Musím měnit podložku u monitoru dechu každé 2 roky?

214
18.9.17 07:44

Musím měnit podložku u monitoru dechu každé 2 roky?

Ahoj,
ráda bych se zeptala zda je nutné měnit podložku u monitoru dechu (konkrétně zn. Nanny) každé dva roky? Přístroj mám zakoupený, ale u podložky doporučují prodejci měnit jí každé dva roky za novou. Údajně se snižuje citlivost.

Moc děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
18.9.17 08:11

Já neměnila a funguje. Pokud by se mi děly plané poplachy, tak bych vyměnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
18.9.17 08:14

Ja nemenila a konkretne nanny nam uz 6tym rokem putuje po rodine a vse je ok :lol: po trech letech nechavame kontrolovat a vse je vporadku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14012
18.9.17 08:30

@Julipek Mam z druhe ruky uz je taky nekolik let stary a krom jednoho poplachu zvladal nase pidi mimco (2,2kg po navratu z porodnice) i ted to zvlada jedna podlozka a to cestuje po postylce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20514
18.9.17 08:44

Neměnila jsem, funguje jak má, falešně nehouká…kdyby houkal, vyměnila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
18.9.17 08:45

A případné revize se dají dělat v nemocnicích? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
18.9.17 09:10

@Julipek pokud vím, je potřeba je někam poslat, nemocnice sice mají revize, ale tam to bude něco jiného- vzhledem k množství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
18.9.17 09:31
@Julipek píše:
Ahoj,
ráda bych se zeptala zda je nutné měnit podložku u monitoru dechu (konkrétně zn. Nanny) každé dva roky? Přístroj mám zakoupený, ale u podložky doporučují prodejci měnit jí každé dva roky za novou. Údajně se snižuje citlivost.Moc děkuji za názory.

nanny, pokud se neco nezmenilo, mela dost blbou ciltlivost i nova, takze bych vymenila celou nanny za babysense :-) Jinak jak pisou hlky, snizena citlivost se projevi planymi poplachy, nemenila bych, pokud by to nehoukalo samo od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.9.17 09:46

Jestli si chceš být jistá, že je tvoje dítě ohlídané, tak je potřeba ji vyměnit. A podle falešného poplachu poznáš prd. Pokud se totiž sníží citlivost, nespustí alarm v případě potíží. Necitlivá podložka totiž nezaregistruje poruchu dýchání. Minimálně je třeba, aby jsi nechala přístroj po dvou letech zkontrolovat výrobcem. V drtivé většině porodnic půjčují právě tyto monitory, tam ti poradí, kam ho poslat.

• Citovat
  • Upravit
43037
18.9.17 13:05
@Janli píše:
Jestli si chceš být jistá, že je tvoje dítě ohlídané, tak je potřeba ji vyměnit. A podle falešného poplachu poznáš prd. Pokud se totiž sníží citlivost, nespustí alarm v případě potíží. Necitlivá podložka totiž nezaregistruje poruchu dýchání. Minimálně je třeba, aby jsi nechala přístroj po dvou letech zkontrolovat výrobcem. V drtivé většině porodnic půjčují právě tyto monitory, tam ti poradí, kam ho poslat.

Ty tomu rozumíš nějak víc, než věžná populace?
Smysl mi totiž dává opak - že podložka vyšle impuls do té krabičky pokaždé, když zaznamená nádech. A ta krabička jednotka sleduje, jestli dostala dost impulsů za minutu a spustí případně poplach. POkud podložka je méně citlivá a neposílá impulsy do krabičky jednotky při každém nádechu, krabička spustí planý poplach.

Tvoje tvrzení vychází z předpokladu, že elektronika je v té podložce a ne v té krabičcce, v krabičce by pak byl jen alarm - ale jak by potom fungovala krabička, na kterou jsou připojeny podložky dvě a poplach se nespustí, pokud alespoň jedna z nich zaznamená dýchání? Asi by to taky nějak šlo, ale jeví se mi to jako složitější řešení.
Nicméně problematice nerozumím, jdu na to prostým selským rozumem, který, jak vždycky tvrdím, v medicíně nefunguje. A v elektronice mohou také být věci složitější, než se zdají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.9.17 15:25

@Pudloslava Narodilo se mi nedonošené miminko a monitor dechu mi víc než doporučili v nemocnici. Probírala jsem s nimi možnost koupi bazarového nebo zapůjčení. Tohle mi řekli k bazarovým monitorům. Podotýkám ještě, že z té nemocnice jsem si monitor nepůjčovala takže v tom nebyla jejich potřeba protlačit svoji službu.

• Citovat
  • Upravit
43037
18.9.17 15:30

@Janli no vzhledem k tomu, ze se ve zdravotnickem prostredi pohybuji, tak 1) vim jak malo prumerny zdravotnik rozumi technice 2) vim jak sebevedomne dokazi zejmena stredni personal nekomu neco tvrdit aniz by o tom mel paru. A za 3) vzdycky je jistota poradit nekomu koupit novy vyrobek, tim se neda nic zkazit, je to bez rizika. Kdyby ti rekli „klidne bazarovy“ a tvoje dite by umrelo na SIDS, mohla by ses po nich vozit. Zadnej zdravotnik ti nerekne „klidne jez pul roku proslej Paralen, nic tomu neni“, pritom sam si ho vezme klidne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
18.9.17 15:48

Tak jsem sla do googlu a tato stranka podporuje mou teorii http://www.ds-soft.info/mimino/view.php?…

Take tato: http://www.detske-chuvicky.cz/118-t.html
tady podrobneji: http://docplayer.cz/…nyrstvi.html

akorat tam neni presne, co je kde umisteno, zda se mi, podle toho, ze v desce bude krome snimace tlaku take predzesilovac, analogovy filtr a druhy zesilovac - takze nejake haraburdi k porouchani tam je.
Kzadopadne deska snima pohyb, je citliva na pohyb a pokud se snizi citlivost desky, tak se snizi jeji schopnost zaznamenat dech ditete a zvysi se pravdepodobnost falesneho poplachu. Pokud by se teoreticky rozbil ten filtr zpusobem, ze by uz nefiltroval a vse propustil (a ne treba naopak ze by nepustil nic?), tak by zrejme deska poustela do krabicky i signaly z uderu srdce a foukani vetru, jeji citlivost by byla tim padem zvysena a hrozilo by nevyhlaseni poplachu u SIDS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí