Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky uz jsem premyslela jak to budu delat az zacnou holky chodit, ale jen za ruce…budu je muset stridat nez se tata nebo babicka vrati domu, aby mi s druhou nekdo pomohl a mohly chodit obe
@Tyna-Terezka no koukam, ze to bude jeste dosti zazivne…treba budou holky po me ja pry sedela a potom chodila pry sem nelezla
@Silvie15 v pohode ja zas resim opacny problem, ze toho mleka nemam tolik kolik by holky potrebovaly, takze zatim jsme dokrmovaly a ted to vypada, ze odpoledne budu muset jedno kojeni vymenit za UM abychom se tak netrapili…a jak mi psala janaapo, tak spokojene deti a jsem spokojena i ja a okoli…mrzi me to, ale myslim si, ze jsem udelala maximum…ja sama byla kojena tri tydny…moje mama mela slabe mleko pro me, takze taky nezbyvalo nic jineho nez UM a dnes jsem zdrava a je to xlet zpet a taky je pravda, ze dnes UM jsou jinde nez byly drive ![]()
@terezka.havlickova jako já jsem si říkala že bych chtěla kojit alespoň do půl roku a skončila jsem v necelých 3 měsících. Doktor mi sice dal možnost volby, ale nejsem takový blázen do kojení abych klukům zbytečně ubližovala. Doktor totiž řekl že na životě je to jinak neohrožuje a tak jestli chci můžu dál kojit, ale s tím že je bude bříško bolet a budou mít dál ty hrozné průjmy a nebo prostě přejít na UM. Takže jsem raději zvolila UM páč kluci jsou teď fakt úžasně spokojená miminka.
Hlavně mi pediatr říkal že to nejdůležitější z mého mléka už mají. Taky právě máme v rodině problém s mlékem. Babička a tety kojila jen 3 týdny a jsme všichni zdraví
hlavně že jsou kluci spokojení a šťastní
Buď v pohodě, mléko se rozjede a i kdyby ne, jsi dobrá že se snažíš a dáváš jim co potřebují ![]()
@Silvie15 taky jsem si nechtela pripustit, ze bych davala UM, ale na jednu stranu je to uleva…nemusim s sebou tahat polstar atd na kojeni a navsteva probehne vic v klidu
@Tyna-Terezka 19 měsíců - to už myslím, že už se to začně brzy zlepšovat, u nás byl vrchol „nožičky bez mozku“ někde okolo roku a půl. Měla jsem nakopené i kšíry, ale nakonec jsme je nevyužili, protože mi hodně moc pomáhaly babičky i manžel. Ale kdyby to jinak nešlo, tak by vyrazili ven spolu, lepší dítě na kšírách, než dítě pod autem.
@terezka.havlickova na jednu stranu úleva na druhou jsem se strašně bála jak to budu dělat třeba na výletech a tak
vůbec jsem si to nedokázala představit
ale už jsem si na to nějak zvykla a fungujeme všude
občas mu to kojení ale chybí ![]()
@terezka.havlickova radovat se jak nám i tak hezky děti rostou ![]()
@terezka.havlickova no drží, kluci mají 3m a hezký pasou a když je beru krknout po jídle tak se snaží a nějakou dobu ji udrží. Ale že by sami ještě plně drželi to ne. ![]()
@Silvie15 tak krome toho paseni jsme na tom stejne…paseni se nam zatim moc nelibi
@terezka.havlickova holky už docela drží hlavičky, ale ještě je musíme jistit ![]()
@terezka.havlickova no my od začátku cvičíme Vojtovku. I když teď jak jim nebylo dobře tak jsme to trochu zanedbávali
![]()
@Silvie15 proč cvičíte vojtovku? Já mám pocit, že ji teď cvičí každý dítě který se nevyvíjí podle tabulek ![]()