Může pětiměsiční provokovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49159
19.8.16 16:48
@pajinkapajinka píše:
@Maiiia ahoj, myslím, že mamince ani tak nevadí to, že miminko řve a potřebuje ji. Jen, že ji potřebuje každou minutu dne a pokud ne, tak je pláč. Teda jestli jsem to pochopila dobře. Mám tříměsíční dvojčata a vím, že ikdyž člověk je rodič, je milující rodič, nemůže být otrok a nemůže být s mimi 24 hodin denně.

jenže to je princip miminkovského věku - že nikdy nemáš čas jen pro sebe, nebo jen minimálně…je to normální že dítě vyžaduje veškerý čas a energii..ani spánek nemáš pro sebe protože když se dítě ozve tak holt vstáváš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
19.8.16 16:49

Jde o to, že ona přes den vůbec nespí a tak se jí věnuji celý den. Většina lidí mi říká, že to až přeháním, že ji rozmazluji. Hučí hlavně v kočárku a křičí doma, i když se jí věnuji. Potřebuji se taky alespoň jednou denně najíst. Jinak neuklizim, nevarim, nic jiného nedělám, než se jí celé dny venuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.16 16:51

@Kobliha51 myslela jsem to tak, že ikdyž jsi doma s dítětem nemůže ho člověk 24 hodin denně néééé hlídat, ale nosit na rukách. Podle mě paní myslela jak miminko třeba na půl hoďky zabavit samotné. A ptala se jestli je možné, že prostě takhle malé miminko vymrčuje…
HOLKY PTALA SE JEN NA NÁZOR…
a jak psala five5… kdo z nás si ví vždycky když miminko pláče a pláče a pláče rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
19.8.16 16:52
@Hakunamatata píše:
Ahoj mamky, zda se mi, že budu muset začít s promyšlenou výchovou svojí pětiměsiční holčičky. Už tak měsíc pořád nespokojeně hučí když se jí nevenuji. Pořád hučí, že chce abych ji nosila, nechce ležet v kočárku, do nosítka taky nechce, jen na rukou. Poslední dobou k tomu přidala takové speciální kriceni, že uz poznám, že nemá hlad nebo to není plena, prostě nuda. Nechce hračky, nechce nic. Řev se stupňuje a dívá se na mě po očku, jak zareaguju. Před chvílí řvala jak tur, tak jsem ji odnesla v sedátku na balkon a říkám ji, ať si řve tam a od té doby asi 20 min ani nepípla. Když na mě nevidí, tak je chvíli klid. Vůbec nevím, jak na ni, aby si na mě pak všechno nevyřvala.

Ja mam taky petimesicni slecnu. Musim rict, ze hodnou.To vis, ze se rada ponosi, ale rozhodne ji nenosim pul dne, jak jsem to delala u prvni. Vezmu,10 minut nosim, ukazuji kuchyn, obyvaci stenu, to ji moc bavi :lol: Pak polozim a soupnu hracku. Chvili si hraje, pak ji dam na brisko atd.Ona kouka a kdyz zacne brecet, zas otocim a tak. Mezitim vse zvladam. Podle me je nejhorsi si ditko naucit na to noseni, to mas pak ruce vytahane jak opice a zada v pejru, zvlast kdyz uz mimco neco vazi.Ani vecer nepraktikuju dlouhe uspavani. Prebalim, u toho delame blbiny, nakojim a odnesu do postylky. Pusinku a odchazim. A mala si pekne pocuca palecek a spinka. Zkraje taky brecela, kdyz jsem ji tam dala, ale zjistila, ze to nema cenu, ze sice prijdu, ale z postylky dokola vytahovat nebudu. U prvni holky jsem byla doslova otrok s tim nosenim.Ted jsem raznejsi a jsem spokojena ja i mimco. A teda petimesicni ditko urcite neprovokuje :) Preju pevne nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.8.16 16:52
@Hakunamatata píše:
Jde o to, že ona přes den vůbec nespí a tak se jí věnuji celý den. Většina lidí mi říká, že to až přeháním, že ji rozmazluji. Hučí hlavně v kočárku a křičí doma, i když se jí věnuji. Potřebuji se taky alespoň jednou denně najíst. Jinak neuklizim, nevarim, nic jiného nedělám, než se jí celé dny venuji…

Pětiměsíční dítě přes den vůbec nespí? A nemůže v tom být jádro problému? Musí být přeci hrozně utahaná! Většina dětí v tomto věku dává tak 3 spánky denně. Nedokážeš ji nijak uspat? Ani v tom kočáře, u kojení, v šátku, houpáním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
19.8.16 16:56
@Hakunamatata píše:

To bude asi ten problém, že nespí, moje děti v tomhle období spaly 3× denně. Je prostě unavená, musíš ji uspat, vem kočárek a běž s ní ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
19.8.16 16:57

No pokud říkáte, že je to normální, tak asi jo. Když ani v pěti měsících nemám čas si vyčistit zuby a najíst se. Furt si říkám, že je asi něco špatně, když moje kamarádky se stejně starými dětmi doma cvičí, vaří, dokonce mají čas se i namalovat. Jedna kamarádka mi říkala, že to vše stíhá, když je dítě v sedatku nebo pod hrazdičkou, jenže u nás malá furt hučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
19.8.16 16:58

Pětiměsíční dítě neprovokuje, to je nesmysl. Pokud je to jak píšeš, že nespí celý den, tak musí být šíleně přetažená a pláče, protože neví, jak z toho ven. Jinak v tom nic není. Je normální, že takové dítě řve, aby na sebe upoutalo pozornost matky. To má dané, je to pro ni jediný způsob, jak přežít, to nevíš? jak jinak má na sebe upozornit, že chce být s tebou? Neříkám stále chovat, ale takové dítě vážně neprovokuje. Utvoř jí nějaký režim, řád, kdy se spí, kdy se chodí ven, a uvidíš, že se uklidní. Děti bez pravidel jsou totiž neštastné. A děti bez mámy jsou zoufalé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
@Hakunamatata píše:
Ahoj mamky, zda se mi, že budu muset začít s promyšlenou výchovou svojí pětiměsiční holčičky. Už tak měsíc pořád nespokojeně hučí když se jí nevenuji. Pořád hučí, že chce abych ji nosila, nechce ležet v kočárku, do nosítka taky nechce, jen na rukou. Poslední dobou k tomu přidala takové speciální kriceni, že uz poznám, že nemá hlad nebo to není plena, prostě nuda. Nechce hračky, nechce nic. Řev se stupňuje a dívá se na mě po očku, jak zareaguju. Před chvílí řvala jak tur, tak jsem ji odnesla v sedátku na balkon a říkám ji, ať si řve tam a od té doby asi 20 min ani nepípla. Když na mě nevidí, tak je chvíli klid. Vůbec nevím, jak na ni, aby si na mě pak všechno nevyřvala.

normálka…nenazvala bych to přímo provokování, ale v tomto věku už děti cíleně „zkouší“. Nejlepší je začít v tomto věku s rituály (u všeho..od jídla, po spaní, koupání) Pak dítě ví, co bude kdy následovat, kdy je doba hraní atd. ;) Některých přecitlivělých matek zde si nevšímej :mrgreen: kor těch „kontaktních maminek čtyřicítek“, je to úplně jiná liga a možná ti tak doporučí, ať dítě přivážeš pevně do šátku na 24 hodin a nejlépe ho neodlepíš od prsu a když to tak nechceš, tak řeknou „proč sis teda to dítě pořizovala“ :jazyk: Neboj, přejde ji to. Já to mám snazší, zabaví se často tím, že se právě dívá co dělám, případně pozoruje staršího sourozence..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

