Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
mám takovej dotaz, malej mi poslední 3 dny přes den často řve a to bez důvodu, furt si rve něco do pusy a když mu to náhodou vypadne, strašně řve a má už 4 den jakoby průjem, myslíte, že by mohlo jít o růst zoubku? Koukala jsem mu do pusy a je tam dole jakoby taková bílá tečka vyvýšená, nevím, zda to zub je, je to moje první dítě a tak nevim, jak vypadá zoubek, který se teprve klube ![]()
https://www.google.cz/search?…. signoftaste. eu%252Fwp-content%252Fuploads%252F2011%252F01%252FPrvni_zub. jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww. signoftaste. eu%252F2011%252F01%252F19%252Fprvni-zoubek%252F%3B2048%3B1365 - první zoubek vypadá asi takhle, u nás je to podobné, ale zatím nic, třetí den průjem, malá je přes den nervozní, moc nejí tak snad to brzo bude
Kolik je malému?
Zoubek to určitě být může a podle popisu si myslím, že i bude
U naší malé to kolikrát trvalo i týden než se zoubek proříznul. Kousátka a hračky co si cpe do pusy mu pomůžou, jelikož si tím masíruje dáseň ![]()
@werunkaw123 jsou mu právě 4,5měsice. No, mě právě přišlo zvláštní, že kousátko o které normálně neměl zájem, by pomalu celý strčil do pusy, kdyby to šlo
Je strašně protivnej a mrzutej a nemůžu s ním ani ven, protože furt ječí ![]()
@Elenaa Tak to bude nejspíš zoubek… až se prořízne bude po problémech uvidíš
není to lehké období, ale brzy přejde ![]()
@werunkaw123 Děkuju za ukldnění, už aby to bylo a zoubek byl venku, ikdyž teda nechci pak vidět to kojení ![]()
Buď v klidu, počkej, až porostou stoličky a třeba několik najednou! To pak stojí za to, i když každé dítě to snší jinak. Mám pocit, že to moje snad nejhůř ![]()
@Elenaa Myslím, že to může být zoubek a kojení se neboj malýmu narostly rovnou dva- ted má půl roku. Občas mě kousne, ale jen když se přisaje pak už je klid.No a když kousne zase nebo si jen hraje tak mu prso prostě nedám.
Ví, že mě to bolí a pořád zkouší kousat.
![]()
Ještě mě tak napadlo, jak dlouho se zoubky prořezávaj? Pokud to teda je zoubek, tak by mě zajímalo, za jak dlouho by měl být vidět. ![]()
Vypada to na zoubek ta bila tecka vyvysena
urcite je protivny kvuli tomu a prujem muze mit ale to nevim mala ho pri tom nemela…