Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, zda má někdo zkušenost s mastitidou, kdy jsou ale prsa mekka a bezbolestná.
Mám červené prso, na dotek bolelo jen jeden den, necítím tam hrudky, mám však vysoké horečky a bolesti hlavy. Dekuji
Pokud ho mas červené a teple, tak ano.
zkoušela jsi to nejak rozehnat sama?
Zkouším chladit mezi kojením, zkoušela jsem odsávat, ale to moc neslo. Jinak beru paralen.
@Segetka mezi kojením udělej zábal z tvarohu, vytáhne horkost. Poradil mi to kdysi můj gynekolog a vyhnula jsem se tak antibiotikům.
Spíš než chladit, zkus nahřívat suchým teplem, hodně z toho prsa kojit, můžeš si dát Brufen, ten je i částečně protizánětlivý. Pokud to nepřejde, tak k mudr pro antibiotika
Taky hlasuji pro tvaroh, je to sice patlačka, ale zabere to
Po kojení prso ještě odsát, pak přiložit tvaroh, před kojením omýt a nahřát teplou vodou. Já měla u první dcery zánět dvakrát, poprvé jsem skončila s antibiotiky, podruhé už poučená jsem si dávala tvaroh a za dva dny byl klid.
Do 3.dne by to melo prejit, jinak bohuzel dr. ja pres bolest urputnou masirovala prso v horke sprse, hoooodne kojit nebo rucne odsavat v ty sprse a pak ten tvaroh, mela jsem to 2× a nastesti bez antb.