@Hakunamatata HOLKA, MYSLÍM, ŽE MÍSTO POROZUMĚNÍ A RADY TADY NAJDEŠ JEN NADÁVKY A KOMENTÁŘE O TOM, JAK JSI ŠPATNÁ MATKA. DRŽÍM PALCE, ABY MALÁ POCHOPILA, ŽE IKDYŽ NEJSEŠ U NÍ, ŽE JSI S NÍ A NIKAM JÍ NEUTEČEŠ A ABY JSTE BYLY OBĚ ŠŤASNÉ A ZDRAVÉ :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
19.8.16 16:59

@Hakunamatata jo a pokud už ti z toho řevu haraší a dáš ji nachvilku na balkon, ono se jí nic nestane a ty se za chvilku uklidníš, vychladneš a půjdeš to s ní zas „zkusit“ ;) aspoň řve na čerstvém vzduchu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
19.8.16 17:00

No když je dobrý den, tak usne třeba 2-3× na 10-20 min, ale to je skoro jako nic při hodinách kdy furt vymrčuje. Krásný usměvavý miminko já vůbec neznám. Furt je otravena a znudena. S kočárem jsem venku cca 3 hod denně. Stromy chvilku zabírají, tak na 15 minut, pak ji začnou nudit. Regály v obchodě taky tak na 15 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
19.8.16 17:02

Ne, neumí provokovat, nemá na to dostatečně rozvinutý nervový systém. To že po vás pokukuje a dělá to záměrně je pohled dospělého, kojenec na tohle prostě nemá kapacitu.

Ale je právě v citlivém období, kdy se jí formuje tzv. atachement a opravdu potřebuje abyste se jí věnovala.

Nechat dítě zoufat do rezignace znamená učit ji, že tu nikdo není pro to, aby ji pomohl a že se světu nedá věřit. To citlivé období bude trvat tak do 8-10 měsíce, tak to vydržte. Tedy pokud chcete spokojenou, sebejistou dceru. Není to rozmazlování, je to zajištění základních potřeb.

Čas na výchovu a zjištění toho, že opravdu všechno nejde tak, jak dítě chce přijde potom -po prvním roce - respektive od té doby, kdy dítě pochopí koncept slov „já“ a „ty“. Zatím mezi tím nerozlišuje.

Chápu že to je vyčerpávající, ale opravdu stojí za to vydržet. Je to jen pár týdnů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
19.8.16 17:03
@terulína píše:
@Hakunamatata potřebuje mámu, ne odložit v sedátku na balkon. :zed:
Zabav ji, mluv na ní, ukazuj, hrazda, kolotoč, hračky, procházky. A vzpamatuj se, proboha 8o Je to dítě vůbec chtěné? :think:
:lol: :lol: :lol: asi jste mnéóhé nezažily ani zlomek toho, co se vám tu snažila zakladatelka nastínit…nebo si to už nepamatujete…nmebo jste skutečně tak poprděné z mimina, že vám nevadilo mu 24 hodin otročit…

Zakladatelko, jak říkám, tady do debaty se zapojí mnoho Matek s velkým M - neboj se, neděláš nic drastického, nemusíš se cítit špatně ani jako krkavčí máma…každý má své metody, své postupy, své rady a své zkušenosti. Jsem jedna z těch „rádoby necitlivých matek“ a se starší dcerou jsem v osmi měsících najela na estevilla, kterého můžu za sebe doporučit, fungoval jako z učebnice…ale za to by tě tady zlynčovaly (i já jsem dostala :lol::mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
19.8.16 17:05

Spí strašně málo, jak ji uspáváš? V kočárku? Houpeš ji nebo usne sama? Mě třeba starší usla jen houpáním ( vím, není to nic moc), ale když jsem viděla že se třeba po půlhodině budí, začala jsem houpat znovu a ona ještě na chvíli usla. Když spala málo, byla protivná. Musíš ji naučit na to spát aspoň tu hodinku dopoledne a hodinku odpoledne. Ať máš chvilku klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí