Může pětiměsiční provokovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2715
19.8.16 19:48

@Hakunamatata to znám, ty pohledy, kdy vám maličké miminko vříská v kočárku a lidi na vás koukají jako že to je vaše vina a vy nevíte jak to zastavit. My měli malého narozeného v lednu a on už ani jako miminko nechtěl být v kočárku. Plakal, já to nezvládám psychicky slyšet svý dítě brečet. Byl mu cca měsíc. Tak jsme ho s manželem nesli ve fusaku z kočárku venku. A jak jsme ho vyndali, bylo ticho. Jsou to lumpové mrňaví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
19.8.16 20:20

Jo u nás s tím kočárem taky od narození, na to už jsem si zvykla. Vidím miminka, jak si klidně leží v kočárku a u nás je kočárek vždy rozrajtovany :D Hází rukama nohama zmítá se. Ale doufám, že to je tím, jak je akční a jak se rozleze, že se to zlepší. Je asi trošku napřed, takže snad brzo. Přítel vždycky přijde kolem 6 a už si jí užije jen běsnivou, že se nedá ani udržet v ruce

Ta debata se trošku zvrhla, ale na mou otázku zda může cíleně provokovat jsem dostala protichůdné odpovědi. Několik že ano a několik že ne. Já sama jsem četla, že od 6 měsíců už se má vychovávat. 8mi měsíční kamaradcin syn už moc dobře ví, co nesmí a když to dělá, tak na ni potutelne kouka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
19.8.16 20:47

Já jsem podobného ražení jako @reinkarnace . Četla jsem jen 2 stránky diskuze, ale plně souhlasím. Mám 2 děti, CHTĚNÉ, ale nehodlala a nehodlám jim otročit…Moji kluci byli hodní tím, že hodně spali jako miminka, ale když byli vzhůru, taky byli umrčený. Nezabavilo je nic. Chápu, ale neporadím. Možná už se stalo…Jinak pokud vystčím ven do bezpečí miminko, tak se mu snad nic nestane, ne? Máma se uklidní a jede se dál…Tý jo, kdybyste vy všechny matky roku slyšelz, jak dokážu na děti ječet, když mě 100× denně vytočí do běla, už bych byla udaná na sociálce :lol:. Pochopí jen ten, kdo zažije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
19.8.16 20:49

JOJo, taky vždycky obdivuji miminka, co si leží v kočárku, koukají a žužlají si ručičky. Ti naši v něm spali, to jo, ale jak se vzbudili, konec, řev, ven…žádné procházky, protože když spali, vožení je spíš vzbudilo a jinak v kočáru nene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
19.8.16 22:34
@Hakunamatata píše:
No jejej mateřský centra. Chodíme na cvičení, masáže, plavání, setkáváme se s dalšíma matkama. Navíc všechno děláme každý den doma. Říkám venuju se jí, zpívám, povídáme si, nosím. Lidi na nás venku s kočárem pohorsene koukají, proč mi dítě v kočárku řve, už od narození. Nějak to zatím dávám ale prudeni od rána do večera dost vyčerpává. Pak přijde partner a já už jsem fest vyřízena, no stojí to za houbyezKéž bychom měli babičkyonebo někoho…

jestli toho nemá trochu moc… přemíra aktivit a vjemů může být na škodu… spala by v době, kdy s ní něco děláš, potom usnout nemůže… a pořád dokola…
A k tomu tvé naštvání, že dítě jen prudí… malá to vycítí… a je tu věčný kolotoč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
19.8.16 22:39

Jinak k otázce mě napadlo jen toto: Miminka vědí, co jim dělá dobře, takže když chtějí „jen“ mámu a nedostanou, tak řvou…Ale ona když to je „jen“ máma, tak se opravdu nic nestane, když si na čtvrť hoďky popláčou, aby se máma umyla, zašla si na záchod, najedla se a ustrojila. A kdybych to takto mělá, jakožto matka drsoňka, tak bych dítko bezpečně odložila do místnosti, než se zdržuji já, protože řvoucí dítě u jídla, to je snad horší, než se nenajíst :). A teď do mě :lol:. A myslím, že i miminka vědí, že když zařvou, že prostě někdo přijde, proč by jinak řvala, že?
Edit.: tím řvaním myslí to, když je nic nebolí a fakt ječí jen o pozornost a chování…jiná je, když něco bolí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
19.8.16 22:44

@Adinka_2012 pravdu díš sestro :mrgreen: jinak já měla spací první, nespací druhé, ale zas teď je v kočárku hodná..i hodinu o ní nevím, ale spát v něm nechce…první dva měsíce jsem ji do toho nemohla položit (byl to ječák šílený) tak jsem ji měla v šátku, ale už se aklimatizovala a i dost zklidnila právě skrz „nacvičené spaní“ v hačce…já ji fakt doslova musela učit spát :cert: ale joo jde to a jistě jsou na tom matky i hůř :P zase v bdělém stavu bývá už zlatá..což první nebyla…ta zas prospala i 16 hodin za den ale v bdělém stavu vyžadovala naprostou pozornost…a přsně vzpomínám, jak jsem tlačila rohlík za jejího řevu…teˇdse sice moc nevyspím s druhou, ale zas mi to vynahrazuje tím, že jsme teď třeba s mojim o víkendu šůrovali…a ona se na nás celé dny smála z deky a sledovala nás, jak nám to jde :mrgreen: vydržela tam hodiny a hodiny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
19.8.16 23:00

@Hakunamatata Buďte v klidu, neřešte ty narážky, tyto dámy buď mají hodné děti, které nevyžadují pozornost, nebo dokonce žádné a nebo…představte si domácnost kde jen skáčete okolo mimina, ano potřebuje vás, ale taky někdy musíte vařit, uklízet, prát a podobně :D Tyto dámy mají štěstí pokud to za ně dělá partner když přijde z práce, nebo si raději nechci představit jejich domásnost, asi by mluvili jinak kdyby celý den museli dítě nosit na rukou (vyjma nemocí)… Mám 4letého hyperaktiva a zažívám si s ním stále svoje :) sestra má holčičku, necelý rok a to je to samé, vynutí si pozornost, malá se naučila kašlat až jakoby do dávení jen aby k ní někdo šel, a nic jí není :D Zkuste třeba pustit nějakou hudbu, hrací kolotoče a nebo prostě zapnout v tv nějakou pohádku, bude vnímat že se něco hýbe a třeba bude chvíli klid (jasně že ji nedáte před tv na celý den :D ) tak hodně štěstí :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
20.8.16 13:58
@Hakunamatata píše:
No pokud říkáte, že je to normální, tak asi jo. Když ani v pěti měsících nemám čas si vyčistit zuby a najíst se. Furt si říkám, že je asi něco špatně, když moje kamarádky se stejně starými dětmi doma cvičí, vaří, dokonce mají čas se i namalovat. Jedna kamarádka mi říkala, že to vše stíhá, když je dítě v sedatku nebo pod hrazdičkou, jenže u nás malá furt hučí.

Hele, měla jsem to podobně a byl za tím zdravotní problém - to s tím nespaním, pak byl protivný celý den. Syn má reflux a hoooodně ho to trápilo. Opětovně jsem konzultovala s doktorkou, nakonec bere na pálení žáhy Helicid a od té doby přes den spí! Rozhodně není normální, když 5m nezabere přes den ani na 20 min. Další problém byla zvýšená teplota - tam pomohlo hodně tekutin. Jak často kojíš? Zkus dát občas kojeneckou vodu na lžičku, jestli si nevezme. Kdyžtak, bych to prso nutila častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
23.8.16 20:05

@Hakunamatata starsi byl neodlozitelny a porad se chtel. chovat, jakmile jsem dala do postylky, tak byl rev..sprchovala jsem se s prckem v pojizdnem kosi vedle vany a musel být odhrnuty zaves..kdyz zacal lezt, trosku se to zlepsilo ale v zapeti prisla separacni uzkost, tak rval i kdyz jsem byla na wc 20 cm od nej.. Nespal, max tak pul hodky denne..v noci spal taky spatne, co hodku az dve se budil do dvou let..nicmene, proc to pisu, ve 14 m jsme prisli na potravinovou alergii, takze celou tu dobu ho bolelo brisko a. proto chtel chovat..nechtěl ani kocarek,.do. nositka nesmel dost dlouho..
Mladsi byl pohodove mimino a kdyz se z niceho nic. chtel cele dny. chovat, zpozornela jsem..no a alergii ma taky..netvrdim, ze je to vas pripad, jen pisu svoji zkušenost..kazdopadne drzim palce a preju pevne nervy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
24.8.16 09:42

Když se vrátím k původní otázce tak ne, pětiměsíční dítě neprovokuje,. Vyřvává si pozornost a ty už musíš umět rozlišit, kdy ho něco trápí a kdy chce jenom společnost - a tedy si můžeš dovolit třeba ještě skočit na záchod. Nenechat uřvat do bezvědomí, to ne, ale prostě každá někdy potřebuje chvilku pro sebe, ne? A chodit na záchod s miminem v náručí? Znám i lepší věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí