Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
maminka má bolavou kyčel, je to dědičný, trápilo to i jejího tatínka a jeho maminku. Ráda bych jí k Vánocům pořídila nějaké vitamíny. Máte zkušenosti co by mohlo pomoci, aby to nebylo placebo?
Díky. ![]()
Pomoci by mohl fyzioterapeut, bolest kycle nebi dědicna, jde o celkove drzeni tela..
Vetsina pripravku na klouby neni vedecky podložena..
Já dceři v pubertě na růstové bolesti kloubů (bolí ji kolena) kupuji Colafit a zabírá to. Ale kyčel bude něco jiného, to fakt bude ze špatného držení těla. Mě teď v létě bolela taky a měla jsem zablokovanou bederní páteř… Ono hodně záleží na tom, jestli je ta příčina v tomto a něbo v tom, že se rychleji opotřebovává kloubní chrupavka. Zde by nějaká výživa mohla trochu pomoct, ale stále to neodstraní tu příčinu.
Objednej ji k dobrému fyzioterapeutovi, pokud bude soukromej, tak ji ho zaplať. To bude lepší dárek než jakékoliv vitamíny ![]()
Moje informace jsou, ze jediny, ktery zabira a ma to potvrzene nejakou studii je Condrosulf.
@slunicko117 píše:
Ahoj,maminka má bolavou kyčel, je to dědičný, trápilo to i jejího tatínka a jeho maminku. Ráda bych jí k Vánocům pořídila nějaké vitamíny. Máte zkušenosti co by mohlo pomoci, aby to nebylo placebo?
Díky.
Vitamíny na bolavou kyčel? Je potřeba cílené vyšetření, ale jer možné že má maminka artrózu nebo silně opotřebený kloub a může jí čekat operace. Doplňky stravy koupíte v lékárně, jde na to spoustu reklam - kloubní výživa, ale na kyčel to nejspíš fungovat nebude.
Já mám špatná kolena a pomáhá mi Condrosulf, kdysimi ho doporučil ortoped, tak si ho jednou za čas koupím.
@slunicko117 píše:
Ahoj,maminka má bolavou kyčel, je to dědičný, trápilo to i jejího tatínka a jeho maminku. Ráda bych jí k Vánocům pořídila nějaké vitamíny. Máte zkušenosti co by mohlo pomoci, aby to nebylo placebo?
Díky.
Ahoj,
já mám momentálně podobný problém s kyčlí také, ale já jsem si to udělala sama, protože na to trpím již dlouho a brala jsem vitamíny, jenže pak jsem nějak z lenosti přestala a doplatila na to. Mě doktor vždy říká, abych to dodržovala, ale znám se. Nicméně mi poradil, abych doplňovala hlavně vitamín D3, k němu K2 a ještě vápník. Takže nakonec jsem si našla Biomin, který má veganské složení a je bez cukru, laktozy, sladidel, stabilizátorů i bez konzervantů, takže si myslím, že by to Tvoje maminka klidně mohla zkusit. Všechny tobolky jdou dobře polykat. Znovu to zase začnu brát, abych měla klid, protože když jsem to brala poctivě, tak to bylo v pohodě o bolesti jsem nevěděla. Můžeš si najít web: www. jsemstálekost. cz jsou tam rady, dozvíš se více. ![]()