Může malíř vymalovat byt, kde neteče voda?

Anonymní
12.7.22 16:30

Může malíř vymalovat být, kde neteče voda?

Ptám se asi úplně pitomě (a proto anonym ;) ), ale bohužel jsme spoléhali na slovo realiťaka a počítali s tím, že v bytě v novostavbě už poteče voda. Dnes jsme ale zjistili, že až za 2-3 týdny. Samozřejmě nám to komplikuje plány.

Než budu volat malíři a ptát se jeho, zeptám se nejprve tady. Lze to nějak? Asi je to nesmysl, že? :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11560
12.7.22 16:37

Vymalovat lze, uklidit hůř. Domluvte se s tím malířem, je to otázka, jakým typem barvy chcete vymalovat. Některé se ani neředí. A případně 10-20l. vody v kanistru, nebo přinejhorším v PET by zase takový problém být nemusel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65418
12.7.22 16:39

S úklidem je blbé, že to zaschne a pak to půjde hůř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
12.7.22 16:39

No já nevím, jestli malíři fungují jinak, ale já si barvu trochu ředila při malování vodou, po malování jsem se potřebovala umýt(počítám, že malíř by si rád umyl alespoň ruce, protože i když dorazí autem, tak asi nebude chtít mít barvu na všem a ta barva prostě někdy kape+ si nedokážu představit, jak by se po takovém malování vytírala podlaha. Buď bych se domluvila s malířem a zajistila třeba dostatečně velký barel na vodu(předpokládám, že v místě kde momentálně žijete teče voda),měla bych tam lavor na umytí apod.. nebo bych to odložila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
12.7.22 16:53
@Fiveone píše:
No já nevím, jestli malíři fungují jinak, ale já si barvu trochu ředila při malování vodou

Barev je X druhů a část se používá v originální konzistenci. Jinak solidní malíř toho tolik nezamaže, jednak používá krytí a druhak- šikovný necáká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
12.7.22 17:08

Zavolej malíři a zeptej se ho, jak velký je to problém a případně, zda by stačilo dodat vodu v kanystru/petkách. Něco možná na ředění barev, taky se bude asi chtít umýt. A něco pro vás na hrubý úklid po malování. Zvládnout se to určitě dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
12.7.22 20:23

Mě by na tom spíš zajímalo, jestli je to novostavba, ale neteče voda, tak v jakém je to stádiu uklizení? Jestli tam neteče voda, tak tam přece stejně nemůže být uklizeno, takže nějaký nepořádek po malování je asi jedno :mrgreen:
Nesmysl to rozhodně není, jen je potřeba se předem domluvit s malířem, jak to udělat. Zřejmě nebudeš první a bude stačit se domluvit, kolik vody bude potřeba a jestli si ji přiveze on, nebo vy obstaráte nějaký kanystr. Co si pamatuji u nás, tak malíři sebe po akci ani nějak moc nemyli :mrgreen: Jestli pro vás není nějaký šílený logistický problém tam trochu vody navézt, tak bych kvůli tomu rozhodně neměnila plány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65418
12.7.22 20:27

@hurain nejde o to, že tam bude nepořádek. Ale pokud to po malování zaschne, uklízí se hůř. Ale když to jinak nejde, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
12.7.22 20:31

@vokishka Jasně, to nikterak nerozporuji, samo nejlepší uklidit hned. Nám jednou malovali po nějakých stavebních úpravách, takže jsme pak drhli nějaké zbytky štuku nebo čeho. Proti tomu zlatá barva :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
12.7.22 20:52

Jinak ještě jsem si vzpomněla ze zkušenosti (třeba někomu pomůže, asi to není úplně relevantní pro zakladatelku). Malovali jsme na chatě, kde není voda. Takže jsme si primalex rozmíchali už doma a dovezli rozmíchaný :palec: Zakrývali jsme novinama, které se pak spálily :mrgreen:
Od malířů, hlavně v práci, jsem zažila ledacos. Hlavně nebrat stříkání, z toho je šílený bordel :zed: Ale dneska třeba jsou takové ty pásy textilie, co sají barvu a pochytají úkapy. Měli jsme i šikovné malíře, co fakt nenadělali skoro nic 8o Prostě se to chce domluvit, jaké barvy a jaké techniky malování ten malíř používá, tím se dost vyřeší.
Hlavně teda závidím to malování v prázdném bytě, my doma pořád říkáme, že je to ještě dobrý. Představa stěhování všech těch krámů v malém bytě nás děsí :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí