Může být angína s čepy a bez teplot (syn 12 let)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7977
17.6.23 21:01
@Bellino píše:
Vždy mi dávali na angínu penicilin, až mi jednou penicilin na angínu vůbec nezabral. Už si bakterie zvykli, jen jsem jim dodávala živiny :mrgreen: takže od svých 16 let musím něco jiného, a stejně mi někteří doktoři, co mě neznají ten penicilin dají a on mi stejně nezabere a já pak musím antibiotika další s jen se léčba prodlužuje a nabalují se dalši potíže jako kašel, chrapot

no a byly ty angíny opravdu streptokokové, byl dělaný výtěr z krku? Vzhledem k tomu že píšeš kašel, chrapot, tak to mohou být virozy. Penicilin je účinný na hnisavého streptokoka ve všech případech, rezistence na něj neexistuje. Na Klacid a Dalacin ano a stoupá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9752
17.6.23 21:06
@Bellino píše:
Vždy mi dávali na angínu penicilin, až mi jednou penicilin na angínu vůbec nezabral. Už si bakterie zvykli, jen jsem jim dodávala živiny :mrgreen: takže od svých 16 let musím něco jiného, a stejně mi někteří doktoři, co mě neznají ten penicilin dají a on mi stejně nezabere a já pak musím antibiotika další s jen se léčba prodlužuje a nabalují se dalši potíže jako kašel, chrapot

No ona na virové angíny nezabere nic než čas.

Čím jste jim dodávala živiny? Snad ne tím ATB.

Pokud nezabere penicilin na angínu, tak je to jasné, streptokoková angína to není, zbytek netřeba automaticky léčit, odezní samo (pokud se teda nevytvoří absces).

A jak zde psala kolegyně, pokud se na obraz angíny nabaluje kašel a chrapot, tak to svědčí pro virovou příčinu, která je navíc u bolestí v krku nejčastější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2125
17.6.23 21:51

Právě po tom jakože přeléčení jsem pořád měla slaby kašel, normálně chodila do školy, v krku nebolelo, jen únava, což jsem připisovala tomu, že tělo je po nemoci + slaby kašel. Máma ale šla se mnou k doktorovi, nech mi dá kapky nebo sirup na kašel, on se pořádně podíval do krku a řekl, že mandle jsou pokryté hnisem, hnisavá angína jak vyšitá, ten penicilin mi vůbec nezabral, a to jsem se týden poctivě léčila. Tak mi dal jiná antibiotika, samozřejmě zas týden doma, už si nepamatuji jaká, ale už vyléčila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí