Potřebuje se vypsat

Anonymní
21.5.17 10:12

Potřebuje se vypsat

Admini prosím pochopte mě, nechci veřejně, když tak radši téma uzamkněte :).

Ahojky holky i pánové :),
děda (můj tchán) dostal infarkt před více jak 3 měsíci :(, infarkt přežil, ale asi dva dny po operaci ho převáželi do jiné nemocnice (která patří pod daný okres, moc jsem s tím nesouhlasila, ale tak budiž), za dva týdny dostal v nemocnici mrtvici - ochrnul mu krk a ruka, takžr poté tedy ho převezli do LDNky, domů nepřicházelo v úvahu, nikdo by nezvládl se o něj pečovat 24 hodin denně, dávat mu jídlo přes PEG (hadička v břiše). Měsíc to bylo docela ok na LDNCe, ale ted již leží snad více než měsíc na infekčním oddělení (jednou tvrdili, že má průjem, poté nějakou infekci v krku, a dneska raději nepodali vysvětlení, proč tam leží). Já mám prostě pocit, že ho tam umístili jako nepohodlného člověka, aby tam prostě jednodušše umřel :( :(, je mi z toho opravdu špatně, trošku se mi ulevilo

Někdy si říkám, že ho babička (tchýně) neměla najít a volat záchranku a měl dožít doma :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.5.17 10:14

Oprava trošku se mi ulevilo, že jsem se vypsala :), chybička se vloudila

• Citovat
  • Upravit
26270
21.5.17 10:18
@Anonymní píše:
Admini prosím pochopte mě, nechci veřejně, když tak radši téma uzamkněte :).

Ahojky holky i pánové :),
děda (můj tchán) dostal infarkt před více jak 3 měsíci :(, infarkt přežil, ale asi dva dny po operaci ho převáželi do jiné nemocnice (která patří pod daný okres, moc jsem s tím nesouhlasila, ale tak budiž), za dva týdny dostal v nemocnici mrtvici - ochrnul mu krk a ruka, takžr poté tedy ho převezli do LDNky, domů nepřicházelo v úvahu, nikdo by nezvládl se o něj pečovat 24 hodin denně, dávat mu jídlo přes PEG (hadička v břiše). Měsíc to bylo docela ok na LDNCe, ale ted již leží snad více než měsíc na infekčním oddělení (jednou tvrdili, že má průjem, poté nějakou infekci v krku, a dneska raději nepodali vysvětlení, proč tam leží). Já mám prostě pocit, že ho tam umístili jako nepohodlného člověka, aby tam prostě jednodušše umřel :( :(, je mi z toho opravdu špatně, trošku se mi ulevilo

Někdy si říkám, že ho babička (tchýně) neměla najít a volat záchranku a měl dožít doma :,( :,(

To myslíš vážně? 8o
a jak napomáháte péči o něj vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.17 10:21

To je mi moc líto. Bohužel to taky tak někdy vidím. Moji babičku si taky přesouvali jak nepohodlný materiál. V DD byla dobrá, ale když jí zazlobilo zdraví, šup na LDN a tam to bylo psycho.
Teď řešíme, co s babičkou manžela. Na DD nebo pečovatelák budeme muset čekat. Na LDN to jeho mamka nepřipustí, vezmou si ji do té doby domů. Ale jako trvalé řešení nepřipadá v úvahu. Už ji doma jednou měly a bylo to strašně náročný - hlavně psychicky.

Ještě smutnější je, když od takového člověka dávají pryč ruce příbuzní a radši ani nezavolají, jak se mu vůbec vede :,(

• Citovat
  • Upravit
27634
21.5.17 10:22

Tak na LDN stejně nemůže ležet dýl jak tři měsíce, tedy alespon tady to tak platí, takže musíte sehnat něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
21.5.17 10:24

K čemu člověk vytváří hmotné statky a zakládá rodiny, když pak v situaci, kdy potřebuje pomoc bližního, ho příbuzní odloží do DD nebo na LDN…
Ano, jsou případy, kdy není vyhnutí…ale těch není tolik, jako lidí v přeplněných důchoďácích a LDNkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.17 10:25

@Malaga tak on je v té LDNce, snažíme se mu tam kupovat různé masti, věci, ukazujeme mu fotky, když jsme tam, on i tam přestal totiž skoro i mluvit, vnímá to ano, a to je asi to nejhorší, snažíme se tam dojíždět, ale jinak nic moc dělat nemůžeme,
co z toho života teď má nic :(, akorát jedno velké trápení

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.17 10:27

@Malaga ano, my bychom si ho rádi vzali, ale opravdu to nejde, nemáme dům, žijeme v panelákovém bytě, a jsme rádi, že se tu vejdeme my, on nechodí, na wc si nedojde - má vývod, má PEG, a on jenom leží nic jiného, to je opravdu péče 24 hodin denně

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.17 10:29

@ka2ka ano vím, i na to jsme byli upozorněni, měli by ho zase odvážet pak prý do jiného města, ale na to jsem slyšela taky samé negativa :nevim: :nevim:,

• Citovat
  • Upravit
6945
21.5.17 10:32
:hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
21.5.17 10:34
@Anonymní píše:
@Malaga tak on je v té LDNce, snažíme se mu tam kupovat různé masti, věci, ukazujeme mu fotky, když jsme tam, on i tam přestal totiž skoro i mluvit, vnímá to ano, a to je asi to nejhorší, snažíme se tam dojíždět, ale jinak nic moc dělat nemůžeme,
co z toho života teď má nic :(, akorát jedno velké trápení

Ale krmeni prebalovani to uz by byla velka obet pro rodinneho prislusnika :,(

• Citovat
  • Upravit
27634
21.5.17 10:40
@jahuhudka píše:
Ale krmeni prebalovani to uz by byla velka obet pro rodinneho prislusnika :,(

má vývod takže přebalování odpadne a krmí hadičkou :nevim: tam spíš půjde o polohování a to že u něj prostě musí být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
21.5.17 10:43
@ka2ka píše:
má vývod takže přebalování odpadne a krmí hadičkou :nevim: tam spíš půjde o polohování a to že u něj prostě musí být

Tak meneni pytliku. Rodina je dneska uz jen slovo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.17 10:45

@ka2ka já bych se ráda postarala, ale sama jsem nemocná - mám epilepsii, takže já se nemohu přepínat, manžel já od rána v rámci, a k tomu máme na starosti ještě babičku, za kterou chodíme 3× denně, a musíme tam u ní být aspoň hodinku, takže to prostě není jednoduché,

• Citovat
  • Upravit
7939
21.5.17 10:48

Tak je tu jeste i moznost alespon na cast dne zajistit odbornou peci osetrovatelky, napriklad pres mistni charitu. Samozrejme je to placena sluzba, ale s prispevkem na peci to je v pohode zvladnutelne. A pak se proste prostridavat cela rodina. Mluvim ted z vlastni zkusenosti. Protoze pokud ma o takto nemocneho pecovat jen jeden clovek (zde manzelka), je to neskutecne psychicky narocne. Paklize se pece zbytku rodiny omezi na navstevu jednou tydne, rozhodne bych tchyni nevycitala, ze si na to sama netroufa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty