Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@M_Vladim píše:Nechodím tam.
O nic jste nepřišel. Tam je to pro velmi otrlé. Kvůli slabé činnosti admina se tam vyskytuje nebývalá koncetrace úchylů toho největšího kalibru. Vedení serveru je to jedno, hlavně že rejžují na reklamně, kterou tam vnucují nehorázným způsobem. Pak není divu, že mi v Německu ta nevyžádaná reklama, která tam neustále naskakuje, vyžere data u mého mobilního připojení a zpomalí se mi kvůli tomu internet. Zde na tomto serveru je pořádek.
Konkurenční Modrý koník nenapadlo nic jiného, než si tam umístit stupidní reklamu na mrzačení mužského pohlaví amputací předkožky.
Narazil jsem tam na jeden otřesný demagogicky propagační článek od jakési Adély Kovalčíkové. Ten článek je 10 let starý, diskuze pod ním je už dávno uzavřena, ale protože ta zhoubná propaganda může někomu zamotat hlavou, tak jsem se rozhodl, že ho tu postupně rozeberu.
°Zatímco v Čechách nechtějí muži o obřízce penisu ani slyšet, v USA je odstranění předkožky zákrokem poměrně běžným, prováděným u více než poloviny amerických chlapců a mužů. Ani v Africe není tato operace žádnou raritou a z náboženských důvodů jsou obřezáváni také židé a muslimové. Odmítavý postoj Čechů vůči obřízce je neopodstatněný, neboť její výhody převažují nad potenciálními újmami.
Zdroj: https://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?… °
Výhody amputace předkožky jsou iluzorní, jde o uměle vyrobené mýty, kdežto újmy mohou být pro sexualitu obřezaného muže, tak pro partnerku obřezaného muže - bolestivý pohlavní styk s obřezanými muži - fatální.
O obřízce z důvodu náboženského tmářství u židů, muslimů a animistů nemá význam se rozepisovat. Mnohem závažnější je tmářství krryptonáboženské v USA, protože to se zahalilo do rádoby vědeckého pláště. O polovině chlapců a mužů v USA je to informace zavádějící. Nejsou tam totiž až na vyjímky obřezáváni dospělí muži, ale novorození chlapečci, aniž by se jich na to někdo ptal, hned po narození. Mezi lety 1950 až 1970 se na to nikdo ani neptal rodičů a přes 90% novorozených chlapečků v USA bylo takto násilně zmrzačeno. Protože po roce 1970 podávali mnozí postižení žaloby na lékaře, kteří jim to provedli, tak ti lékaři se začli krýt tím, že začali vyžadovat podpis rodičů. Po roce 1990 klesla novorozenecká obřízka v USA na polovinu, je to však rozloženo nerovnoměrně, na západním pobřeží téměř vymizela.
°Mužská obřízka, neboli cirkumcize, je zhruba třicetiminutový chirurgický zákrok, při kterém se nožem nebo nůžkami odstraní předkožka, která překrývá žalud. Operace se provádí ve většině případů v celkové anestezii, u starších lidí mohou lékaři přistoupit k anestezii páteřní. Zákrok je většinou nabízen na urologických odděleních nebo na chirurgii.°
Tu vyvolávají nepěknou evokaci slova: „zákrok je nabízen“. Něco jiného by bylo, kdyby autorka napsala:„zákrok je prováděn“. Takto to evokuje to, že se jedná o business ze strany lékařů. Ostatně v USA je to business, který lékařům vynáší na dvě miliardy dolarů ročně.
°Pokud má muž předkožku zúženou natolik, že ji nelze přetáhnout přes žalud (jedná se o fimózu), je obřízka více než potřebným zákrokem. Horším, akutním stadiem fimózy je tzv. parafimóza: „Parafimóza je komplikace fimózy, kdy se už primárně obtížně přetažitelná předkožka přetáhne přes žalud, ale nevrátí se a zaškrtí penis. Žalud následkem toho oteče,“ vysvětluje MuDr. Martin Hrabec z olomoucké Fakultní nemocnice.
Zdroj: https://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?…°
Píše se tu o fimóze. Jenže u fimózy není amputace předkožky jediným možným řešením, ale až řešením posledním, kdy jiná řešení selžou. Vím o řadě dospělých mužů, kteří vyřešili svou fimózu bez operace a mimoto se tu nabízejí operace s úplným zachováním předkožky. Nemíním tu MUDr Hrabce komentovat, protože ten článek je přeci jen 10 let starý.
°Dalším zdravotním důvodem pro podstoupení obřízky jsou opakovaná infekční onemocnění předkožky a žaludu či potíže s předčasnou ejakulací. Ta je podle urologa Martina Hrabce sice vzácnou indikací, ale problémy s ní se díky obřízce vyřeší. Citlivost žaludu se sníží, což vede k oddálení vyvrcholení.°
S tou opakovanou balanopostitidou někdy ano, ale správnějším řešením je léčení, kdy se zjistí příčiny. Někdy je paradoxně příčinou opakované balanopostitidy nadměrná hygiena a používání mýdla, které rozhodně vůbec na sliznice nepatří. Jedinou indikací pro obřízku je BXO - balanitis xerotica obrietans a to pouze v 50% případů, kdy se jí nepodaří vyřešit konzervativně.
Jako léčba na předčasnou ejakulaci je to velice špatná rada, protože ta výdrž pak může být taková, že se muž vůbec neudělá a stane se anorgasmickým. Z tohoto důvodu plastický chirurg MUDr Lukáš Frajer, který tu a tam obřízky mužů na jejich přání provádí, provedení obřízky z důvodu větší výdrže nedoporučuje.
°Pacientem vyžadujícím cirkumcizi se může stát i člověk, jemuž přítomnost předkožky vadí z hygienických nebo osobních důvodů, případně ho její existence psychicky traumatizuje. °
Argumenty s hygienou jsou nesmyslné, ostatně ve všech třech případech se jedná o projev určité psychické poruchy. To se však velice svízelně léčí, proto je lépe, když se pacientovi uleví tak, že se mu ta obřízka provede. Sám jsem se přimluvil za jednoho čestnáctiletého německého chlapce, jehož otec váhal, zda mu tu obřízku povolit. Napsal jsem mu, že by se jeho syn s tou předkožkou, jejíž přítomnost těžce nese, zbytečně trápil. Tak napsal, že nikdy neviděl u svého syna tak zářivé oči jako v den, co mu tu obřízku provedli. V tomto případě jsem jednoznačně pro provedení obřízky. Jenže se jedná o naprosto vyjímečné případy, které nelze zneužívat při takové proobřízkové propagandě, jak to provedla autorka článku.
°Jedním z důvodů k obřízce je snížení rizika hrozby výskytu nádoru pohlavního údu. „V předkožkovém vaku se hromadí takzvané smegma, které je rakovinotvorné, takže významně přispívá ke vzniku rakoviny penisu,“ objasňuje doktor Hrabec.
Podle primáře Urologické kliniky v Praze 1 MUDr. Miloslava Šincla lze obřízku z lékařského hlediska vřele doporučit: „Díky obřízce se snižuje riziko přenosu chorob například papiloma viry na partnerku, čímž se u ženy zmenší možnost vzniku rakoviny děložního čípku. Muži po obřízce mají při sexuálním aktu delší výdrž. Dále klesá míra hrozby přenosu mykóz a bakteriálních zánětů.“
Tu se jedná o dávno vyvrácené mýty, které se zastánci obřízky snaží stále znovu a znovu aktualizovat.
Jak tedy vysvětlí, že v USA, kde je obřezáno na 90% dospělé mužské populace je výskyt těchto rakovin vyšší než v Evropě, kde tomu tak není?
http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…inou-zaludu/
http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…ho-cipku-4l/
Mykózy a bakteriální záněty jsou otázkou bezpečného sexu a ne obřízky. V otázce bezpečného sexu se obřízka ukázala jako kontraproduktivní.
Obřízka nejen odstraňuje tkáň bohatou na nervová zakončení ale též 50% kůže penisu, na které jsou ta nejcitlivější nervová zakončení. Holý žalud je při tom také navíc zkeratinizován, což ještě více snižuje sexuální citlivost. Mnozí obřezaní muži v Awakeningsově studii hlásili, že je znecitlivění po obřízce donutilo, aby vzdali nebo vynechali jemnější zábavu při předehře a okamžitě začli s vlastním pohlavním stykem, z čehož měli silnější stimulaci. Často při sexuálním styku bušili a potřebovali extrémně násilné, mnohdy i bolestivé impulzy, aby byli dostatečně stimulováni, aby měli potěšení a také, aby vůbec dosáhli orgasmu. Jiní muži uvedli, že se často potřebují uchylovat k praktikám, které jim poskytují silnější stimulaci než vlastní pohlavní styk - například orální sex, anální sex nebo masturbace a že se snaží kompenzovat sníženou kvalitu sexuálních zkušeností množstvím a tak že mají nutkavé sexuální chování, které je vede k promiskuitě.
Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…od-obrizky1/
°Mužská obřízka může dokonce snížit riziko přenosu viru HIV. Studie Světové zdravotnické organizace (WHO) prokázala pozitivní vliv obřízky na prevenci vzniku AIDS. Výzkum provedený v Keni a Ugandě odhalil, že odstranění předkožky je velmi efektivním způsobem, jak předcházet dalšímu šíření této smrtelné nemoci. Jedním z možných vysvětlení je fakt, že úd zbavený předkožky je méně náchylný ke vzniku infekcí včetně těch sexuálně přenosných, což snižuje možnost přenosu viru HIV. Odborníci nicméně varují, že nutnost použití kondomu tímto objevem neodpadá.°
Ty studie neprováděla WHO ale velmi podjatí zastánci obřízky, takže tam byl silný střet zájmů. Ty studie byly předčasně ukončené, takže je lze stěží považovat za platné. Žel zkorumpovaná WHO se toho chytla. V Německém časopise GEO před 2 lety vyšel článek, že se ta obřízka v Africe ukazuje jako kontraproduktivní, což její zastánci tutlají. Z toho, co jsem uvedl výše ohledně kontraproduktivnosti obřízky ohledně bezpečného sexu je to logické. Obřezaní muži totiž kvůli snížené citlivosti mimo jiné často odmítají používat kondom.
°Každá operace je však zásahem do organismu a vždy mohou nastat komplikace. U obřezaných pacientů může dojít ke krvácení v místě zákroku nebo k otoku. Podle doktora Hrabce však obtíže nejsou časté a z celkového počtu obřezaných pacientů by podíl klientů potýkajících se s potížemi nedosáhl zřejmě ani jednoho procenta.
Žel ty pooperační komplikace jsou, a pechvóglovi je platné jak mrtvému zimník, že u jiných ty komplikace nenastanou. Hlavně jsou tu zčela možné případné negativní důsledky na obřezané muže, popřípadě na jejich partnerky. Ten článek se poněkud vyhýbá obřízce dětí, a tak tam vůbec nejsou zmíněny možné důsledky na psychiku dětí, které byly násilně obřezány.
Nejhorší je, že na českém internetu se vyskytuje plno stupidních cirkumfetišistických blogů, které mohou udělat lidi, kteří jim naletí těžce nešťastnými.
Nejnovějším, snad i nejhorším je tento:
https://www.topzine.cz/…xualni-zivot
důkladné vyvrácení mám vypracováno zde:
https://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…ualni-zivot/
Co k motivaci paní Jančíkové:?
V našich končinách není až tak běžná, pro někoho je to cosi nepřirozeného až primitivně barbarského, pro některé ženy je to exotické a neznámé, proto mají chuť si styk s obřezaným mužem vyzkoušet.
Na to jsem odpověděl:
To mi připomíná paní Veroniku Žilkovou.
@gin 124 píše:
Nejhorší je, že na českém internetu se vyskytuje plno stupidních cirkumfetišistických blogů, které mohou udělat lidi, kteří jim naletí těžce nešťastnými.Nejnovějším, snad i nejhorším je tento:
https://www.topzine.cz/…xualni-zivot
důkladné vyvrácení mám vypracováno zde:
https://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…ualni-zivot/
Co k motivaci paní Jančíkové:?
V našich končinách není až tak běžná, pro někoho je to cosi nepřirozeného až primitivně barbarského, pro některé ženy je to exotické a neznámé, proto mají chuť si styk s obřezaným mužem vyzkoušet.
Na to jsem odpověděl:
To mi připomíná paní Veroniku Žilkovou.
Obrizka je v pohode, nejhorsi je za me prvni noc, kdyz mas celou noc erekci v tom obvazu, to jsem se nevyspal, ale jinak je to v pohode - stačí si vzít pevný boxerky, nedoporučuji volný trenky, potom penis všude lítá a tře, takže to je docela bolestivý jak je citlivý, tak rozhodně pevný boxerky, žádná bolest potom:) potom už jenom čekat na stehy 2-4 týdny a potom už jenom měsíc dokud znecitlivý tak, aby jsi mohl nosit co chceš ![]()
@Anonymní píše:
Obrizka je v pohode, nejhorsi je za me prvni noc, kdyz mas celou noc erekci v tom obvazu, to jsem se nevyspal, ale jinak je to v pohode - stačí si vzít pevný boxerky, nedoporučuji volný trenky, potom penis všude lítá a tře, takže to je docela bolestivý jak je citlivý, tak rozhodně pevný boxerky, žádná bolest potom:) potom už jenom čekat na stehy 2-4 týdny a potom už jenom měsíc dokud znecitlivý tak, aby jsi mohl nosit co chceš
Jenže jak to píšeš, tak to univerzálně neplatí. Ale to je u každé amputace, nejen u amputace předkožky.
@gin 124 souhlasím s vámi. Mě to p od zákroku prostě přestalo správně fungovat. Má tozstim6 týdnů. Taky jsem uvěřil lékařům, bude to super, hygiena, zkvalitnění sexu. Měl jsem fimózu. Pokud někdo za zkvalitnění považuje pohodu erekci. Tak jistě ano! Masturbace na mnoho hodin je únavná a při sexu ani jeden úspěch!! Zlaté praskliny a zúžení předkožky. Není to moc skvělý pocit když to nejde! A internet zavalený klamavou reklamou a diskuse plné těch co to nějakou náhodou funguje. Marně hledám v diskusi někoho stejně postiženého který by napsal že to třeba po půl roce odeznělo a mohl zase normálně žít sexuální život. Ale i tady na emiminu v diskuzích vidím dost lidí co tu hledají radu jak dál protože se jim hroutí vztahy a život.
@MM1968 píše:
@gin 124 souhlasím s vámi. Mě to p od zákroku prostě přestalo správně fungovat. Má tozstim6 týdnů. Taky jsem uvěřil lékařům, bude to super, hygiena, zkvalitnění sexu. Měl jsem fimózu. Pokud někdo za zkvalitnění považuje pohodu erekci. Tak jistě ano! Masturbace na mnoho hodin je únavná a při sexu ani jeden úspěch!! Zlaté praskliny a zúžení předkožky. Není to moc skvělý pocit když to nejde! A internet zavalený klamavou reklamou a diskuse plné těch co to nějakou náhodou funguje. Marně hledám v diskusi někoho stejně postiženého který by napsal že to třeba po půl roce odeznělo a mohl zase normálně žít sexuální život. Ale i tady na emiminu v diskuzích vidím dost lidí co tu hledají radu jak dál protože se jim hroutí vztahy a život.
Reaguješ na starou diskuzi.
A pán už na Emimino nechodí.
@topazio píše:
Reaguješ na starou diskuzi.A pán už na Emimino nechodí.
Což neznamená, že postřehy neplatí. ![]()
@M_Vladim píše:
Což neznamená, že postřehy neplatí.
Samozřejmě, že ano. Ale tento uživatel je honimir.
Je to přesně týden, co jsem podstoupil celkovou obřízku plus frenuloplastiku, kde se prodlužuje uzdička, aby nebyl žalud uzdičkou při stopoření stahován bolestivě dolů a při sexu nedošlo k natržení uzdičky. Sám bych všem doporučil obřízku v celkové narkoze, je to daleko lepší a zákrok je za cca 30-60 minut. První den nastoupíte do nemocnice, druhý den zákrok a třetí den dopoledne jedete domů. Já byl na doporučení urologa ve Vrchlabí na chirurgii a musím říct, že to jsou profíci, hlavně pan ředitel je borec na pravém místě ohledně precizního vymodelování! Po zákroku nejméně týden nic těžkého nenoste, ja přenášel z auta baliky vody a cítil jsem na kůžičce proříznutí stehů o cca 2-3mm, je to věc která se zahojí a používám na to framykoin, nebo lze taky použít bactroban. Hlavně pánové, vás děvčat se to netýká
dnes po týdnu od operace jsem měl strašnou chuť na sex, ale to nelze, tak sem si chtěl ověřit jestli nemám problém po obřízce s erekcí a ručně jsem dosáhl super vyvrcholení. Věřím, že bude kluk za 4 až 5 týdnů fit a bude moct dělat parádu a uspokojení.
Pokud chce někdo podstoupit zákrok obřízky s frenuloplastikou a vidět výsledek jmenované nemocnice, mohu poslat soukromě snímek po obřízce, jako ukázku. Prosím je to jen abych dodal odvahu mužům, kteří mají strach v jakémkoli věku a potřebují to ze zdravotniho, estetického, nebo náboženského důvodu.
Nepřeji si být kontaktován nikým z LGBT, jsem heterosexual a orientaci měnit nebudu. ![]()
Mužů se zeptat muže žena otěhotnět, kdyz já jako muž nemam obrizku