Může pětiměsiční provokovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
19.8.16 17:06
@pajinkapajinka píše:
@Kobliha51 myslela jsem to tak, že ikdyž jsi doma s dítětem nemůže ho člověk 24 hodin denně néééé hlídat, ale nosit na rukách. Podle mě paní myslela jak miminko třeba na půl hoďky zabavit samotné. A ptala se jestli je možné, že prostě takhle malé miminko vymrčuje…
HOLKY PTALA SE JEN NA NÁZOR…
a jak psala five5… kdo z nás si ví vždycky když miminko pláče a pláče a pláče rady

Tak jasně, na rukách dítě mít neustále opravdu nelze. Ale zase z něj dělat záškodníka, co mrkajíc pozoruje, jak mámu opět vytočilo a má z toho škodolibou radost - to u pětiměsíčního dítěte opravdu nepředpokládám.

• Citovat
  • Upravit
2715
19.8.16 17:09

@reinkarnace to je ta metoda na spaní? a za jak dlouho se dítko naučilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
19.8.16 17:09
@Lenka 6dětí píše:
Teď jsem četla, že v 4-5 měsících už začíná dítě si uvědomovat, že při pláči má zvýšenou pozornost. Asi tomu tak bude. Je pravda, že maminka asi musí doma něco udělat, že se miminku určitě věnuje, ale chovat ho pořád, to je asi nemožný. Ano, může se tu objevit názor - uvažte si dítě do šátku, ale to se taky nedá celodenně. Paní plně chápu, protože já si tím prošla s posledním synem, a ten nechtěl chovat ani od tatínka, jen ode mě. Bylo to fakt náročné. V pěti měsících už jsem malého dávala na zem na deku, a jak se začal otáčet, bylo to lepší.

krásně napsáno, jde vidět, že jsi matka šesti dětí a nejen pohoršená moralizátorka ;) prostě každé dítě je jiné a nemusíme se stát otroky abychom snad sobě dokazovali, že pro něj děláme opravdu vše..do roztrhání těla. Každý pediatr mamince řekne, že trocha řevu nikdy žádné mimino nezabila, že si prostě protáhne plíce…mám někdy pocit, že plačící mimino je tady zločin a největší ostuda a neschopnost matky :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
19.8.16 17:11

@reinkarnace jo a v jakém věku jste tu metodu používala? Malýmu je rok a půl, a te´d je to fakt mazec s tím spaním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
19.8.16 17:12

Vyrvavaci metodu teda také nedělám, ale věřím, že účinkuje, protože si myslím, že ty děti v tomto věku už mají dost rozumu. Viz můj dotaz s tím, že může provokovat. Mě říkala moje teta, že se mnou se takhle nikdo necrcal, že jsem ležela jen v postýlce či pod hrazdou a nikdo si mě nevšímal a taky žiju.
Je pravda, že nejsem asi typická Česká matka, ale od jejího narození věřím vlastním instinktum a zatím se to vždy osvědčilo. Nikdo mi neradil ani nepomahal. To, že jsem ji dala na sedatku na balkon rozhodně neberu jako bouchnutí sazi, lepší než aby cucela v sedatku na televizi.

Příspěvek upraven 19.08.16 v 17:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
19.8.16 17:14
@Hakunamatata píše:
Jde o to, že ona přes den vůbec nespí a tak se jí věnuji celý den. Většina lidí mi říká, že to až přeháním, že ji rozmazluji. Hučí hlavně v kočárku a křičí doma, i když se jí věnuji. Potřebuji se taky alespoň jednou denně najíst. Jinak neuklizim, nevarim, nic jiného nedělám, než se jí celé dny venuji…

u první dcery jsem taky měla pocit, že nemůžu nic. Měla jsem problém si naplánovat sprchu, jídlo..když už jsem si ho nachystala, měla jsem problém ho sníst…rozumím ti (i když nes už se sama sobě směju, že jsem byla neshcopná). moc to řešíš a hodně z těchto vyhrocených názorů se tě snaží jen dostat na dno, abys snad úplně umřela. Moje rada: V době, kdy budeš potřebovat jíst, pít, vařit, jít na záchod nebo do sprchy - se dítěti nic ale NAPROSTO NIC nestane když bude těch 10-15 minut nespokojeně kníkat, hučet, brečet, křičet. Prostě se musí naučit, že někdy hold počká :nevim: ty jsi přednější (i když to zní divně) protože ty jsi pečovatel, který je za něj zodpovědný, a pokud nebudeš dělat základní věci (čímž jídlo jistě je) tak o zdravou mámu dítě brzy přijde. Takže ne, není hřích se na pár minut na miminko vyprdnout, ono se nezblázní, svět se nezboří, psychické následky to nezanechá :P o tom ti jistě poví mnoho maminek které mají dvojčata či dvě děti blízko sebe..prostě jednou počká ten, podruhé ten, někdy oba, hlavně se z toho neposr…t :mrgreen: neboj, vše je jen dočasně. Nezapomínej na sebe a starej se o sebe (alespoň o základní věci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
19.8.16 17:17
@Hakunamatata píše:
No když je dobrý den, tak usne třeba 2-3× na 10-20 min, ale to je skoro jako nic při hodinách kdy furt vymrčuje. Krásný usměvavý miminko já vůbec neznám. Furt je otravena a znudena. S kočárem jsem venku cca 3 hod denně. Stromy chvilku zabírají, tak na 15 minut, pak ji začnou nudit. Regály v obchodě taky tak na 15 minut.

zkus si na doma koupit hačku a zavěsit do stropu.. ;) bude v tom spávat dýl a ty si u usínání nezničíš ruce ani záda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
19.8.16 17:20
@unuděná píše:
Pětiměsíční dítě přes den vůbec nespí? A nemůže v tom být jádro problému? Musí být přeci hrozně utahaná! Většina dětí v tomto věku dává tak 3 spánky denně. Nedokážeš ji nijak uspat? Ani v tom kočáře, u kojení, v šátku, houpáním?

moje dítě (druhorozené) lámalo rekordy ve dvou měsících…dvakrát se stalo že spala za 15 hodin jen 20 minut :mrgreen: takže ano, jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
19.8.16 17:24
@Lenka 6dětí píše:
@reinkarnace to je ta metoda na spaní? a za jak dlouho se dítko naučilo?

první noc byla děsná..druhou plakala 20 minut (chodila jsem podle „tabulkových“ časů za ní, dávala cumlík a pohladila…třetí noc už neplakala (kontaktní matky řeknou, že dítě rezignovalo - ten argument miluju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) i takto malé dítě se učí. A velmi rychle. Ale byla starší než zakladatelčina, jak říkám těch 7-8 měsíců měla určitě. Spává krásně dodnes celé noci od toho dne bez nějakého extra uspávání či buzení - pokud není nemocná apod.) Je možné, že u některých ti třeba nezafunguje, nemůžu tvrdit že je to všelék..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
19.8.16 17:24
@Hakunamatata píše:
Ahoj mamky, zda se mi, že budu muset začít s promyšlenou výchovou svojí pětiměsiční holčičky. Už tak měsíc pořád nespokojeně hučí když se jí nevenuji. Pořád hučí, že chce abych ji nosila, nechce ležet v kočárku, do nosítka taky nechce, jen na rukou. Poslední dobou k tomu přidala takové speciální kriceni, že uz poznám, že nemá hlad nebo to není plena, prostě nuda. Nechce hračky, nechce nic. Řev se stupňuje a dívá se na mě po očku, jak zareaguju. Před chvílí řvala jak tur, tak jsem ji odnesla v sedátku na balkon a říkám ji, ať si řve tam a od té doby asi 20 min ani nepípla. Když na mě nevidí, tak je chvíli klid. Vůbec nevím, jak na ni, aby si na mě pak všechno nevyřvala.

