Může prodat dům ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26574
9.3.14 13:02

Nechápu, proč lpíš na domě? Navíc kvůli dětem, které se k tobě teď chovají hnusně.
Myslím, že by stála za zkoušku poradna. Kdo ví, proč se choval hnusně v posledních letech, nevím, jestli už jsi byla nemocná nebo ne.
KAždopádně většinou není vina pouze na jedné straně.
A pokud se chce rozvést, tak se rozvede, k tomu tvůj souhlas nepotřebuje a logicky nebude platit barák, kde budeš bydlet :nevim:
Bezbariérový byt určitě seženeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
9.3.14 13:06

Dům prodat může, avšak pouze teoreticky. Taková smlouva by bez tvého souhlasu sice byla platná, ale pouze relativně a ty by ses mohla domáhat její neplatnosti. Do doby, než bys neplatnost namítla, je smlouva platná. A ukaž mě někoho, kdo takovou nemovitost ochotně koupí :lol:
pokud se týká rozvodu, manžela nikdo nemůže nutit s tebou být v manželství, pokud nejde o výjimečný případ, že by rozvod vážně poškodil zájmy nezletilých dětí nebo tvých. ale ve velké většině případů toto není. tvoje nemoc by tím důvodem být mohla, ovšem podmínkou je, abys rozvod nezavinila - otázka posouzení konkrétního případu.
v případě rozvodu a případného vypořádání SJM se stejně nejspíš prodeji nevyhnete, tak na co to protahovat a hrotit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
9.3.14 15:28

Mě nějak chybí z čeho pak bude zakladatelka žít, když se rozvede, koupí si byt. Z čeho potáhne náklady živobytí. Nabyla jsem dojmu, že do práce nechodí.
Možná to ji drží u něj.
Ovšem zůstávat tam pro zachování rodiny pro děti, které se ke mě chovají jak ke kusu hadru, je zcela zcestné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101594
9.3.14 15:32

@omites Tak předpokládám, že v tomto případě z alimentů, tato situace je případ, kdy by měly být vyměřeny. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
9.3.14 15:33

Mě tedy není jasné kdo ted platí tu hypotéku. Jestli jen manžel, když ona nechodí do práce. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101594
9.3.14 15:35

@AngelLilly Tak jelikož jsou manželé, tak otázka kdo ji platí je čistě imaginární, platí ji oba, protože veškeré příjmy v manželství jsou společné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
9.3.14 15:37
@j.a.n.i1 píše:
@AngelLilly Tak jelikož jsou manželé, tak otázka kdo ji platí je čistě imaginární, platí ji oba, protože veškeré příjmy v manželství jsou společné.

Ano, tak by to být mělo.

A pokud to tak tedy u nich je, že manžel platí úplně všechno a ona nic (u plno rodin si platí hypotéku napůl), tak už chápu proč ona nechce odcházet z toho domu a proč ho nechce prodávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
9.3.14 15:57
@AngelLilly píše:
Ano, tak by to být mělo.A pokud to tak tedy u nich je, že manžel platí úplně všechno a ona nic (u plno rodin si platí hypotéku napůl), tak už chápu proč ona nechce odcházet z toho domu a proč ho nechce prodávat.

Tak jestli je zakladatelka nemocná, tak předpokládám, že má nemocenskou nebo spíš invalidní důchod (podle toho bezbariérového baráku). Ale musí jí být jasné, že když se chce manžel rozvést, tak těžko bude platit 20 tis. hypotéku na její barák plus ještě bydlení sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
9.3.14 16:06
@PetraJ píše:
Tak jestli je zakladatelka nemocná, tak předpokládám, že má nemocenskou nebo spíš invalidní důchod (podle toho bezbariérového baráku). Ale musí jí být jasné, že když se chce manžel rozvést, tak těžko bude platit 20 tis. hypotéku na její barák plus ještě bydlení sobě.

Proto nechápu tu hroznou snahu tam zůstat. A předpokládám, že kdyby teda platila celou hypotéku tak tam taky bude bydlet. A ne bydlet jinde.
Já bych dům prodala a koupila si za to menší byt. Určitě by jí i nějaké peníze zbyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
9.3.14 16:08
@AngelLilly píše:
Já bych dům prodala a koupila si za to menší byt.

To já taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.14 17:59

Holky, připojila jsem se jen na chviličku - odpovím v rychlosti na důležité otázky - děti jsou dospělé, takže alimenty nula, na hypotéku přispívám menším dílem ( 5 tisíc z 20 ) z nemocenské. Je to vlastně celá výše mé nemocenské, takže mi nezbyde nic, jídlo platí on. Jak mám žít sama v bytě s tímto příjmem? Vždyt bych neměla ani na nájem a živobytí. A za nějaký čas mohu být i nesoběstačná. Už se musím odpojit. Díky, vrátím se hned jak to půjde.

• Citovat
  • Upravit
101594
9.3.14 18:40

Ale jako (ex)manželka objektivně neschopná se sama živit můžeš žádat o alimenty na sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
9.3.14 18:51

To je zas situace :?
Takže ty s ním zůstat chceš? Kvůli financím apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
9.3.14 18:56

Pokud budeš mít byt, můžeš žádat o příspěvek na bydlení..A něco peněz budeš mít z prodeje domu, i když je na hypotéku. Přece nechceš v takové atmosfeře zůstat…Děti máš dospělé, tak jakýpak ničení domova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
9.3.14 21:22

Hlavně, pokud se barák prodá, prachy sežere doplatek na hypo, ne? takže ty dva byty se stejně asi budou muset vzít na hypo, a kde vezme zakladatelka na splátky, když má 5 tis nemocenskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová