Může prodat dům ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.3.14 22:03
@Krrysa píše:
Hlavně, pokud se barák prodá, prachy sežere doplatek na hypo, ne? takže ty dva byty se stejně asi budou muset vzít na hypo, a kde vezme zakladatelka na splátky, když má 5 tis nemocenskou?

No právě - v tom je také ten problém. A děti jsou sice dospělý, oba již vydělávají, tak přispívají na hypo také. A líbí se jim zde, hlavně že pak s rodinami nemusí řešit bydlení, jen splátky, ale to by musely v bytě také. Pro upřesnění to splácení máme já 5, děti každý 4 a manžel 7 plus jídlo. A všechno to vzniklo tím, že jsem se vzepřela, párkrát přišla domů o chvilku později a spokojená a dovolila jsem si nebrat telefony okamžitě. Volají mi po hodinách. Takže jsem ten vyvrhel a problémák já. Ještě je utvrzuje v tom, že určitě mám chlapa. Bohužel nemám..ale dokázat jim to nemám jak. Takže super tatínek je ten největší chudáček, kterému se žena tahá na stará kolena s milencem. Konečně se se mnou někdo bavil normálně, nasmáli jsme se, ale nevím, jestli mi těch pár hodin zábavy stálo za to - mně nenapadlo, že by zašel až tak daleko ( prodej domu a rozvod ) nějaké jeho naštvání by mě bylo fuk, to byl permanentně. A ta manželská poradna je zdarma? Třeba by mu bylo vysvětleno, co je osobní svoboda a respektování partnera. Ale zarytý a přesvědčený mozeček to asi nepochopí. Holky děkuji, určitě dám průběžně vědět. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
13141
9.3.14 22:07

Anonymní - oni ti z domu vyvolávají co hodinu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
9.3.14 22:11

Tak zase jestli tam synové bydlejí, tak ať tě vyplatí z baráku a zůstanou si v něm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
10.3.14 08:24

Tak být v tvé situaci, řeším si bydlení sama pro sebe. Obrátila bych se na nějaké nadace, sociálku, atd. Na dům bych okamžitě zapomněla. Majetek by mi nestál za to, abych zbytek života prožila tak, jak nechci. Děti jsou dospělé a zřejmě tě nepochopily. Možná tě pochopí později, možná tě nepochopí nikdy a proto s nimi moc nepočítej a nebojuj za ně. Bojuj jen sama za sebe. Nevím, jak jste žili, ale myslím, že tady nejde o těch pár hodin zábavy. Tady jde o to, že chtějí mít přehled o každém tvém pohybu a každém hnutí mysli. Jsou přesvědčeni, že vzhledem k tomu, že jsi nemocná, nemáš právo na svůj život, své zájmy a musíš jim být vděčná za to, co pro tebe dělají a ani nepípnout. Možná časem zjistíš, že ta parta za to nestála, možná si najdeš někoho jiného, ale pořád je to tvoje vůle a ty musíš mít možnost se sama rozhodnout, jak chceš žít. Teď už máš zodpovědnost jen sama za sebe. Tak žij tak, jak chceš ty.

• Citovat
  • Upravit
46669
10.3.14 09:24

Tak ja bych pocitala, ze pokud je uz cast hypoteky umorena, z prodeje domu by neco zbylo. Par set tisic aspon na castecne dorovnavani mesicnich plateb..
Spis mi to pripada, ze zakladatelka se tezko smiruje s tim, ze by se mela rozvest, proto je kazde reseni „spatne“. Kdyz si to srovna v sobe, pujde vyresit i bydleni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
10.3.14 09:38
@KPKristy píše:
Tak ja bych pocitala, ze pokud je uz cast hypoteky umorena, z prodeje domu by neco zbylo. Par set tisic aspon na castecne dorovnavani mesicnich plateb..
Spis mi to pripada, ze zakladatelka se tezko smiruje s tim, ze by se mela rozvest, proto je kazde reseni „spatne“. Kdyz si to srovna v sobe, pujde vyresit i bydleni..

Přesně tak, tak mi přijde, že zakladatelka nechce nic měnit a jen si hledá důvody proč to nejde. Přišla si sem vlastně jen postěžovat, ale i to není špatné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
10.3.14 09:40

Protože si i neumím představit, že by dospělé děti chtěly obě zůstat i po oženění v jednom domě…Každý se chce přeci osamostatnit, mít svoje se svojí rodinou..Takhle by tam žily rodiny tři, to se mi nezdá.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.3.14 09:50

Jen at si postezuje, od toho to tu je. Ale tezko pak radit. Myslim, ze vse uz tu bylo receno, zbyva si jen vybrat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
10.3.14 09:53

Ono se lehko radí, když zakladatelka ale zjevně zůstane bez koruny, že jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.14 10:08
@omites píše:
Anonymní - oni ti z domu vyvolávají co hodinu? 8o

Kdyby jen každou hodinu - ale tím, že se střídají, tak je to každých 30 min. A pokud to nevezmu, tak nonstop. Jak jsem se „zasekla“ v té hospůdce, tak mně bylo trapné stále lítat ven a to mi zvonila kabelka furt. Pak jsem je poslala už někam, jelikož si už všichni z toho dělali srandu. Začne to už vždy večer jakoby nenápadnými otázkami, kde a od-do budu a ráno od 8 h už kontrolní telefony, jestli náhodou nejedu třeba dřív. Samozřejmě jsem někdy zalhala a tu chvilku jsem někam nacpala, ale vždy se na to přišlo. Podle „plánu“ jsem měla být v tichu a bylo poznat, že jsem na ulici. Takže nejenom vyvrhel a dě..a ale i lhářka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.14 10:16
@Krrysa píše:
Ono se lehko radí, když zakladatelka ale zjevně zůstane bez koruny, že jo…

Ano - jsem srab a bojím se ( i při mém neustále se zhoršujícím zdravotním stavu ) zůstat úplně sama a bez peněz. Není pravda, že hledám důvody, proč TO nejde, ale nemám sílu se vydat na tak nejistou cestu. Kdyby to bylo jen trochu jednodušší, tak neváhám. Pochopte-kdyby cokoliv, já už pak nemám nikdy cestu zpět. Proto bych byla štastná za nějaký kompromis, kdyby to aspon trochu pochopil. Já nyní musím zabojovat o život jako takový - ne o dům a volnost…to až pak, jestli to dobře dopadne. Ale pochybuji, je to špatné. Moc vám děkuji za pochopení a pomoc. Myslím to upřímně.

• Citovat
  • Upravit
46669
10.3.14 11:42

Zakladatelko, je mi to líto, máš to těžký. A valím oči, protože jestli ty musíš teď bojovat o holý život a manžel přemýšlí, jak by se rozvedl a prodal dům, tak je to blbec a tady je každá rada drahá. Tu potřebuje on a ne ty :nevim:
Kdo má být člověku oporou, když ne vlastní rodina, to je smutný… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
10.3.14 11:51
@Anonymní píše:
Kdyby jen každou hodinu - ale tím, že se střídají, tak je to každých 30 min. A pokud to nevezmu, tak nonstop. Jak jsem se „zasekla“ v té hospůdce, tak mně bylo trapné stále lítat ven a to mi zvonila kabelka furt. Pak jsem je poslala už někam, jelikož si už všichni z toho dělali srandu. Začne to už vždy večer jakoby nenápadnými otázkami, kde a od-do budu a ráno od 8 h už kontrolní telefony, jestli náhodou nejedu třeba dřív. Samozřejmě jsem někdy zalhala a tu chvilku jsem někam nacpala, ale vždy se na to přišlo. Podle „plánu“ jsem měla být v tichu a bylo poznat, že jsem na ulici. Takže nejenom vyvrhel a dě..a ale i lhářka.

ježiš, dyť tohle musí být strašně vysilující.
To ti jako vyvolávají děti a manžel? Já to snad ani nejsem schopná pochopit. Nemají třeba o tebe strach, když jsi nemocná:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.3.14 11:53

A já jsem přesvědčená, že tvé zdravotní problémy (ať už jsou jakékoli) se zhoršují touto blbou situací a psychickým vypětím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
10.3.14 12:42

Přece manžel neprodá ten dům, když mu velkou část hypotéky platí děti. To jen tak kecá ze vzteku, že není po jeho. Ale to neřeší situaci zakladatelky. Myslím, že děti jí nepomůžou, bude se muset postarat sama o sebe a čím dříve, tím lépe. a nebo držet ústa a krok a vydržet, co to dá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová