Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@jopo píše:
@Kirstenn tak určitě mohlo. Klobouk dolů, že jsi to v práci dala. Ty stavy mám též, ale dělám v kanclu a při představě, že mě to chytne v práci, mám akorát stres.
Děkuji, no docela mě to vyděsilo, nikdy jsem to neměla v takové míře. Myslela jsem že sebou seknu. A co vám pomáhá?
@Barunkaska Omlouvám se, nevšimla jsem si odpovědi
Určitě jdi na neurologii, právě proto, aby se to nezhoršovalo. Mám za sebou vyšetření na CT, EEG i magnetickou rezonanci. Plus ještě nějaký vyšetření mozku, který nevím, jak se jmenuje
Ale všechno nebolestivý, takže cajk. Dostala jsem triptany, léky určený právě na migrény a jediný, co mi zaberou při záchvatu. Plus navíc chronická migréna se léčí profylakticky, čili lékama, který bereš denně a který snižují frekvence a intenzitu záchvatů. Bohužel u mě už moc nezabírají, v pondělí jdu na kontrolu a nasadíme asi jiný. Takže určitě neotálej a řeš to
Migrény jsou svinstvo, co nabourávají celý život. Není to jen bolest hlavy, jak si většina lidí myslí, je to prostě nemoc. Držím palce ![]()
@Kirstenn upřímně, mně nic, prostě ta ataka musí odeznít. Já tedy netrpím po tom na bolest hlavy, ale pouze na oční auru. Trvá cca 45min. Někdy se i opakuje 3× za sebou. Někdy se k tomu přidá brnění, někdy nejsem schopna mluvit. Ovšem frekvence někdy 4× za rok, někdy 6× za rok. Vypozorovano návaznost na MS, hormonální vykyv. Mám za sebou rezonanci, ct, dle nerolozky pokud je frekvence takto malá, léky by nedávala, je to cca 10let, co jsem to řešila. Pokud by se to stupnovalo, což se neděje, nasadila by léky.
@Monikap3 vpohode
dekuji za odpoved
prave, vypada to jako jen bolest hlavy ale ze je clovek nefunkcni celej den to uz nikdo nevidi. Byt to jen ta hlava asi bych se nad tim nepozastavila, to uz mam roky. Ale tohleto je mnohem horsi. Navic minuly mesic se mi to opet objevilo a opet behem ovulace. Za tyden bych mela mit ovulaci a uz ted se bojim co zas bude. Ted jsem si nasadila kontryhel na urovnani hormonu protoze tusim ze i v tom by to trochu mohlo byt. Ty ataky si myslim zacaly byt horsi od chvile kdy se mi rozjel pms a celkove menstruacni cyklus se rozladil. Ono se to zda ze clovek lita trapne po vysetrenich kvuli migrene ale mne proste neprijde tenhle stav normalni a chci vedet s jistotou ze jde o migrenu. Akorat pockam jeste chvili za prvy az se trochu zmirni situace s kovidem protoze mam obavy ze by me jeste vynadali ze otravuju s prkotinama a za druhy chci si fakt zjistit jestli ty ataky prichazej opravdu v tu ovulaci ale zatim co jsem povzpominala tak vzdy to bylo nejak kolem.
@Barunkaska já když už mě to popadne, tak vždy cca 2 dny před ms. A co s tím nadelas nic, je to hormonální výkyv. A antikoncepci v tomto stavu brát nesmíš. Spoustě ženským to skončí přechodem, tak na to si ale ještě musím pár let počkat. Ale bylo mi doporučeno brát hořčík a to víc než doporučená 1 tab. denně, na mě to určitě zabírá.
@jopo tyo tak to si jeste pockam do prechodu. Ja furt doufam ze az skoncim s kojenim tak se to treba zmirni nebo aspon budu moct neco nasadit. Ted ani nevim jestli bych mohla ten horcik.
@Barunkaska No, tak abych ještě přispěla do tématu, dnes jsem byla na kontrole u neurologa. Poté, co jsem celou sobotu nebyla schopna kvůli migréně vstát a i včera jsem se ládovala práškama. Už ani ten doktor neví, co s tím
Takže jsem odeslána do FN na rezonanci a opětovné vyšetření s doporučením na nový injekce, co mají migrénám zabránit. Prý nějaká nová biologická léčba. Moooc se těším ![]()
A co se týče hormonů, byla jsem na hormonální antikoncepci- bez efektu. Vysadila jsem ji- bez efektu. Láduju do sebe hořčík- bez efektu. Takže jestli najdeš nějaký způsob, jak to zarazit, dej mi prosím vědět ![]()
@Monikap3 ouu no kdyz mi neco pomuze tak se ozvu
, zatim zkousim jen ten kontryhel. Neni to poprvy co ho na neco nasazuju, nejak mu duveruju… Doufam ze do tehle faze se nedostanu, to musi byt strasny prolitat krizem krazem vsechna vysetreni a nedojit k nejakemu zaveru. Tak dej jeste vedet jak to s tebou dopadlo ![]()
Ahojk tak 13 DC a ja mam opet mzitky. No tak kdybych chtela otehotnet muzu se podle toho vyborne ridit 🙈 ![]()
Ahoj, jak to dopadlo? Mě se to stalo dneska po prvním užitím eutyroxu 50 (lek na stitnou zlazu) jsem v 26tt a teď mi našli náhodou špatnou funkci šz.
První ráno záblesky a později klikyháky, chvíli jsem nebyla schopna ani přečíst smsku. Volala jsem na číslo endokrinologa který mi včera ten euthyrox napsal a ten se mi vysmál, že jsem jen nějak špatně spala. Od te doby mě boli hlava. Jestli se to zitra bude opakovat, tak fakt nevím co budu dělat s tímto žít nebudu.
@Anonymní píše:
Ahoj, jak to dopadlo? Mě se to stalo dneska po prvním užitím eutyroxu 50 (lek na stitnou zlazu) jsem v 26tt a teď mi našli náhodou špatnou funkci šz.
První ráno záblesky a později klikyháky, chvíli jsem nebyla schopna ani přečíst smsku. Volala jsem na číslo endokrinologa který mi včera ten euthyrox napsal a ten se mi vysmál, že jsem jen nějak špatně spala. Od te doby mě boli hlava. Jestli se to zitra bude opakovat, tak fakt nevím co budu dělat s tímto žít nebudu.
Měla jsem podobný problém v mládí. Odjakživa trpím na migrény s aurou, kolem 16. - 18. roku, kdy jsem brala ten Euthyrox, jsem to měla hodně často, šílený to bylo. Řekla bych, že to souviselo. Pak už jsem to nebrala (nebylo třeba), a bylo to ok, dokud jsem nezačala brát hormonální antikoncepci… To bylo taky šílené… Takže jsem s tím opět skončila…
@Fazulina píše:
Měla jsem podobný problém v mládí. Odjakživa trpím na migrény s aurou, kolem 16. - 18. roku, kdy jsem brala ten Euthyrox, jsem to měla hodně často, šílený to bylo. Řekla bych, že to souviselo. Pak už jsem to nebrala (nebylo třeba), a bylo to ok, dokud jsem nezačala brát hormonální antikoncepci… To bylo taky šílené… Takže jsem s tím opět skončila…
Ještě dodám že od sedmi od večera zvracim, a ne malo, uplně vše. Cucám po kouskách rehydratační roztok co mám pro dcerku. Ráno zavolám do nemocnice jestli ho mám brát znovu.
Nikdy jsem takový stav nezažila, nezvracela jsem ani na začátku těhu. ![]()
@Anonymní píše:
Ještě dodám že od sedmi od večera zvracim, a ne malo, uplně vše. Cucám po kouskách rehydratační roztok co mám pro dcerku. Ráno zavolám do nemocnice jestli ho mám brát znovu.
Nikdy jsem takový stav nezažila, nezvracela jsem ani na začátku těhu.
Tak dej vědět, co ti řekli.