Může to být plodovka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
70
15.1.16 10:20

muze to byt plodovka

Maminky, mam dotaz, nevim si rady jako prvorodicka. Zacinam 38tt..posledni 4 dny, skoro pokazdy kdyz vstanu z postele, jak v noci na wc nebo rano, tak ze me tece co si..je to voda i s jakoby slizem, hlenem..mam to takovy i kdyz se utru.. muze mi treba takhle postupne odtekat plodovka? na kontrolu jdu v pondeli. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77
15.1.16 10:22

@lenit a proč nezavoláš na gyndu???A nezeptáš se tam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
15.1.16 10:22

Může. Vem vložku a do porodnice. Mně odtékala doslova po kapkách a jela jsem do porodnice jen na „uklidnění“ a už jsem tam zůstala. porod o cca 10dní dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
15.1.16 10:24

@Madari protoze na gynde je jen v pondeli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
15.1.16 10:25

@lenit :roll: tak to bych tebou, aspon zavolala do porodky a zeptala se tam, jestli mas prijet nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
15.1.16 10:26

Ano může, vem vložku a zavolej si do porodky, jestli to to zkontrolují :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4146
15.1.16 10:28
@lenit píše:
@Madari protoze na gynde je jen v pondeli

Ale v nemocnici jsou pořád :roll: vem si vložku (porodnickou) a bez do nemocnice. Může to být moč, ale i plodovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
15.1.16 10:30

Vem si porodnickou vlozku a se vzorkem, az bude, zajed do nejblizsi porodnice a popros o test (jen to poliji roztokem a bud zmodra nebo ne)… kdyz obaly prasknou vysoko ci malo a prcek to napr. „ucpe“ nalehajici hlavickou, tak ta voda unika opravdu pomalicku… ci pry muze prasknout jen jedna vrstva obalu a za to unika poruznu… jde o riziko infekce
Nebo to muze byt zatka ci proste tehotensky vytok, jistota je ale jistota :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
15.1.16 10:43

Urcite ven vlozku (porodnickou, ne normalni) a jed do porodnice. Lepsi 3× zbytecne nez pozde. Jak psaly vyse, muze to unikat po troskach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
15.1.16 10:44

Nejspíš to bude plodovka. Ten „hlen“ v ní nejspíš mázek. 4 dny už je teda doba :think: Mazej s por. vložkou do nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.16 11:02

S hlenem by to měla být plodovna-je čirá až narůžovělá…žlutá je moč… pokud plodovka zapáchá-neměla by být cítit, nebo pokud je nazelenalá nebo tak, do porodnice co nejdříve, pak už to úplně ok není a je lepší dohled..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
15.1.16 11:11

Co máte s těmi porodnickými vložkami? Já jela do porodnice s totálně prasklou a odtečenou vodou, mokré gatě až po kolena, ale vložku jsem musela dát na test. Byla to běžná plastová olvejska s křídly. Nikomu to nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.16 11:12
@PetiteFillette píše:
Nejspíš to bude plodovka. Ten „hlen“ v ní nejspíš mázek. 4 dny už je teda doba :think: Mazej s por. vložkou do nemocnice.

nene, pokud je tam hlen, tak už zřejmě odchází hlenová zátka-ucpává porodní cesty-může být protkaná cévkami :) mázek je ochranná vrstva miminka, která se mu po porodu vsákne do kůže a vytváří jakýsi filtr :) jinak zrovna včera jsem četla krásný porodní příběh z Anglie, plodovka odcházela 9dní, než se miminko narodilo, tak no stress :) hlavně se nenech vyděsit řečma o infekci, nebo že se bez plodovky udusí či co :) vyvolávaný je vždycky horší :) pokud budou mít lékaři řeči o infekci, nech si vzít krev, ať ti necpou antibiotika preventivně :) udusit se nemůže, dokud dýchá přes pupečník ;) tedy pokud jsi proti vyvolávání a zbytečné medikaci :) zatím si jen upouští, aby se pěkně hladce dostalo, kam potřebuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
15.1.16 11:18

@lenit Mě odtékala voda skutečně malinko. Nebyla jsem si jistá, takže jsem si vzala porodnickou vložku ( prý je to lepší, ale pokud nemáš, vezmi normální ) a když se zase objevilo „učůrnutí“, tak jsme vyrazili do porodnice. Už si mě tam nechali, protože to skutečně byla plodovka. Takto malinko mi odtékala tak párkrát za den a druhý den jsem teprve rodila ( bez urychlování a vyvolávání porodu ). Ale prý mi po 18 h po odtékání musí dát antibiotika, že hrozí infekce, a častěji natáčeli ozvy miminku, zda se mu daří dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
15.1.16 11:26

@dortiky.ostrava Pak jsem si o tom také něco našla. Docela mě mrzelo, že jsem tam musela tvrdnout a možná zbytečně dostala i ta antibiotika ( krev mi brali a bylo vše ok ).
Několikrát jsem byla v těhotenství poučena, že kdyby mi začala odtékat voda, mám hned jet do porodnice, taková je v ČR prostě praxe. Ale co, kluk je zdravý a kdybych třeba zůstala doma a něco se posr…, tak bych si to do smrti vyčítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí