Můžu zažádat o císaře, povolí to

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19078
19.8.16 10:03

Známá rodila první CS, teď v druhém těhotenství je mimi sice správně otočené a ona by mohla rodit normálně, ale nechce, prý má strach z přirozeného porodu, takže řekla, že jí bolí jizva. :nevim: Už má naplánovaného císaře. Takže asi tak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
19.8.16 10:59
@cassy píše:
Pokud už máš jednoho císaře, řekneš, že tě poboliva jizva apod., opravdu si nikdo netroufne chtít po tobě přirozený porod.

Troufne, ted to řeší kámoška. Prní císař, Mudr. jí slíbila že další taky a v nemocnici ji ted řekli, že nevidí důvod rodit normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
19.8.16 11:02

Rozhodně si to domluv už se svoji MUDr. tak, že ti dá doporučení, napíše zdr. problém, proč rodit tak. V nemocnici to už většinou nedomluvíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.16 11:50

Já měla první dítě císařem, důvod mimčo bylo KP, ted čekám druhé a doufám, že bude vše o. k. abych mohla rodit normálně… tenkrát mi v porodnici řekli, že se další sekce dělá jen pokud je druhé mimino do dvou let po prvním císaři nebo pokud je k tomu opět nějaký důvod, pokud je vše v pořádku nic nebrání normálnímu porodu. Upřímně každý porod má své + a -, to je samozřejmé, ale přeci je lepší, aby bylo vše v pořádku a mohla žena rodit normálně… určitě k tomu máte své důvody, ale tohle je věc, kterou prostě nechápu - proč si někdo přeje císaře, když by mohl proběhnout „normální“ porod :?

Maminka2

• Citovat
  • Upravit
7527
19.8.16 13:02
@Anonymní píše:
Já měla první dítě císařem, důvod mimčo bylo KP, ted čekám druhé a doufám, že bude vše o. k. abych mohla rodit normálně… tenkrát mi v porodnici řekli, že se další sekce dělá jen pokud je druhé mimino do dvou let po prvním císaři nebo pokud je k tomu opět nějaký důvod, pokud je vše v pořádku nic nebrání normálnímu porodu. Upřímně každý porod má své + a -, to je samozřejmé, ale přeci je lepší, aby bylo vše v pořádku a mohla žena rodit normálně… určitě k tomu máte své důvody, ale tohle je věc, kterou prostě nechápu - proč si někdo přeje císaře, když by mohl proběhnout „normální“ porod :?Maminka2

Ono pokud mel nekdo akutni sekci, uz se na ten porod diva trosku jinak. Ja prave mela prvni vyvolavanou a pak akutni sekce, nepostupujici porod plus rozvijejici se preeklampsie. U druhe jsem si strasne prala rodit normalne, ale nechtela jsem vyvolavani, takze i vzhledem k duvodu prvni akutni sekce, byla domluva ze pokud se porod rozjede zkusi se to normalne ale mela jsem naplanovany termin 3dny pred terminemporodu. Nespustilo se to a tak jsem sla podruhe na sekci a teda oproti akutni je planovana parada. Opravdu jsem nechtela riskovat znova koktejl leku a vseho co jsem prozila u akutniho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
19.8.16 13:11
@Anonymní píše:
Já měla první dítě císařem, důvod mimčo bylo KP, ted čekám druhé a doufám, že bude vše o. k. abych mohla rodit normálně… tenkrát mi v porodnici řekli, že se další sekce dělá jen pokud je druhé mimino do dvou let po prvním císaři nebo pokud je k tomu opět nějaký důvod, pokud je vše v pořádku nic nebrání normálnímu porodu. Upřímně každý porod má své + a -, to je samozřejmé, ale přeci je lepší, aby bylo vše v pořádku a mohla žena rodit normálně… určitě k tomu máte své důvody, ale tohle je věc, kterou prostě nechápu - proč si někdo přeje císaře, když by mohl proběhnout „normální“ porod :?Maminka2

Tvůj názor chápu, ale ty nikdy nepochopis ten strach o miminko když přirozený porod sjede do sféry ohrožení a rychle se jde na akutní sekci, ver nebo ne ten kdo ji zažije už nikdy znovu tohle ryskovat nechce. Osobně s tím mám zkusenost víc než velkou, ten strach a schön je opravdu hodně slušné peklo. Čekám ted za 14 dni druhé miminko a jdu opět na sekci, za žádnou cenu ten strach o miminko a to ze mi rupne jizva nechci zazit ( ze nepraskne ti dr 100% nikdy nezaruci)

Pro zakladatelku, mne osobně se minuly týden dr ptala jak bych rada rodila, tak jsem ji řekla z čeho mám obavu, ona kejvla a řekla ze naplanujeme cs, takže asi tak. Sama dr přiznala ze pokud ma matka strach cely pokus o přirozený porod může jej kvuly tomu jít do kytek a je to absolutně zbytečně potom jít na akutaka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.16 13:18

Tak naopak já měla první císařem a druhé jsem chtěla opět císařem. když už mám jednu jizvu na břiše, nechtěla jsem mít ještě jizvu i dole. stačilo říct že mě bolí jizva po předchozím císaři a nikdo si netroufl mě nutit do přirozeného porodu.

• Citovat
  • Upravit
35029
19.8.16 15:39
@lecka píše:
Tvůj názor chápu, ale ty nikdy nepochopis ten strach o miminko když přirozený porod sjede do sféry ohrožení a rychle se jde na akutní sekci, ver nebo ne ten kdo ji zažije už nikdy znovu tohle ryskovat nechce. Osobně s tím mám zkusenost víc než velkou, ten strach a schön je opravdu hodně slušné peklo.

Já to zažila a přesto jsem chtěla druhé rodit přirozeně a podařilo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
19.8.16 17:29
@ixule píše:
Já to zažila a přesto jsem chtěla druhé rodit přirozeně a podařilo se.

Tak to mas asi pevne nervy, nebo to nebylo tak vystresle těžko říct. Ale každopádně upřímně mužů jen gratulovat ze druhy prošel v pořádku:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
19.8.16 17:53

@lecka jak mi v porodnici řekli, ono i záleží na tom, proč ta akutní sekce byla, u nepostupujícího porodu se dost často toto opakuje, mě se u toho začala rozvíjet i preeklampsie a vzhledem k věku, mi bylo řečeno, že i kdybych se rozrodila, s největší pravděpodobností by se to opakovalo. Ono opravdu plánovaná sekce a akutní je naprosto nesrovnatelná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
19.8.16 18:44
@lecka píše:
Tak to mas asi pevne nervy, nebo to nebylo tak vystresle těžko říct. Ale každopádně upřímně mužů jen gratulovat ze druhy prošel v pořádku:)

Ne to ne, jen to vnímám jinak. Naopak mě štve, že ten první císař byl, stačilo mi nechat dalších 5 minut a malý byl venku i tak (i když se jelo na sál, dřív stejně venku nebyl) a já se s tím nemohla hodně dlouho srovnat :nevim: Ale to je o tom, jak to máme každá v sobě nastavené :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
19.8.16 19:26
@ixule píše:
Ne to ne, jen to vnímám jinak. Naopak mě štve, že ten první císař byl, stačilo mi nechat dalších 5 minut a malý byl venku i tak (i když se jelo na sál, dřív stejně venku nebyl) a já se s tím nemohla hodně dlouho srovnat :nevim: Ale to je o tom, jak to máme každá v sobě nastavené :)
:think:Tak to je neco jiného a v tvém případě chápu přirozený druhy porod. Já bohužel mela tu smůlu ze praskla voda a nic, po 24_ hodinách začaly vyvolávat za dalsich 21 hodin jsem byla na 10 prstu a šlo se tlačit ( už s tim že se malému zhorskovaly ozvy a plodovka ze mne šla už lehce zakalena tzn posledních 5 hodin připojena v leze na monitoru bez pohybu) šlo se tlačit ale malého se ven nepodařilo dostat a tak to ukončily cs. Tot asi k vysvětlení mého postoje proč ted chci cs a ne přirozený ze kterého již mám pěknou hrůzu:( syn doteď ma na hlavě bouly jak čert z toho kdy mi skakaly po břiše a on se nemohl dostat ven.
@medunka23 píše:
@lecka jak mi v porodnici řekli, ono i záleží na tom, proč ta akutní sekce byla, u nepostupujícího porodu se dost často toto opakuje, mě se u toho začala rozvíjet i preeklampsie a vzhledem k věku, mi bylo řečeno, že i kdybych se rozrodila, s největší pravděpodobností by se to opakovalo. Ono opravdu plánovaná sekce a akutní je naprosto nesrovnatelná

Jj to je jeden z faktoru na který přihlížejí v tom mas absolutně pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
19.8.16 22:25

@lecka já tě chápu, navíc mě to vůbec zdůvodňovat nemusíš :hug: já bohužel právě císaři přisuzuji zdravotní problémy u syna :nevim: je jasné, že se každá řídíme svojí zkušeností, přeji ať je vše dle tvých představ :palec: jinak se mě opravdu pořád ptali co jizva a tak, já problémy neměla i když jsem rodila po 22m, ale být tebou, hodně si stěžuji na tahání v jizvě atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
20.8.16 08:00
@ixule píše:
@lecka já tě chápu, navíc mě to vůbec zdůvodňovat nemusíš :hug: já bohužel právě císaři přisuzuji zdravotní problémy u syna :nevim: je jasné, že se každá řídíme svojí zkušeností, přeji ať je vše dle tvých představ :palec: jinak se mě opravdu pořád ptali co jizva a tak, já problémy neměla i když jsem rodila po 22m, ale být tebou, hodně si stěžuji na tahání v jizvě atd.

Hele u nás v porodnici v pohodě, jizva poboliva takže nelzu, ale maj to tady u nás nastavené tak ze prim je pro ne názor rodičky, az když bych chtěla přirozený porod tak bych šla na vyšetření hodně podrobně a zaclo by se zkoumat jak moc či malo je porod přirozené vhodný pro můj případ.
A co jizvy se týká tak za poslední týden se ztencila:( v pondělí mám zas kontrolu tak jsem na to zvědavá. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí