Musí mít vlastní pas nebo stačí zapsat do pasů rodičů

90
24.5.08 22:57

Musí mít vlastní pas nebo stačí zapsat do pasů rodičů

Ahoj všem, řeším problém a ani úřednice na matrice nám neuměla 100 procentně odpovědět. Do 14 dnů chceme chytit nějakou last minute, akorát mám obavy, že malé nestihneme nechat udělat pas (prý to trvá 3 týdny). Od března je ale možné nechat si dítě zapsat do pasu rodičů. Tak nevím, jestli to stačí, když chceme letět do Řecka nebo Itálie. Nebudou dělat problémy na letišti? A musíme mít malou zapsanou v pase oba rodiče? Jsme manželé, máme stejné jméno. Za každou radu a zkušenost moc děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23505
24.5.08 23:07

Netuším, ale nedalo by se zeptat přímo na letišti a nebo na velvyslaneství státu, do kterýho byste chtěli letět? Pokud by to dali písemně, snad by to pomohlo jako stanovisko i pro úředníky? Kdysi jsme takhle řešili dokumenty k autu zaměstnavatele, co jsme měli půjčený pro soukromý účely a ty úředníci na hranicích na to dost slyšeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11359
24.5.08 23:08

Já jsem měla ještě do nedávna syna napsaného jenom v pase a stačilo to, až asi před rokem jsem mu nechala udělat jeho vlastní, ale to pouze pro to, že manžel je cizinec a jednou mu dělali problémy na letišti, když letěli s klukem sami. Jinak stačí, když má dítě zapsané v pase pouze jeden rodič, který s nim poletí tam i zpátky.
Jinak takové ty rychlo pasy stojí sice asi 1000Kč, ale jsou hotové za týden.
Pokud se tedy za poslední rok nic nezměnilo :?: :!

Pa T

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
24.5.08 23:16

V lednu jsme letěli na kanáry.nechala jsem malímu udělat pas.trvá to tři dny :! :wink: Musíš mít foto malí.Fotili nás u fotografa,Přehodili přeze mě prostěradlo a držela jsem malího :lol:
Platili jsme 50 kč za kolek a asi 80 za fotografii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3826
25.5.08 08:33

ahojky,malá měla také od narození svůj pas,ale od března letošního roku stačí být zapsaná v pase rodičů.
my byli před 14dny na Djerbě a žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11343
25.5.08 09:02

Po EU stačí, když je dítě zapsané v pasu jednoho z rodičů, který s ní jede. Stojí to 50 Kč a na většině „okresních“ úřadů to dělají na počkání. Mimo EU to může být problém, je potřeba se zeptat na velvyslanectví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
25.5.08 16:05

Ahoj, za 3 týdny letíme do Řecka a stačí mít dítě zapsané do vlastního CP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
25.5.08 16:18

Moc vám děkuji za odpovědi, taky si myslím, že vlastní pas v rámci EU je pakárna, pokud existuje možnost zapsání do pasu rodičů. Ještě to zvážíme. Ale moc díky!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
26.5.08 07:26

Od března letošního roku se děti znovu zapisují do pasu rodičů. V rámci EU to bohatě stačí. Já jdu na pasovku dneska a do tel mi řekli,že za zápis v pasu se neplatí nic a je to na počkání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.5.08 10:42

Byli jsme s dcerou na Mallorce, Kanarskych ostrovech a Turecku a vzdy stacila jen napsana v pase.

• Citovat
  • Upravit
1604
27.5.08 10:17

čauky, jedem za týden na mallorku a mám mařenku taky jen připsanou v pase. to určo stačí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mirka755
27.5.08 11:07

letíme do Řecka na Rhodos a stačí mít dítě zapsané v pase

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat