Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
U hormonální antikoncepce není důležíté jaké prášky jíš po, ale před.
Takže pokud si do pátku užívala HA tak jak máš a zapoměla sis vzít platíčkou sebou, tak je potřeba se chránit příští dva týdny, dokud toto nedobereš, ale v pátek si ještě byla chráněná.
V principu ty léky zabraňují tomu, aby k ovulaci došlo, Když v půlce cyklu dvě tabletky vynecháš a pak budeš pokračovat, tak bys měla být chráněná i tak, ale úplně jisté to není.
Pokud se bavíme o tom, že nebereš HA a měla si nechráněný sex a jen sis nevzala pilulku po, tak ano, těhtoná být mžeš a pondělí je docela pozdě. Dva a půl dne po styku je účinnost cca jen 60 %. To už si spíš teď zajeď někam kde je pohotovostní lékárna.
Zároveň pilulka po není forma antikoncepce a nesmí se užívat pravidelně.
@Ou Neberu HA,2× jsem si vzala pilulku po.
Tu mám v plánu si zakoupit hned zítra ráno, bo ta pilulka se může vzít až 72h po. Tak zda to má ještě cenu a není už pozdě?
Jinak děkuji za radu🙏🏻
@Beruška1209 píše:
@Ou Neberu HA,2× jsem si vzala pilulku po.
Tu mám v plánu si zakoupit hned zítra ráno, bo ta pilulka se může vzít až 72h po. Tak zda to má ještě cenu a není už pozdě?
Jinak děkuji za radu🙏🏻
No bude mít 60 % pravděpodobnost, že případnému těhotenství zabrání a bude mít všechny vedlejší příznaky. Pokud sis tu předchozí vzala dříve než před 6 měsíci, tak to není dobrý nápad.
Používejte kondom, nebo pesar a nějaký spermicidní lubrikační gel. Nebo prostě užívej HA, což teda je menší hormonální bouře, než zobat postinor.
a teda jestli mistr tvrdí že je mu kodnom nepohodlný, ale tebe nechá užívat pilulky po, tak to teda jako je trošku postavené na hlavu.
@Ou Do kondomu jsem ho donutila jen jednou. Jinak mě vždy odbije, že mu je nepohodlný a že to má rád bez:/
Poslední pilulku jsem užila 2-3 měsíce zpátky 😅
@Beruška1209 píše:
@Ou Do kondomu jsem ho donutila jen jednou. Jinak mě vždy odbije, že mu je nepohodlný a že to má rád bez:/
Smutný. Asi si ani jeden z vás neuvědomuje, jaký je ta pilulka „po“ svinstvo. Ale to je vaše, teda hlavně tvoje věc.
@Beruška1209 píše:
Jako vážně míváš cíleně nechráněný styk, který potom řešíš pilulkou po? ![]()
@Beruška1209 píše:
No, hlavně že tobě je pohodlný si pak brát pilulky PO co rozhází celý tělo
doufám, že to on aspoň platí ![]()
A ta pilulka se bere DO 72h po styku, ne až za 72 hodin
už je na ní stejně pozdě jestli to bylo v pátek..
@Beruška1209 píše:
No to je ale šikulka. To je tak dokonalý milenec, že ti to za to stojí?
A počítá s tím, že když provozuje nechráněný sex, tak prostě dříve či později z něj bude otec? A chceš mít nechráněný sex s někým, kdo tě nejspíš bude tlačit do potratu?
Zvládá tě dovést alepsoň opakoanému orgasmu? Nebo teda máš k dispozici jeho zlatou kreditku?
A chodíš pravidelně na vyšetření na pohlavní choroby? Respektive jseš si 100% jistá, že ho bez kondomu strká jen do tebe?
Příspěvek upraven 07.08.22 v 13:50
@pikola píše:
No, hlavně že tobě je pohodlný si pak brát pilulky PO co rozhází celý tělodoufám, že to on aspoň platí
A ta pilulka se bere DO 72h po styku, ne až za 72 hodinuž je na ní stejně pozdě jestli to bylo v pátek..
jestli to byl pátek večer, tak v pondělí ráno by to ještě mohlo mít nějaký efekt. Ale ne spolehlivý, co se týče ochrny před početím.
@Beruška1209 píše:
Klasika, panáček nechce kondom, tak ty do sebe radši budeš cpát nějakej fujtajbl. A ještě ke všemu opakovaně. Stojí ti to za to?
@arinecka píše:
Klasika, panáček nechce kondom, tak ty do sebe radši budeš cpát nějakej fujtajbl. A ještě ke všemu opakovaně. Stojí ti to za to?
Viditelně stojí, když si x krát za rok klidně dá takový šmakuláre a nic to s ní nedělá ![]()
@Beruška1209 píše:
Tak hlavně, když to bereš s humorem ![]()
Dobrý den, vím že je to hloupé se na toto ptát ale chtěla bych vaší radu a pomoc. V pátek večer jsem měla s přítelem nechráněný styk a v sobotu jsem měla ovulaci ale nevzala jsem si prášek, protože u nás o víkendu mají zavřeno. Takže bych si ho zakoupila až zítra ráno. Myslíte že bych mohla být v tom a že na prášek už je pozdě?