Může prodat dům ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.3.14 19:49
@omites píše:
ježiš, dyť tohle musí být strašně vysilující.
To ti jako vyvolávají děti a manžel? Já to snad ani nejsem schopná pochopit. Nemají třeba o tebe strach, když jsi nemocná:

Strach má - abych náhodou někoho neměla. Když mi bylo po první chemo blbě a nechtěli mně bez odvozu pustit domů, tak jsem mu volala, byl autem v práci 7 min od nemocnice, tak jen vyštěkl " co chceš? " Takže radši nic. Už o tom dál nemluvíme, nestojí mi za to. Dnes opět mele o rozvodu, byla jsem schopná jen říct, at si trhne nohou a dá mi pokoj. Už mi došla síla se s ním neustále dohadovat. Cituji - Tak že to prý bude holt řešit jinak. Nevím co myslel a nevím, co hlavně má v plánu tím jinak, nevím, co teda mohu čekat za další jobovky a jak se bránit. Tak můžu jen čekat, s čím vyleze. Určitě dám vědět, to je snad už jediné, co zvládnu - psát. Ve středu mám další chemo, ale i kdybych si měla vzít taxíka a zaplatit v naturáliích, tak jemu už nezavolám. Tato věta byla samozřejmě myšlena s nadsázkou, alespon chvíli mně úplně už humor nepřešel. Děkuji vám.

• Citovat
  • Upravit
46669
10.3.14 19:56

Zakladatelko, přeju hodně sil při léčbě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.14 17:42

Ahoj, tady zakladatelka - slíbila jsem, že dám info jak pokračuje situace - strašně. V příštím týdnu mně čeká celkem složitá operace a mohu si vybrat ze dvou nemocnic. Tak jsem se včera večer zeptala manžela, kterou si z těch dvou mám vybrat a řekl " Ty si vyber hezké místo na hřbitově " Mně to přišlo tak strašně líto, že jsem se sebrala a odjela spát ke kamarádce. Přijela jsem ráno a doma dusno. Ze ho už nezajímám a že podnikne příslušné kroky…víc opět nevím nic. Tak jsem se jen potřebovala svěřit. Zase se brzo ozvu.

• Citovat
  • Upravit
8523
22.3.14 17:51
@Anonymní píše:
" Ty si vyber hezké místo na hřbitově "

Ach jo, co na to říct. :( Je to debil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.14 18:04

To byla právě pro něj ta poslední kapka, že jsem ještě nikdy nespala jinde. Jenže mohl mi klidně k ní zavolat, adresu věděl taky, ale neozval se. Prý bůhví kde jsem byla. Dřív mi volali furt na střídačku a ted jako když utne a nezajímám ho. A ještě se ráno smál, jak to všechno vymyslel, ach jo. Ted mám nervy co se bude dít.

• Citovat
  • Upravit
vykladzkaret
22.3.14 18:18

Moje draha, myslim, ze zijete v extremne toxickem prostredi… manzel Vas chce kontrolovat, a deti po jeho vzoru take. Sama pisete, ze jste se jim vzeprela, coz z Vas dela v jejich ocich vyvrhela.

Ja Vam to reknu na plnou paru - manzel je tyran, a tyhle projevy (volani co 30 minut, otazky, kdy prijes domu a v kolik) vuci dospele (!!!) zene nejsou nic jineho nez psychicke tyrani. Bohuzel je potreba veci pojmenovat tak, jak jsou. Navic pokud Vam muz rika, ze si mate najit misto na hrbitove - dalsi projev psychickeho tyrani.

Jste vazne nemocna, navic mate strach o dum. Rodina se k Vam chova jako k nesvepravne.

V takove situaci je tezke radit, ale uvedomte si, ze psychicke tyrani je zlocin, stejne jako kradez nebo vydirani, a je za nej trestni sazba. Vim, ze zeny u nas snesou ledacos, ale tohle neni jen o hulvatstvi, takhle se k Vam proste NEMUZE nikdo chovat, ze zakona ne, kdyz to tak reknu.

Jednak tim, ze se rozvedete s manzelem, tak se on odpovednosti za splaceni hypoteky nijak nezbavuje, ac by si to mozna rad myslel. Pak by zalezeno na rozdeleni majetku.

Deti na Vas nijak laskave nejsou, co bych Vam poradila je nasledujici: zasla bych za pravnikem a zeptala se, jake jsou me moznosti. Muze byt moznost, ze si dum uchovate, ale kvuli detem, co se k Vam chovaji hrube - vykaslala bych se na ne, ac je to tezke. Potrebujete ziskat jejich respekt, a ten si nekoupite domem. Pokud by slo dum odprodat a poridit si byt, urcite bych do toho sla. Dobre Vam radim, nelpete na nejakem dome, starejte se o sve stesti a zdravi…
Hodne stesti.

• Citovat
  • Upravit
vykladzkaret
22.3.14 18:20
@Anonymní píše:
To byla právě pro něj ta poslední kapka, že jsem ještě nikdy nespala jinde. Jenže mohl mi klidně k ní zavolat, adresu věděl taky, ale neozval se. Prý bůhví kde jsem byla. Dřív mi volali furt na střídačku a ted jako když utne a nezajímám ho. A ještě se ráno smál, jak to všechno vymyslel, ach jo. Ted mám nervy co se bude dít.

Sednete k prohlizeci, a najdete v okoli schopneho pravnika, co poskytuje prvni konzultaci zdarma, pripadne bezplatnou pravni poradnu a tam se ihned objednejte. Neztracejte cas. Manzel na Vas naprosto kasle a garantuji Vam, ze pokud nepujdete k pravnikovi, udela to on a nakonec s Vami - s prominutim - vyje..e.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.14 11:54

Moc děkuji. Zatím, co se mi podařilo zjistit je to, že on by mohl prodat svou půlku domu a pokud bych s tím nesouhlasila, tak ho musím vyplatit. Jsme zde my dva a dospělé děti. Kdyby se půlka napsala na děti tak on by mohl prodat jen čtvrtku?? Ale i na vyplacení té čtvrtky domu bychom nikdy neměli. (cca 2 mil ) Ráno někam odjel, neřekl nikomu kam a že se vrátí zítra. S ironickým úsměvem. Tak fakt nevím co chystá.

• Citovat
  • Upravit
45689
23.3.14 12:00

To sis zjistila nejak špatne. Nelze prodat polovinu domu v SJM. Zajdi za právníkem opravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101609
23.3.14 12:59
@veria píše:
To sis zjistila nejak špatne. Nelze prodat polovinu domu v SJM. Zajdi za právníkem opravdu.

Tak ono je otázkou, zda je či není dům v SJM :think: spíše bude, ale taky nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.3.14 13:03
@j.a.n.i1 píše:
Tak ono je otázkou, zda je či není dům v SJM :think: spíše bude, ale taky nemusí.

Kdyby nebyl v SJM, tak pochybuji, že se najde nějaký kupec. Nikdo soudný si nekoupí půlku domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
23.3.14 13:42

Tak zakladatelka nikde nepíše ze by meli odděleny majetek. Takze to nejspíše v SJM bude. A tam zadna pulka ktera by se dala prodat, neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.14 19:02

Ano, je to v SJM. Co to teda znamená? Ze i kdyby tady nechtěl bydlet, tak musí platit hypo dál a nemůže to prodat nebo chtít po mně vyplatit?

• Citovat
  • Upravit
3451
23.3.14 19:49
@Anonymní píše:
Ano, je to v SJM. Co to teda znamená? Ze i kdyby tady nechtěl bydlet, tak musí platit hypo dál a nemůže to prodat nebo chtít po mně vyplatit?

Ne nemusí platit hypo dál a pokud bude chtít rozvod, může chtít vyplatit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
23.3.14 21:17

A proč by hypo najednou platit nemusel? Když se odstěhuju ze svýho baráku a nebydlím tam, to přece neznamená, že nemusím platit dluhy… banku toto vůbec nezajímá. dokud jste manželé, máte (předpokládám) společné jmění manželů a hypo se musí platit pořád stejně z vašich společných peněz. jestli je za platbu odpovědný manžel, tak si hlídej, zda řádně platí.

SJM znamená, že ač třeba spolu nežijete, pořád máte společné příjmy, závazky apod. a neexistuje moje/tvoje.
ke společnému majetku máte stejná práva a stejné povinnosti. prodej majetku bez souhlasu jednoho manžela možný je, ale je to tzv. realitvní neplatnost, takže ty se můžeš domáhat toho, že prodej byl neplatný. když toto ale nenamítneš, prodej bude stále platný. bylo by totiž nelogické, aby i v případě, kdy s tím druhý manžel fakticky souhlasil, ale formálně se na smlouvě nepodepsal, aby byla smlouva neplatná jen z toho důvodu, ačkoliv proti ní nikdo nic nenamítá.
v případě rozvodu se povinně majetek nevypořádává, to je na vás, zda se dohodnete anebo necháte SJM vypořádat soudně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová