Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, teoreticky ano, ale prakticky ne, protože to je hodně nepřesné a pokud je rozdíl mezi tou před a po ovulační teplotou třeba 0,3°C tak nemáš šanci to odchytit, to ti bude lítat o víc.
Já měřila v pochvě, to mi přišlo nejpřesnější.
bazalna teplota sa to vola preto, lebo to merias v nejakom telesnom otvore.
ale mozes si ju napr. merat v uchu ![]()
ale pod pazuchou urcite nie, je to prilis nepresne.
soldi píše:
bazalna teplota sa to vola preto, lebo to merias v nejakom telesnom otvore.ale mozes si ju napr. merat v uchu
ale pod pazuchou urcite nie, je to prilis nepresne.
Omlouvám se, že nemluvím přímo k tématu, ale slovo bazální = základní, klidový, tj. teplota těla v klidu. S tím, jakým způsobem se měří to nesouvisí ![]()
peo, ale ked si precitas stranky o bazalnej teplote, tak sa tak nazyva kazda teplota merana v telesnom otvore. teplota merana pod pazuchou sa nazyva telesna teplota ![]()
aspon medzi nami merackami ![]()
soldi píše:
peo, ale ked si precitas stranky o bazalnej teplote, tak sa tak nazyva kazda teplota merana v telesnom otvore. teplota merana pod pazuchou sa nazyva telesna teplotaaspon medzi nami merackami
Soldi, já vycházela z pojmu bazální metabolismus, i tady je podle mne bazální = klidový. Budiž, je to možné, v měření BT se opravdu nevyznám. V tom případě se omlouvám
![]()
dzarunka píše:
http://www.naseporodnice.cz/ovulace.php
na těchto stránkách píší že se měří v konečníku,pochvě,ústech
dzarunka, ano, ale moze sa aj v uchu ![]()
robili sme take pokusy, ked sme jeden cyklus merali aj v pochve aj v uchu a krivky teploty boli totozne, az na to, ze ta v uchu bola o par desatin vyssia ![]()
soldi píše:
dzarunka, ano, ale moze sa aj v uchurobili sme take pokusy, ked sme jeden cyklus merali aj v pochve aj v uchu a krivky teploty boli totozne, az na to, ze ta v uchu bola o par desatin vyssia
to jo ale v podpaží určitě néé že
soldi píše:
peo, ale ked si precitas stranky o bazalnej teplote, tak sa tak nazyva kazda teplota merana v telesnom otvore. teplota merana pod pazuchou sa nazyva telesna teplotaaspon medzi nami merackami
Ne, bazální opravdu vychází z toho, že je to klidová teplota. Každá teplota měření v tělesném otvoru není bazální - pokud si ji změřím po nějaké námaze, tak přestože budu měřit třeba v pochvě, tak to nebude bazální teplota.
pokud jde o měření kvůli početí tak bych měřila v pochvě v podpaží vůbec
j.a.n.i1 píše:soldi píše:Ne, bazální opravdu vychází z toho, že je to klidová teplota. Každá teplota měření v tělesném otvoru není bazální - pokud si ji změřím po nějaké námaze, tak přestože budu měřit třeba v pochvě, tak to nebude bazální teplota.
J.a.n.i - přesně tohle jsem měla na mysli
ale opravdu nevím, jak se měří ![]()
dzarunka, vsak jasne, ale to uz som pisala ![]()
peo, jani,
mne je jedno, co znamena bazalna teplota v preklade, ja pisem ako tie pojmy pouzivaju baby, ktore bazalku meraju ![]()
ja som si napr. teplotu merala pri umyvani zubov (kedze mi ju to neskreslilo) a nebudem ju predsa kvoli tomu nazyvat nebazalna, nie? ![]()
soldi nazývej si ji jak chceš, podstatné je, že to má být klidová teplota… i čištění zubů ji zkreslí (ne moc, ale ano), ale na druhou stranu, pokud si ji měříš pokaždé při čištění zubů, tak to nevadí, protože je každý den zkreslená stejně.
Ona ji dokonce trochu zkresluje i denní doba, proto by se mělo měřit ideálně ve stejný čas.
ahoj,mám asi blbou otázku ,ale
všude čtu ,že se má bazální teplota měřit v konečníku,pochvě nebo ústech. Může se měřit i normálně v podpaží ? děkuju za odpovědí