Může ředit dezinfekci NZP, PZP?

28
25.5.17 13:38

Může ředit dezinfekci NZP, PZP?

Zdravím,
chci se zeptat paních ošetřovatelek a sanitářek jestli v nemocnici na oddělení mohou připravovat dezinfekci… nemyslím k otírání nočních stolků, ale do nádob, do kterých sestry odkládají emitní misky, nástroje po převazech a tak…? A jestli pracujete v akreditované nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9501
25.5.17 13:54

Pracuju v akreditované nemocnici a tyto roztoky připravuje ošetřovatelka, přes den. V noci setra-tyto roztoky ředíme 2× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.17 14:08

Zdravím, jsem staniční v akreditované nemocnici. Dezinfekce do těchto nádob u nás (res pracoviště) připravují sestry 2×denně, na ostatní dezinfekce (povrchy atd) máme směšovače. Ale není problém, může chystat i NZP. U nás máme stejně přímo u těchto nádob ředění napsané, často se mění druh dezinfekce nebo personál, tak je lepší to mít stále na očích. Jinak je třeba ještě řádně popsat a podepsat :zed: Ale to u nás NZP běžně dělají. Mám pocit, že už jsme všichni z těch akreditačních nařízení a papírů tak zblbnutý, že si budeme brzo podepisovat i toaletní papír po použití :lol: :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
25.5.17 15:18

Vážně se podepisujete i k tomu, kdo naředí dezinfekci? My to zatim nemusíme, ale je fakt, že se podepisujeme i k výměně mýdla, tak třeba to dojde i k nám :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
25.5.17 15:28
@jana32 píše:
Vážně se podepisujete i k tomu, kdo naředí dezinfekci?

jj, my taky :mrgreen: tuhle nás audit nachytal, že na čističce se válí kyblík s čímsi, nepopsaný, nepodepsaný :zed: tak nám staniční nechala vyrobit zalaminované samolepící kartičky s názvem dvou desinfekcí, které střídáme, sanitářka je nalepila na kbelíky, takže při použití už stačí jenom doplnit datum, čas a podpis, netřeba psát, co v kýbli je jak naředěného… akorát tedy je potřeba vždycky vzít ten správný kyblík (jakože jeden je na jednu desinfekci, druhý na druhou) :mrgreen:

@sestraaa přidávám se k předchozím reakcím. sanitářka nám ředí i vanu na pomůcky (přes den, přes noc my), má to uvedené v pracovní náplni, akreditovaní jsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
25.5.17 15:57

My máme taky samolepky na kyblech. Jen zaškrtnem co v něm je, dopíšem datum a čas. Se budu muset zeptat :lol: Trocha provokace neuškodí :mrgreen:
Jinak i u nás ředí dezinfekci sanitářky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
25.5.17 16:37

Děkuji za odpovědi

Ptala jsem se proto, že jedna naše paní sanitarka se té přípravě dezinfekce vyhýbá, tak jsem chtěla vědět jak je to jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.17 18:33
@jana32 píše:
Vážně se podepisujete i k tomu, kdo naředí dezinfekci? My to zatim nemusíme, ale je fakt, že se podepisujeme i k výměně mýdla, tak třeba to dojde i k nám :roll:

No jasně, podpis všude :D Na obyčejné mýdlo není třeba podpis, na dezinfekci ze směšovače, což je mimochodem úžasná věc, taky není třeba podpis, ale na připravenou dezinfekci v dezinfekční vaně je třeba název, koncentrace, datum, hodina a podpis. My píšeme fixem a pak se to setře. Na jícnovou sondu od echa jsem vytiskla cedulky a tam holky hodí datum, hodinu a muří nohu :) Co se týče třeba dezinfekce na ruce nebo na kůži, tak pokud doléváte z velkých kanystrů, tak tam je bohužel taky třeba datum, podpis, číslo šarže. Ale co si budeme povídat, všechno se dá udělat tak, že se vlk nažere a koza zůstane celá. Někde jsem četla výborný článek "akreditace kyblíku " a to je hodně vtipný a v podstatě to vystihuje tu haldu nesmyslů, kterou akreditace bohužel taky přináší. Já si totiž myslím, že tam, kde na to kašlou, tak tam tyhle nařízení stejně nepomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.17 18:40
@sestraaa píše:
Ptala jsem se proto, že jedna naše paní sanitarka se té přípravě dezinfekce vyhýbá, tak jsem chtěla vědět jak je to jinde.

Asi trochu líná, co? Myslím, že naředit desinfekci zvládne každý průměrně inteligentní člověk, obzvlášť když to tam má třeba napsaný. My třeba máme na 5l kanystrech dávkovací pumpičky, ale pozor, to při akreditaci neobstojí, protože pumpička nelze kalibrovat jestli dobře dávkuje, takže jsem ke kanystrům musela pořídit ještě malé odměrky a do těch se to má správně tou pumpičkou aplikovat a odměřit než se to nalije do vody ;-) :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty