelný denní režim, hodně spát, pít…

ještě jsem si vzpoměla na ty laktobacily - malý měl totálně odrovnanou tu střevní mikrofloru po braní atb…- kupovala jsem mu potom BIOPRON - takové vysypávací sáčky, je to teda zase pálka jak hrom, ale jsou fakt nejlepší, zkoumali jsme v lékárně veškerá složení těch laktobacilů a ten Biopron je fakt jednička. Pro děti nejlepší ty vysypávací sáčky, já je kupovala synovi i v těch čtyřech, pěti letech…a když trochu průjem, tak mu sáček šoupnu ještě teď a to je mu 7 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
26.9.14 13:15

My máme s Biopronem jen tu nejlepší zkušenost. Je pro děti i pro dospělé. Český výrobek.

Ale tedy z těch cucacích blbin se nám osvědčil právě Vibovit. Je vyrobený v ČR, je chutný a co vím od kámošky, která tam dělá, opravdu tam ty látky ve výrobě „sypou“ a „lejou“ a míchaj.

Ale obecně, já neznám, že by děti šly z choroby do choroby, na průduškách neměly nikdy nic, hned ťukám, takže s jejich imunitou je možná jedno, co berou. Ten Imunoglukan dávám od září do dubna, první měsíc zvýšenou dávku, pak normální dávku (vše dle návodu). Na cucání Vibovit, ale to až v zimě, teď doma není. Biopron beru já.

Rozhodně přeju pevné zdraví všem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
26.9.14 16:15

@Krakatice88 loni jsem dávala Imunoglukan a letos Multiimun. To se nedá přesně srovnat, záleží na tolika věcech, to by to dítě muselo brát za naprosto stejných podmínek a to nezajistíš.. Těžko zatím za měsíc soudit, ale přijde mi Multiimun možná o něco lepší.. Ale může to být shodou okolností, bude to hodně podobné.
Pro dospělé Preventan taky doporučuji všemi 10ti. Pro děti NE. Dávka je tam stejná jako v dospělém, ale aby chutnal a dětičky ho cucaly, je slaďoučký a bohužel narvaný umělými sladidly. Firma mně tenkrát hodně zklamala. Navíc Multiimun je pro děti od 1 roku, Preventan od 3 let. A dávat celý podzim a zimu denně dávku umělého sladila malému dítěti já tedy odmítám. JInak souhlasím, že všechny ty úžasné multiviamíny jako jsou marťánci a spol, jsou jen taháky na peníze. Není nad čerstvé ovoce a zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
27.9.14 13:25

Holky, moc vám děkuju, trochu jsem si udělala jasno a konečně vím, co je pro nás (doufám) dobré. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
8086
24.1.15 20:39

Multiimun

Měla bych dotaz. Koupila jsem teď dceři Multiimun, předtím měla Imunoglukan. Jen mě zaráží dávkování, to se dává pro každý věk stejné množství? Imunoglukan to měl podle kg a většinou co jsme měli různé sirupy, tak všude to bylo podle kg nebo alespoň podle věku. A kdy je nejlepší ho podávat? V návodu o tom nic není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
24.1.15 21:18

Evidentne dle davkovani dava. Stejne jesou tam jen betaglukany, ktere ani nemaji stanovenou doporucenou denni davku a vitamin C. ;-)

• Citovat
  • Upravit
2583
11.2.15 09:42

@Annnet dávkování je 5ml denně. Máte tam nejvíc betaglukanu na trhu, navíc vitamin C a nukleotidy z colostra. Oproti Imunoglukanu lepší složení. Navíc je multiimun bez konzervantu a nemusí se dávat do ledničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
11.2.15 09:47

@Veras82 Já ho právě koupila kvůli lepšímu složení, akorát dceři vůbec nechutná, musím jí ho dávat násilím :zed: Ještě, že už zima za chvíli končí a pak dáme pauzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí