Co všechno mohou exekutoři sebrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.7.12 14:52

Bratr u našich bydlí, takže nějaké věci (v podstatě nulové hodnoty) tu má. Byl si nahonem dořešit odlužení (chybělo mu doplatit nějaké tři tisíce, aby bylo zahájeno odlužení), přišel s papírem od soudu a prý, že teď na něj už nemůžou. Tak jsem zvědavá, protože za hodinu má přijet auto pro zbytek věcí, které exekutoři polepili. Mimochodem, zabavili i lavici se stolem z masivu, co je v kuchyni, takže by se při obědě sedělo na zemi. Na počet lidí v domácnosti se tedy vůbec neptali a to jsem u našich zrovna já a moje dvě děti, takže by teoreticky mohli předpokládat, že ty děti u stolu jíst potřebují. Tak nevím, co to tady máme za pitomce, ale jestli předpokládají, že brácha bydlící u rodičů vlastní pračku, tak to je úlet.
Ostatním děkuji za rady, budu sepisovat to odvolání. Účtenku od kol snad dohledáme. Takže jestli to dobře chápu, tak pokud nenajdu účtenku, tak stačí čestné prohlášení tchánů, že ta kola nám dali oni?

• Citovat
  • Upravit
3950
10.7.12 13:38
:mrgreen:
@catsinas píše:
V případě, že exekutor vezme do soupisu věci, které nepatří povinnému, je nutné nejdříve do 30-ti dnů ode dne soupisu podat k exekutorovi návrh na vyloučení věcí z exekuce. V tomto uvést všechny své námitky, doložit doklady (účtenky, čestná prohlášení jiných osob, že ta věc je vaše, nikoliv povinného, kupní smlouvy, atd.). Exekutor je pak povinen do 15 dní od doručení tohoto návrhu se tímto zabývat a věci buď vyloučit ze soupisu (tj. dá za pravdu, že nepatří povinnému), případně toto nevyloučí a až teprve tehdy je možno podat k soudu vylučovací žalobu. Pokud máte postup jiný - než tento, zákonem stanovený - je bohužel jasné, že se již nikdo nebude věcmi zabývat :( Pokud taky víte, kde se povinný zdržuje, je vhodné toto exekutorovi uvést, případně prokázat, že v bytě nebydlí (například dokladem o úhradách služeb za byt - kolik osob v bytě žije a že mezi nimi není povinný, tím, že si od pošty necháte potvrdit, že povinnému na danou adresu nedochází zásilky, nebo, že si tyto nepřebírá, apod.). To, že má povinný v bytě trvalé bydliště ještě neznamená, že jsou věci jeho, exekutorovi je v podstatě jedno, kde má povinný trvalé bydliště, je nutno ho přesvědčit, že se v bytě nezdržuje a že nemá v něm žádné zabavitelné věci.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jooo tak přesně tohle vše jsme udělali s troskotalo to na tom že na učtenkách není mé jméno a podnájemní smlouva mezi mnou a podnájemnikem nebyla notářsky ověřená!!! takže jsem podavali žalobu k soudu ten jí ovšem zamitl ač byla psaná právníkem a kontrolovaná soudcem zabívajícík se exekucemi tak nám našli malinkou chybičku ve formulaci a soud to okamžitě zamítl
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catsinas
11.7.12 20:49

Určitě stačí prohlášení tchánů, že vám ta kola koupili třeba k narozeninám. Pokud má bratr oddlužení (jen nevím, jaké tři tisíce měl doplatit - za oddlužení se nic neplatí..), tak už na něj exekutoři skutečně nemohou. Kdyby to přesto nepomohlo, tak je třeba, abys napsala návrh na vyloučení věcí z exekuce, kde napiš úplně všechno - že bratr v tom bytě nic nemá, že se v něm zdržují jen rodiče, že mu tam nechodí pošta, neplatí se za něj energie, prostě vše + uveď seznam věcí, které zabavili a které patří tobě - k jednotlivé položce napiš, že čestně prohlašuješ, že věc je ve tvém výlučeném vlastnictví a toto podlož dokladem (třeba tím prohlášením tchánů, že kola ti koupili k narozeninám). Pozor ale - každý vlastník věcí, která byla sepsána si musí podat svůj vlastní návrh!!! Takže ty napíšeš svůj návrh na ty věci, které jsou tvé, rodiče napíší svůj návrh na věci které jsou jejich… a každý samostatně pak doporučeně (nejlépe s dodejkou) pošlete do 30 dnů od soupisu na adresu exekutora, který věci sepsal. On je povinen se do 15 dnů vyjádřit. Kdyby to bylo negativně, tak až poté poslat žalobu! Skutečně, kdybyste podávali žalobu hned k soudu, tak ten jí zamítne, protože by nebylo zachováno instanční řízení (nejdřív exekutor a až poté soud). To se mohlo stát i Nemolce - pokud hned podali žalobu, tak ta je opravdu bezpředmětná, nejdříve se k tomu musí vyjádřit exekutor.

Co se týče toho, jestli stačí účtenky - ze zkušenosti s JUDr. Vránou vím, že stačí - obyčejné účtenky, paragony, k tomu čestné prohlášení, že věci nepatří povinnému, ale že jsou toho, kdo podává návrh. Samozřejmě, když budete mít cokoliv na jméno, je to jen dobře. Zkus zapátrat taky, jestli jsi některé ty věci (nebo rodiče, či kdokoliv jiný) neplatil z platební karty - pokud ano, tak by bylo dobré doložit výpis z účtu, apod., že ta věc byla koupená někým jiným.

• Citovat
  • Upravit
3950
11.7.12 22:10

Háá tak my jednali právě z Judr. Vránou a nestačilo mu to učtenky chtěli i se jménem hak jde vidět záleží jak se zaměstnanci u pana Vrány vyspí a co uznají a co né.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catsinas
11.7.12 22:15
@nemolka píše:
Háá tak my jednali právě z Judr. Vránou a nestačilo mu to učtenky chtěli i se jménem hak jde vidět záleží jak se zaměstnanci u pana Vrány vyspí a co uznají a co né.

Tak to máš bohužel pravdu:-( Záleží koho chytneš a jak se ti jeho poskokové vyspí:-(
A tobě tedy sebrali opravdu všechny věci, i když povinným byl podnájemník? Jak to nakonec dopadlo? Nejhorší je, že právě nejvíce hřeší na tom, že se lidé neumí bránit a oni tak poberou věci lidem, kteří nemají s dluhy nic společného :zed:

• Citovat
  • Upravit
3950
11.7.12 22:23

Ano pobrali nám všechno neuznali podnájemní smlouvu vlastně já u té exekuce ani nebyla dověděla jsem se to až když mi vyváděla z bytu nájemníka kriminálka protože někoho v bytě pobodal a mě dali sousedi echo jinak bych nic nevěděla nemám ani protokol o zabavených věcech atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.12 08:19

Taky mám bohužel zkušenosti s poskoky pana Vrány. Jsem sama se 2.dětma, jsem v nájmu a byla mi zabavená lednice, pračka, sporák, mikrovlnka, rychlovarná konvice!!! Říkala jsem mu, že jsem sama a konvici mám na to, abych mohla udělat dceři jídlo (UM) nic ho nezajímalo!!! Vylučovací žalobu jsem podat nemohla protože majitel si neschoval účtenky od elektrospotřebičů. Jinak mi polepil i gauč - na kterém spím (je to moje postel), jeden stůl a jedno jediný křeslo na kterém syn sedí když jí. Pak mi vyhrožoval a když jsem si stěžovala na exekutorskou komoru tak mi bylo odpovězeno, že vykonavatel postupoval v souladu s platným zákony Č. R. :zed: :zed: :zed:
Tak podle mě exelutoři mohou všechno a exekutorská komora stojí při nich!!! Podala jsem návrh k soudu o pozastavení, že dluh prošetřuje kriminální policie a i přes to mě neustále „uhání“ o splátku i když jsem se na netu dočetla, že pokud je i podaný návrh tak už to zatím mají brát jako „pozastavený“ ale je to nezajímá :-( Prostě u nás jsou nejdřív exekutoři a pak až soud, policie atd. :-(

• Citovat
  • Upravit
1
5.1.13 13:06

Mam ten samy problem jak pani jsem sama se 2detmi a exekutor mi polepil kompletne vsechno i nabytek stary 30let lednici i pracku ktera ovsem neni moje odvezli mi vysavac hned ale zbytek veci tam jeste nechali, podali jsme se znamym o vyjmuti ze soupisu ponevadz ty veci jsou jeho tak uvidime jak dopadneme a mame taky pana Vranu, je to pry nejvetsi zmetek a jde pres mrtvoly
:cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
balllicekkk
17.1.13 13:07

skříně

Ja se chci zeptat jestli exekutor :nevim: muže zabavit skřine a postele? děkuji za odpověd :?

• Citovat
  • Upravit
snaake
22.1.13 19:53

Dle mého názoru exekutor může zabavit postel i skříně jenom aby člověka nasral i když ty věci nemají žádnou cenu. Doporučuji všem, vše přišroubovat strhnout vrh šroubu a trochu jim to stížit :cert: :cert: :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
Petr Klikva
13.2.13 20:34

Exekuce

Pokud lye v p5ijateln0 m95e komunikovat s exekutorz prost5ednictv9m exekutorskych

• Citovat
  • Upravit
Petr Klikva
13.2.13 20:39

Pokud lze komnikovat s exekutory prostrednictvim exekutorskzch uradu, nic proti tomu, jestlize prichazim pouze o penize, zaplatim rad. Pokud mi nekdo sahne na letity majetek, sperky apod. pak promluvi degtarev. A to razne. P. K.

• Citovat
  • Upravit
Petr Klikva
14.2.13 01:27

Můj názor je ten, že když někdo neplatí a trvá to dlouhodobě, nechť si ted ys eberou peníze hotově, z platu nebo účtu ale toto ne. To je bezpráví nejvyššího stupně. Zde by nebylo jiné řešení než že promluví můj Degťarev nebo Špagin - dle vlatního výběru, u hlavy exekutora by dozajista měl svůj význam, a já bych neváhal. P. B.

• Citovat
  • Upravit
DonSeladon
14.2.13 10:10

To bych nezkousel.To smrdi kriminalem.Ale exekutori jsou vychcanci. Sahnou na plat, obstavi ucet a kdyz dluznik pozada o splatky, tak mu vyhovi. Problem je ten, ze ucet necha obstaveny. Takze dluznik vlastne nema z ceho splacet.
Tady v tom state se politici ohaneji bojem s korupci a blaboly o dobrych hospodarich. Divim se, ze jeste nikdo nevsadil na tema exekutoru a nebankovnich spolecnosti. Vlastne jedna strana na tohle poukazuje dlouha leta, ale nema sanci se dostat do PS. Tohle je tema, ktere zajima 90% naroda.

• Citovat
  • Upravit
postizeny
24.4.13 09:34

Taky mam skusenost s poskoky od Vrany, to nejsou lidi i gestapo by jim zavidelo jejich jednani :potlesk: pokud se jednou postavite Vra.tak mate smulu, exmanzel ma exe. ktere se porad soudne resi, ale vra.uz posila poskoky azabavuji veci, ktere mimochodem jsou moje nebo vnucek, jedina smula je, ze se ex. zdrzuje ve sve 1/2baraku a ma jen osobni veci, ale to je nezajima, ani dolozene doklady bohuzel, takze me zase pribyly starosti jak je dostat zpet :think:,oni sou vycurani vemou sebou jen to co ma dost velkou cenu, zbytek vam oblepi a vy cekate kdy se zase objevi, hrajou na nervy /psichicka ujma/na slovensku je presne vypsane co nesmi zabavit, ale u nas si tohle urcujou exekutori, na chude pujdou, ale na movitejsi si nedovoli asi vi proc :dance: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel