Musím si toto chování učitelky nechat líbit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1278
16.6.26 22:21

My byli chudí, když jsem byla mala. Rodiče stavěli vlastními silami barák, já navic měla bezlepkovou dietu (nedostatkové zboží a extrémně drahé). Takze vím, jak se dítě cítí, když ostatní ji zmrzlinu a ono jen kouká.
Najdete si třeba altwrnativni školu, kde nebudete tak vyčnívat. A nebo proste deti se naučí být chudí a jiní. Ja taky nejak přežila. Ale dodnes si ty pocity pamatuju: lítost, zvědavost, zavist, smutek. Řešila jsem to pak tak, ze jsem kradla drobné rodičům z peněženky (po padesatnikach) a pak si neco tajné koupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
16.6.26 22:24

@TaLucie ale, oni nejsou chudí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18716
16.6.26 22:31

Přijít za mnou takhle učitelka, tak jsem ruda až na zadku a poslední co bych měla na mysli je její obviňování. Kluk ma svačinu dle toho co mu chutná a dane navíc plus jasne řečené co je na rozděleni (treba balíček karamelek kde je 6 kusu, kluku v partě je 5). Přesně ty imaginární deti zakladatelky by byly ty co se urvou jakmile dostanou prostor. Nejlépe v dospělosti odříznout rodiče co je vyčlenili z kolektivu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
16.6.26 22:32

Zmrzlina z cukrárny většinou není sra.gora plná éček, ale kvalitní produkt. U nás se předhánějí, kdo má lepší a kvalitnější recepturu.
Dětí je mi líto.. Jdi do práce, ať má to máte…
Taky pracovně řeším děti, které u sebe nemají peníze ani na zmrzlinu a veřejné WC…
Chleba s marmeládou není nic výživného. Rostoucí děti potřebují jinou stravu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
16.6.26 22:37

Děti mám víc, a můžu si o školních akcích myslet co chci, vždycky maji dost peněz aby si koupili i kdejakou kravinu. Prave proto ze mame deti hodně, nechci aby stradaly nebo si kvůli tomu nemohly něco dopřát, koupit atd. Detem nevysvětlíš, proc jako ostatní zmrzlinu mít můžou a oni ne. Budou chtít taky.Nebo možná z tvého pohledu vysvětlíš, ale stejně ji budou chtít…a počkej za pár let.To nebude jen zmrzlina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.26 22:38
@TaLucie píše: Více

A my jsme třeba chudí nebyli, ale moje máti nepodporovala kupování žádných zbytečností. Vždycky jsem měla nejmenší kapesné na výletě, nosili jsme poděděné oblečení, nikdy jsme na narozeniny nedostali dort, na svačinu jsme většinou měli staré gumové rohlíky ať neplýtváme. Když jsme jeli na dovolenou, tak koupila jednu zmrzlinu a celá rodina jsme si ji kolovali, fuj :lol: Taky měla pocit, jak nás vychovává ve skromnosti, ale spíš nás vychovávala k závisti. Protože i těm nejchudším dětem ze třídy mamky pekly buchty na svačiny a našetřily jim na dort a nám to samozřejmě bylo líto :nevim: Jednu dobu jsem taky tajně kradla drobáky, frčeli zrovna pokemoni a všichni sbírali nálepky ze žvýkaček. Mamka prohlásila, že Pokemoni jsou kravina a tím to haslo. Takže jsem tajně chodila taťkovi do peněženky a kupovala si ty žvýkačky sama.

Příspěvek zakladatelky mi přijde jako záměrné trollení. Ale znám takové případy, kde si pořídili víc dětí než finančně utáhli a pak to omlouvají Bohem a skromností. Prdlajz. Nedopřát dítěti na výletě zmrzlinu, když je jasné, že si ji všechny ostatní děti dají, je prostě hnus.

Jinak syn má spolužáka z chudších poměrů a synovi pravidelně vyjídá ovoce a zeleninu ze svačinovky. Ale u nich vím, že to mají složité ne vlastní vinou. Takže dělám víc svačiny a kolikrát dávám i to, co syn nejí, ale chlapeček má rád.

A s tou prací nevěřím, že bys zakladatelko nesehnala minimálně nějaké úklidy. Pokud dřete bídu z nouzí, tak si holt nemůžeš vybírat. Jsou to jen výmluvy.

• Citovat
  • Upravit
1057
16.6.26 22:52
@Anonymní píše: Více

Dětem bych vynadala, že nemají na spoužácích co žebrat. Bylo by mi trapně. A s tou svačinou… To mi přijde taky přes čáru. Kousnout, dát ochutnat, v pořádku. Ale ne výměna celé svačiny. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6049
16.6.26 22:55

Takhle zakladatelko - chápu důvody, proč dětem tu zmrzlinu nedopřeješ. Pak jim ale musíš vysvětlit, že neexistuje, aby o ni prosily jiné děti. Že si dáte doma potom všichni zmrzlinu lepší. Ale teda chudáci děti, že tam jenom na ostatní musí hladově a závistivě koukat.

S vyměňováním svačin to je stejné. Prostě to nejde, svačiny se nevyměňují. Možná, že tvoje svačiny dětem nechutnají. Tak se domluvte na nějaké svačině, která dětem chutnat bude a nebudou mít potřebu ji měnit s ostatními dětmi.

Co já vím, možná si na tvé děti učitelka zasedla, tak to ber tak, že těmito opatřeními jí nebudeš dávat příležitost se po tobě vozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
16.6.26 22:56

A přesto ji chtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
16.6.26 23:11

Doufám, že jsi troll.. pokud ne, dětí je mi líto.  :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6854
16.6.26 23:47
@TaLucie píše: Více

Přesně, také si pamatuji z dětství jen závist a přání, že bych si přála mít hlavně materiálně to co ostatní. Láska od rodičů stačí pouze malinkým dětem. Větší chtějí i hmotné věci a závidí. Neříkám kupovat vše, na co si vzpomenou, nebo drahé dary. Dřív ani nebylo tolik možností pomoct sociálně slabé rodině. Dnes je možnost i vyřídit si různé dávky, velkou část proplácí i sociálka školní pomůcky, pobytové tábory, Švp… spíš se nahrává sociálním rodinám a pomáhá se jim. Často vidím ty chudé, že jsou to kuřáci, ideálně ještě chodí pravidelně na pivo a mají exekuce. Ostatní i početnějších rodin chodí normálně do práce a jejich dítě žije normálně, nevyčnívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6854
16.6.26 23:53

Zrovna jsem si akorát vzpomněla na poděděné oblečení. Ano, také jsem tak chodila. Vzpomněla jsem si i na studenská léta, kde bylo oblečení drahé a já chodila na brigády, abych se mohla oháknout alespoň u Vietnamců. Dnes toho oblečení je mraky, je skutečně lepší výběr, než kdysi a zalevno. Synovi třeba nekupuji nové oblečení, protože většinou ho zničí. Ale nechodí jak hastoš a vinted to jistí. Také nekupuju každou blbost a větší dárky jsou spíš k Vánocům a to taky nepřeháníme. Ale nestrádá a nezávidí. Opravdu nechápu, jak to dnes někdo může nechat dojít tak daleko, že děti se cítí jak socky a rodičům to přijde v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6854
16.6.26 23:57
@Klávesa289 píše: Více

U nás tohle ve třídě také některé děti dělaly a zrovna chudý nebyly. Bylo to zkrátka jen z čisté vypočítavosti. Měli stejnou svačinu a viděli třeba něco lepšího. My rodiče bysme to ani neřešili, ale učitelka to řešila hodně a už v tom viděla prý šikanu. Tak mají zákaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
17.6.26 01:30

Jako, chudáci deti. Na strane druhej, pekne sa začínajú učiť byť vychcaní jak diery do snehu. Cielené mierenie na „slabšie“, nepriebojnejšie deti sa inak nazvať nedá.
Počítaj s tým, že toto sa očividne deje opakovane a holt, pohár trpezlivosti v škole pretiekol.
Možno sa miesto „učenia skromnosti“ zamerajte na trénovanie súdnosti, lebo ak im nie je blbé vyzbierať od spolužiakov obložené bagety s drahším syrom + ovocie + tyčinku, a na oplátku dať obsušený chleba s marmeládou, tak asi nemajú moc mieru.
A ty sa nebúr voči učiteľke, nastavila ti zrkadlo a povedala ti presne ako sa veci majú. Váľaš 10 rokov doma šunky, obraciaš medzi prstami pár drobných za zmrzlinu na školskom výlete a skrývaš to za nejaké katolícke cnosti.
Dúfam, že si naozaj troll, lebo toto inak nie je možné, byť takto jednoduchý. :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin