Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, chtěla jsem se zeptat. Před pár dny se přítel do mě udělal když jsem měla menstruaci. Myslíte si, že můžu otěhotnět když to mám? ![]()
@ttrr88 píše: Více
Znám pouze jednu, která to tak měla, jinak nikoho. Pro rejpalky - je to spolehlivá kamarádka. Nechápu to, ale vím, že takto počala své už dospělé děti. Poprvé náhodně (tedy po zoufalém snažení, kdy to konzultovala s lékařem, řekl, ať to tedy zkusí), po druhé už cíleně.
Nejspíš ne. Pokud máš poměrně pravidelnou, jasně rozpoznatelnou menstruaci. Může se ale stát, že menstruace není menstruace, ale špinění kolem ovulace. Pokud máš cyklus hodně nepravidelný (nebo ti něco - stres, nemoc atd. cyklus mohlo rozhazet), dalo by se to tahle zaměnit. Já jsem takhle otěhotněla a to jsem si roky sledovala cyklus - změny těla okolo ovulace.
Při menstruaci je nebezpečí otěhotnění nejmenší z celého cyklu. V prvních dnech je to skoro nemožné, ke konci se nebezpečí zvyšuje. Je tedy v pořádku, že Tě menstruace nepřivedla do rozpaků a schůzku sis s přítelem bez zábran užila. Samozřejmě selhat může i ta nejspolehlivější ochrana, ale řada zkušených žen toto období pravidelně využívá.