Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já mám vlasy skoro po pás a kdyby začaly padat tak se tu do nich zamotame
já nekojim tak to na mě asi nepůsobí ![]()
@radušina no a teď už jim tam nikdo zkušenější neporadí, když jsme tady
![]()
Holky vubec si nevim rady s pasenim konicku…holkam se to nelibi…davaji hlavu dost na stranu a rucicky maji v pest to je asi spatne co
Mám dotaz na maminky starších dvojčat. Já mám 19 měsíční páreček. Jsem z nich už na nervy. Nezvládam
oba jsou dost živí. Nevydží na místě. Jak dlouho tohle bude ještě trvat? Kdy si děti chvíli vyhráli bez zlobení? Lítam od jednoho k druhýmu. Přítel je doma jen na víkendy. Hlídání žádné. Do toho rozbitej kočárek a nový bude nejdřív za 10 dní. Každý děcko letí na druhou stranu a já nevím koho chytat jako první. Nikam se nedá jít protože pořád od sebe utíkají takže jsme věčně doma(aspoň než se koupí novej kočár) na koupaliště si netroufnu. Kdy tohle všechno přestane? Přijde mi že brzo už skončím na šaškárně
![]()
@terezka.havlickova ty ručičky se budou rozvolňovat postupně, to nevadí. A to pasení trénuj i když se jim to nelíbí, dej je na bříško třeba 3× denně jen na chvilinku, klidně na minutu. Holkám se to začalo líbit když jsem jim dala na zem pěnové puzzle a dala je na to. Neklouzali jim ruce jako na jiném povrchu @Tyna-Terezka ahoj, já mám holky teprve 5 měsíců, takže neporadím… Koukám, že se mám na co těšit teda
![]()
@Tyna-Terezka já mám už dopředu koupené kšíry na dvojčata měla jsem je koupené zároveň s kočárkem.
určitě je budu používat neumím se rozdvojit ![]()
@terezka.havlickova taky to kluci nemají rádi a po chvíli řvou ruce taky v pěst ![]()
@radušina holky to neměly rádi než se to naučily. Teď se jim to líbí, Barča naopak řve, ať ji otočím, protože to sama ještě neumí ![]()
Na příští rok připravujeme zahrádku tak, aby tam holky mohly všechno, abych je tam prostě mohla vypustit a být v klidu. Po cestě na zahradu jdeme po chodníku, nikde žádná hlavní silnice, tak snad to zvládneme, než se s nimi bude dát domluvit.
@Míšek89 já mám ohrádku taky doma. Teď ji mám zvednutou a kluci tam tráví spolu čas, když nespí až budou větší dám ji dolů a můžou si tam hrát a já třeba vařit ![]()
Ahoj, uz jsem tu taky, padani vlasu je kvuli hormonum a porodu. Byla jsem ted u kadernice a rikala, ze to prichazi tak 4 mesice po porodu. Padaji mi taky, ale opravdu to doroste. Neboj, za chvilku Te za ne budou rvat deti, tak to bude taky skvely. Muj syn mi vyskubal snad pul hlavy
U paseni konicku se holky taky nekdy rozcilujou, ale davam je kdyz se treba vzbudi s dobrou naladou. Dulezite je, aby mely lokty pod rameny a pesticky u sebe. Terezka treba preferuje jednu ruku, tak ji tam tu druhou musim cpat.
Teda ženy řeknu vám že teď jsem měla snad nejhorší období za celou dobu od porodu. Začalo to tím že kluci měli asi měsíc hrozné bolení bříška, vodové průjmy s hlenem a koliky třeba co 8minut. Skončili jsme dokonce v nemocnici, testovali nás na všechno možné. Nakonec se zjistilo že kluci nedokáží strávit moje mléko, je na ně moc „silné“ a jim chybí enzym v bříšku který jim pomáhá k trávení. Takže jsme museli ukončit kojení. Kojila jsem kluky plně od porodnice a byla jsem za to šťastná. Tak jsem si to obrečela, připadala jsem si že jsem úplně jako matka selhala. I když na druhou stranu jsem byla strašně šťastná když jsem viděla jak je klukům na UM dobře, jak se smějí a jsou z nich šťastná miminka. Rozhodla jsem se teda ukončit kojení, což byla další rána. Prvně jsem brečela (hormony), pak jsem dostala hrozný zánět do prsou. K tomu 40 horečky a nebyla jsem schopná se postavit na nohy, točení hlavy děsné takže se 3 dny staral jen chlap. Teď už zabírají atb, ale mléka mám stále hodně a nemůžu se ho zbavit. Snažím se na to už nemyslet, ale stejně to na mě občas večer padne a pobrečím si do polštáře. Omlouvám se za sloh, ale nějak jsem se potřebovala vypsat. ![]()