Musím pouze do spádové nemocnice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tunrida
11.6.15 21:32
@Ariadne píše:
K vám na Vysočinu nejedu :mrgreen:

Proč? :,(

• Citovat
  • Upravit
43037
11.6.15 21:33

@Ariadne je to jako s tou skolkou. kdyz bude misto, mohou te vzit kdekoli, ale misto chronicky nikde neni, spadova nemocnice te musi vzit, ikdyz misto nema. Samozrejme pokud budes nejaky zajimavy pripad, ktery zaujme prednostu, tak te nepochybne v nespadovem spitale prijmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
11.6.15 21:37

Na spádovost pacientů k určitým nemocnicím se už dávno nehraje, jen se o tom moc nemluví. Není to podloženo zákonem. Je fakt, že obce a menší města bez vlastních nemocnic „spadají“ pod různé nemocnice ve velkých městech (pokud jich je tam víc), aby bylo množství pacientů rozloženo rovnoměrně, ale není to pacienta povinnost. Máš právo jít do jakékoliv nemocnice, pokud nejsi ohrožena na životě a jsi svéprávná. V případě pražských porodnic je to ale něco jiného právě kvůli jejich registračnímu systému. To tě opravdu přijmout nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
11.6.15 21:56
@Ariadne píše:
@Dadulina V týhle porodnici by se bohužel mohlo stát, že se vůbec nenarodí živý nebo že to nepřežiju já :-( nedávno zas měli průůůůs… a miminko umřelo

8o No tak to potom zcela chápu, to je jiná na to bch t koule teda taky neměla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
11.6.15 22:34
@RadkaCh píše:
Proč? :,(

ptž bych to mimčo na dálnici vyklepala nebo se zasekla v koloně :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
11.6.15 22:36

No vlastně by se nejednalo o registraci k porodu, i když by k němu v dané porodnici mohlo dojít. Ale o ležení kvůli udržení a předčasnému otevírání, takže tam se prostě čeká, jak to pokračuje.

Tady v tý nemocnici berou miminka i pod 30tt

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
11.6.15 22:37

@Ariadne Třeba by ti to aspoň netrvalo tak dlouho jak minule :mrgreen: :jazyk: A vůbec, co ty přemejšlíš nad nedonošením nebo nestihnutím porodu. Zrovna ty :mrgreen: :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
11.6.15 23:01
@RadkaCh píše:
@Ariadne Třeba by ti to aspoň netrvalo tak dlouho jak minule :mrgreen: :jazyk: A vůbec, co ty přemejšlíš nad nedonošením nebo nestihnutím porodu. Zrovna ty :mrgreen: :jazyk:

tak nechystám. Jen jsme s kamarádkou těhotný zhruba nastejno a v poradně na ní hup čípek povolil, ležet, netahat nic. Za měsíc povolil ještě víc a už byla v nemocnici. Já se teda taky moc nešetřím, denně s kočárem, občas zvedám B, plavání, cvičení, takže mě to napadlo, že to se prostě může stát

• Citovat
  • Upravit
72725
12.6.15 06:52

@Ariadne u nás to takhle nefunguje. Do spádové nemocnice bych nikdy nevlezla. Jezdím přes město do té lepší.. a dřív jsem to měla 30 km a jezdila jsem sem též. Ale jako sanitka Tě tam na přání nedoveze, musíš přijet sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
12.6.15 08:38

@Ariadne Je to tak, ze pokud si dojedes nebo si to zaridis sama, tak te vezmou kxekoli. Samozrejme kdyz nekam nechci, tak tam nelezu. Protoze kdyztak me tam zhospitalizuji nebo musim podepsat reverz a domluvit si to jinde.
Pak jsou nektere nemocnice na rozhrani a do jedne-te spadove nechces, tak to zkusi tam odkud te prevazeji domluvit do te druhe. Pokud je misto, tak se snazi vyhovet. Jinak kdyz nechces treba do Jihlavy a chces do Hradce tak kdyz do HK dojedes sama, tak te urcite vezmou.
Ale jinak ma kazda mala nemocnice dano spadove vyssi pracoviste. Treba ze Svitav patris do HK a ne do Brna.To je dano.Ale kdyz pojedes do Brna a chytnou te tam kontrakce, tak te tam ulozi at jsi odkudkoli.
Pisu to trosku zmatene, ale lepe mi to nejak nejde.
Takze dojet sama si muzes kam chces, pokud pujdes do nejblizzi, tak te odvezou, kam maji spad.Jen v Praze je to jinak, tam taky hraje roli registrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
12.6.15 12:09
@Ariadne píše:
No vlastně by se nejednalo o registraci k porodu, i když by k němu v dané porodnici mohlo dojít. Ale o ležení kvůli udržení a předčasnému otevírání, takže tam se prostě čeká, jak to pokračuje.Tady v tý nemocnici berou miminka i pod 30tt

První otázka, kterou jsem vždycky v porodnici dostala ještě přes mluvítko aniž by mě někdo viděl: „Jste u nás registrovaná?“ To se mi zeptali i když jsem přišla na gynekologickou pohotovost ještě někdy v 16tt kvůli špinění.
Tak nevím jak to pak probíhá, když bych řekla nejsem. Vyšetřit člověka asi musí i tak.
Ale řeknu ti dvě věci, když jsem rodila, tak na čekacím pokoji porodního sálu jsem byla jediná, kdo tam čekal na porod. Byl to čtyřlůžák a ostatní těhulky byly všechny převezené z Moravy kvůli hrozícímu předčasnému porodu a všechny měly těhotenství mladší než 32tt. Jinde na oddělení nebylo místo, tak je nechali ležet tam. Je tam dost hukot, jsou tam slyšet ty porody, není to zrovna příjemné místo na několikatýdenní pobyt. Já teda pro změnu po porodu šla se spoustou dalších maminek na gynekologii a miminka byla o dvě patra výš jinde, protože ta porodnice praská ve švech, tak to tam takhle dělají.
Známá tam ležela také s hrozícím předčasným porodem a když byla 32+, tak jí řekli, že jí převezou do jiné porodnice na udržení těhotenství, že miminko už zvládnou i jinde a oni potřebují lůžka pro miminka do 32tt. Nebyla tam registrovaná, což nevím jestli na ten převoz mělo vliv a jestli kdyby se s nima dohadovala, jestli by si jí tam ještě nechali, to netuším. Každopádně pak říkala, že v té další porodnici byl větší klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.17 18:49

Ahoj :) pujdu na operaci, jedna se o odstranění srustu. Přemýšlím o nemocnici. Pocházím z Nového Jičína, ale asi bych chtěla do Frýdku.
Která nemocnice je lepší?

• Citovat
  • Upravit
5420
18.9.17 19:29

Odpovídala jsem na starý dotaz :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková