Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Potřebovala bych vědět, jestli můžu posadit 4letého syna v autosedačce 15-36kg na přední sedadlo? Vepředu máme airbagy, jinak bych tam dala vajíčko s miminkem. Ale takhle teď nevím. Abych neporušovala nějaké předpisy. Plánujeme koupi většího auta, ale do narození třetího prcka už to asi nestihneme a na zadní sedadlo se mi vejdou jen dvě autosedačky. Děkuji za odpověď. ![]()
Můžeš. Doporučuje se posunout sedadlo, co nejvíc dozadu.
Příspěvek upraven 20.05.14 v 14:42
Já myslím, že můžeš, jen sedadlo musí být posunuto co nejvíce dozadu.
Fakt? Tak tak to je super, já měla strach, že do 12 let je utrum.
![]()
Vozím takhle 4-letýho skoro pořád, protože vzadu zvrací. Tak jsem si to zjišťovala. ![]()
Vajíčko s vypnutým airbagem, posměrné sedačky normálně s airbagem, ale do co nejvzdálenější pozice od čelního skla ![]()
Ano muzes. Musis sedadlo posunout co nejdal. Airbag nechat zaplej. Taky jsme tak vozili chvilu dceru…Jinak to neslo…
Uz jsem autosedacku na prednim sedadle videla v povicero autech.
Holky a může kluk 10let sedět bez podsedáku na zadním sedadle v prostředku připnutý jen tím jednoduchým pásem? Omlouvám se zakladatelce za odklonění od tématu ![]()
Holky děkuji moc za odpovědi. Docela jste mě uklidnily.
Na podsedák malýho ještě dávat nechci, dokud to půjde do autosedačky, tak bude jezdit v ní.
@Zacharova
Mám pocit že do 150 cm nebo 36 kg musí být sedačka nebo podsedák..
@Zacharova píše:
Holky a může kluk 10let sedět bez podsedáku na zadním sedadle v prostředku připnutý jen tím jednoduchým pásem? Omlouvám se zakladatelce za odklonění od tématu
No on mu ten pas nesmi jit pres krk… Pokud je jinak dost vysokej, tak proc ne…
@74paja Je tam jen ten pás přes nohy ne přes rameno. V srpnu se nám narodí mimčo a už budou tří-na nové větší auto nemáme tak se musíme nějak vejít.
@Zacharova píše:
@74paja Je tam jen ten pás přes nohy ne přes rameno. V srpnu se nám narodí mimčo a už budou tří-na nové větší auto nemáme tak se musíme nějak vejít.
Aha, tak to slysim poprve, ze vubec neco takoveho existuje. V tom pripade nevim… ![]()
@Almondea jasný, můžeš, ale pokud máš airbag - nevypínat, ale dítě posadit co nejvíc dozadu.