Tak normální běžný průběh, které jsme zažily skoro všechny. Kdyby jsi začala tím, že si tady pročteš diskuse na toto téma, nemusela jsi dostat od některých kartáč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
19.8.16 17:25

@reinkarnace náš mladej taky měl období, kdy spal za celý den jen třeba 20-30 minut a víc ho to uspat nešlo. Bylo to fakt náročný, dělali jsme psí kusy, ale fakt nechtěl. Pak se to zlepšilo, když se začal víc pohybovat. Hrozný bylo ještě období, kdy se otočil ze zad na bříško a neuměl zpátky. pokaždý, když se otočil tak řval, že chce na záda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
19.8.16 17:26
@Lenka 6dětí píše:
@reinkarnace jo a v jakém věku jste tu metodu používala? Malýmu je rok a půl, a te´d je to fakt mazec s tím spaním

hehe rok a půl…no hodně štěstí :-) ono čím dřív tím líp samozřejmě…ale určitě vyzkoušej, většina matek to vzdá právě kvůli tomu prvnímu večeru, kdy dítě pláče dost…naše z toho mírně ochraptěla. Ale přežila :jazyk: jak říkám, už druhou noc to byla vlastně pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.16 17:28
@reinkarnace píše:
u první dcery jsem taky měla pocit, že nemůžu nic. Měla jsem problém si naplánovat sprchu, jídlo..když už jsem si ho nachystala, měla jsem problém ho sníst…rozumím ti (i když nes už se sama sobě směju, že jsem byla neshcopná). moc to řešíš a hodně z těchto vyhrocených názorů se tě snaží jen dostat na dno, abys snad úplně umřela. Moje rada: V době, kdy budeš potřebovat jíst, pít, vařit, jít na záchod nebo do sprchy - se dítěti nic ale NAPROSTO NIC nestane když bude těch 10-15 minut nespokojeně kníkat, hučet, brečet, křičet. Prostě se musí naučit, že někdy hold počká :nevim: ty jsi přednější (i když to zní divně) protože ty jsi pečovatel, který je za něj zodpovědný, a pokud nebudeš dělat základní věci (čímž jídlo jistě je) tak o zdravou mámu dítě brzy přijde. Takže ne, není hřích se na pár minut na miminko vyprdnout, ono se nezblázní, svět se nezboří, psychické následky to nezanechá :P o tom ti jistě poví mnoho maminek které mají dvojčata či dvě děti blízko sebe..prostě jednou počká ten, podruhé ten, někdy oba, hlavně se z toho neposr…t :mrgreen: neboj, vše je jen dočasně. Nezapomínej na sebe a starej se o sebe (alespoň o základní věci).
:pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: - CHTĚLA BYCH TY MATKY VIDĚT S DVOJČATAMA ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
19.8.16 17:31

@reinkarnace to já vás obdivuju, že jste to zvládla dotáhnout až dokoncce. My něco podobnýho zkoušeli minulý týden, a malej řval jako tygr. Spí semnou, ale budí se teď klidně i 5× za noc. Jen si podudá (je kojenej) a spí. Vím že jíst nepotřebuje, je to už jen zvyk, ale nedaří se nám ho uspat bez prsa. A moje desetiletá dcera to psychicky nedala slyšet ho tak dlouho vřískat. Já bych to snad i dala, ale ona ho i obrečela, chudáka našeho vzteklýho :mrgreen: a to se opravdu jen vztekal asi čtvrt hodinky, dvacet minut. Doufám, že nedostanu držkovou od ostatních. Pokud dítko brečí, tak mi to taky hrozně vadí, ale když vidím, že se jen vzteká, což on ve svým roce a půl umí pěkně :mrgreen:, tak se snažím obrnit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
19.8.16 17:34

@jenika1 snažila jsem se nějakou najít, můžete prosím poradit hesla pod kterými hledat? Ještě bych si přečetla, do kdy to tak trvá a jak se to dále vyvíjí. No kartáč - výlevy věčně u netu sedících matek mě nechávají zcela chladnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí