Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mně nuvaring nic nezměnil… a nezměnila jsi partnera? Od každého to má jiný pach…
Taky se vždycky odtajnim
a nezměnil spíš něco manžel? Nejí ted něco speciálního nebo nepije? to by mohlo mít vliv na pach ![]()
Řekla bych, že stejně jako každá jiná HA změnit vnímání pachů může
ne, že by se to týkalo třeba vůně kávy nebo jídla, květin…mám spíš namysli vůně, které souvisí s přirozeným výběrem vhodného partnera pro zplození silných a zdravých potomků ![]()
Že by změnil něco v jídelníčku? Jí pořád stejně. Jen co mě napadá, měl problémy s ledvinovým kamenem a zaváděli mu do močovodu nějakou hadičku, kterou tam teď má. Tak nevím. Půjde brzy na vytažení, tak uvidím.
Co se týká změny pachů kvůli HA, nevěděla jsem, proto jsem sem dala tu diskusi. Myslím si to.
Docela nedávno jsem četla jeden článek o studii, která se zabývala právě tím, že HA může zkreslit u žen vnímání potenciálních partnerů. Jednalo se právě o vnímání vůní. Dokonce tam psali, že se i leckdy stane, že muž ženě „voní“, chtějí zplodit potomka, tak vysadí HA a najednou už jí „nevoní“
takže si myslím, že to mohla opravdu způsobit ta HA..ale uvidíš, třeba za to může ten zákrok ![]()
Dobrý den,
ptám se na takovou věc. Je možné, aby mi Nuvaring změnil vnímání pachu mužského spermatu? Kroužek mám od konce září 2015, takže už třičtvrtě roku. Když ucítím mužské sperma, hrozně mě to natáhne skoro na zvracení. Před tím se mi to nestávalo. Může to být tím?
Také jsem během několika měsíců měla strašně malou chuť na milování. Teď už je to lepší. Mohlo to být stresem v práci nebo jsem si zvykla.
Děkuji.