Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mám takový zvláštní dotaz. Jsem na delší dobu v zahraničí (tzn. změna režimu, mám tu i více pohybu než doma) a mám zpožděnou menstruaci - dnes je to už 47 den. Nutno ale podotknout, že ani doma ji nemám úplně pravidelnou. Tak cca 30-38 dní. V době kdy jsem tento měsíc měla před ovulací (tzn nějaký 15 den) jsem zažila opravdu velmi velmi stresovou situaci (nedá se to k ničemu přirovnat - šlo mi vlastně o život). Je možné že se mi touto událostí „zablokovala“ ovulace a dorazila až nyní? Nevím jestli je to vůbec možné. Ale zdá se mi, že až teď posledních pár dní mám ten typický ovulační výtok (hlenovitý průhledný). Chci ještě chvíli počkat, než pojedu do nemocnice na vyvolání. Nesetkala jste se některá s tímto? Těhotná být nemůžu. Díky moc ![]()
@Petra1223 Ano velká stresová zátěž může ovulaci zablokovat a může proběhnout mnohem později. Měla jsem to takhle i během státnic, svatby nebo jiných stresujících období.
Ano, klidně to může být i tou změnou prostředí a rezimu. Pokud tě jinak nic netrápí, klidně tomu ještě dva tři týdny dej.
@Ardilera a prodloužíl se vám tím i celý cyklus že ms došla déle? ![]()