My a dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6622
27.6.18 20:48

@terezka.havlickova taky jsem tak v pátým :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
27.6.18 21:14

@terezka.havlickova Ja to same, 6 mesic, hlavne vecer to uz hranici se 7 mesicem :( Mam teda stale 8 kilo navic, tak snad bude lepe az to zhubnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
27.6.18 21:27

Ahoj holky, tak jsem to konecne nasla a vkladam vcerejsi prispevek ze stare diskuze..

Ahoj holky, opet se ozyvam se zpozdenim. Diky vsem za zkusenosti a rady. U nas to vypada u jedne z holcicek na alergii na bilkovinu kravskeho mleka, tak mame to hnusne Allergy care. Ale nastesti to pije, pry to byva kvuli te hnusne horke chuti celkem problem. Jinak je to u nas porad dost stejne..stale nebudim a nekrmim spolecne. Nejak mi to nejde. Ale v noci dava jedna o jedno krmeni mene, tak mi prijde skoda ji budit. Spis mam vzdy obavu, abychom tu druhou neprobudily, ptz to spolecne krmeni nezvladam. Jinak casto resime brisni nepohodu, maji to obe. Takze porad nosim a prehazuju si je z ruky do ruky. A ten spanek, to je teda taky bida. Obvykle jedna pri krmeni pred patou hodinou uz neusne, takze jsem fakt vic a vic unavena. Nastesti diky nekojeni si je bere manzel dvakrat tydne na noc, tak aspon nekdy to muzu dospat. A chci se zeptat..jak jsou na tom vase ditka s vahama? Nase mely porodni vahu rozdil 200 g a ted se nam rozesly uz na 600 g a je to teda fakt hodne velky rozdil. Mate taky takove rozdily ve vahach? A hledala jsem tu nove zalozenou diskuzi a nenasla jsem ji..je teda nekde funkcni? A jinak je to teda celkove narocny, ale dneska se na nas zacely obe smat a vubec byly dneska moc fajn - spici a neprilis rvouci, tak je to takove pozitivnejsi :) A taky se chci zeptat, jak dlouho vam deti vydrzi nekde jen tak lezet..kdyz teda nemaji nejakou nepohodu. Nam vydrzi tak tri minuty na dece nebo v lehatku a pak zacnou knourat nebo rovnou rvat, tak musime nosit a pak je klid. Pekne jsme si to rozmazlily, tomu jsem se chtela vyhnout :roll: Asi poridime ty vibracni lehatka, ktere mi tady byly doporucovany. Jinak se musim smirit s revem nebo s neustalou zatezi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6622
27.6.18 21:28

@janaapo to mě zůstalo 5kg a hubnu jako blázen :lol: :mrgreen: už jsem 2kg přibrala :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
27.6.18 21:36

@Míšek89 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tak to je super zprava :mrgreen: Ja teda u kojeni taky s prvnim synem naopak pribrala. Jedla jsem same sladke, abych prezila do vecera :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
27.6.18 21:41

A jak vam spi deti v noci? U nas dnes opet trago..jedna nespala od tri do peti a druha od peti do sedmi. Vystridaly se uplne presne. A do tech tri jsem dvakrat vstavala na krmeni a v sedm budicek s dcerou do skolky :roll: Mam pocit, ze jsem ted tak unavena, ze nemuzu ani usnout. A ve dne se mi nedari je srovnat se spanim, spi na preskacku. A uspavani taky sileny, stokrat je vyndavame z postylky kvuli totalnimu revu, takze vecer uspavacka klidne i dve hodiny :zed: Jeste se chci zeptat, kdo mate deti na UM, kolik jim toho davate? Holkam je sedm tydnu, maji 3500 a 4100 a davame 120. A davame dle toho, kdy si myslime, ze maji hlad. Tak nevim, jestli tu vetsi neprejidame, ptz ta hlad projevuje casto, ale kdyz toho ma vic, tak pak silene rve, tak nevim, jestli neni zase prejedena. Drzite ty intervaly 3 hodiny? Nebo jestli se to ma teda dodrzovat. Na plechovce Hipp pisou, ze se to muze davat dle potreby. Bych ted ty dva roky preskocila, citim se uz s energii uplne na dne..a to jsme spolu teprve sedm tydnu :roll: Ale vlastne si nedelam nadeje, ze to za dva roky bude snadnejsi, ale uz se clovek snad aspon trochu domluvi. Cekala jsem to narocne, ale delala jsem si nadeje, ze je brzy srovnam a budou treba aspon nekdy spat stejne :think: Asi mi z toho hrabne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
27.6.18 22:05

@Dinadina Ahoj, taky ma jedna z holek alergii na bilkovinu. Kolik je ted holkam? Zkus se to krmeni dohromady fakt ucit, jinak nebudes cely den delat nic jineho a holky budou do budoucna rozhazene jak s jidlem tak spankem. Nebo se Ti treba casem sami sladi. Neni nahodou od tech 5 vzhuru ta co v noci vynecha jidlo? Normalne je vzbud, ony zase usnou. Anebo kdyz je pred patou vzhuru, tak si jdi lehnout a nech ji v posteli. Chod jen davat dudlika. Musis se taky nekdy vyspat..
Noseni je blazinec, ja je taky ruzne prendavam za zabavou, lehatka, kolotoc, gauc, deka a vecer kdyz koupu jednu, tak druha kouka na televizi. Ono kolikrat staci je dat na zem na deku/koberec a sedet u nich nebo mit hrazdicku s povesenyma hrackama. Zkratka je mit nablizku, ale ne na rukou. Jedna z holek ma treba nekdy uplne hystericke usinani, proste ji to nejde a nezabira nic nez ji nechat byt a ona se urve. Neni to casto, ale nekdy to tak ma a to jsem z ni uplne hotova. Myslim, ze proste nemuze zabrat, ani v kocarku, ani v autosedacce a ze treba pretahnu tu dobu kdy usina v pohode. Manzel je teda dobrej, muj partner spi jako dudek a vstavani neni nic pro nej. Pomaha tim, ze vari :palec: Vahove se rozchazi asi o 300 g, ta co pije allergy care je hubenejsi… po porodu to bylo 40 g. Vysku maji stejnou. Drzim palce at je usmevu stale vic a mysli taky trochu na sebe a jdi spat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.18 22:17

@Dinadina u nas holky v noci fajn…kolem desate uz obe spinkaji…poustime jim pohadky na dobrou noc, ale nechavame je at se snazi usnout bez pomoci :) …vzbudi se rano kolem seste…pres den krmeni 2,5 - 3 hod…kojeni a krmeni UM obe najednou…opravdu usetris moc casu…koupani, tak stejne…houpatko a jedna ceka na druhou…kdyz davam UM tak je krmim taky v houpatkach…a vahovy rozdil do 100 g ale to uz musi byt…spis maji stejne.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
27.6.18 22:19

@Dinadina Zkus dodrzovat interval 2,5 az 3 hodiny. Presne to jsem mela u te co by jedla vic, ze snedla vic a pak rvala. 7 tydnu jsou malinke, az jim budou 3 mesice, tak to bude lepsi, uz budou mit vice vyvinutou travici soustavu. Musis vydrzet :,( jak jsem psala pred chvilkou, zkus je sladit aspon v tom jidle. Krmim cca v 5, v 8:30, v 11:00, ve 14, v 17 a posledni v 19:30. Mezitim jsem davala dudlika a i kdyz jsem tam chodila porad, tak se vyplatilo a holky spi celou noc. Ve dne mi taky spi na preskacku, to si rikam, ze snad vyresime. Kazdopadne jsem rada, ze v noci spi, tak jim to pres den odpustim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
27.6.18 23:10

@Dinadina už jsem psala na minulou diskusi :P kluky 7tydnu dávám do vibračních lehátek ráno po jídle jsme na UM a vydrží tam tak půl hodiny i déle někdy tam usnou nebo je nohou houpu až je uhoupu k spánku. Taky chvíli ohrádka pomůže a hlavně kočárek pro jistotu mám jeden ještě doma. Krmim po 2,5 až 3 hodinách. Někdy ječí po dvou ale snažíme se je nějak zabavit. Krmim oba najednou i v noci i když jeden spí a druhý řve hlady tak spícího probudím. Sice mi ho je líto ale zbláznila bych se krmit každého zvlášť. Teď bojuju s jedním, který mi začal před každým večerním usínáním hystericky ječet a nevím proč trvá to třetí večer. Taky jsem dost unavená. Navíc jsem po porodu dostala první menstruaci a mám ji hodně silnou tak jsem nějaká zeslabla :nevim: doufám že se to upraví a nebudu to tak mít každý měsíc, to by polovina mateřské šla na vložky. :mrgreen: Jinak kluky taky občas nosím. Prý do čtyř měsíců si na to nezvyknou. Tak tomu věřím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6622
28.6.18 03:23

@Dinadina musíš je srovnat, jinak se zblaznis. Já od malinká budim druhou k jídlu. Prostě když se jí, tak se jí. Přes den mi spí různé, v noci stejně. Večer se většinou uřvou, to dělí od malička, už jsme si zvykli :mrgreen: přijde doba, kdy ten řev budeš umět ignorovat tento týden jsem se pristihla už dvakrát, že někdo hučí a já nic. Samozřejmě vím už jak zní pláč když se něco děje. Jen to jejich hučení z rozmaru už tak nějak nevnímám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.18 06:59

@Míšek89 @janaapo holky presne jak pisete mame to stejne…v noci spime, pres den jak kdy a jak se nam chce…a to rvani…uz pozname kdy se neco deje a kdy je to jen proto aby nas videly…holky jsou dost vycurane :) ale uz jsem si taky zvykla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.18 07:04

Holky dotaz…nevin jestli jsem takova bestie…ale jak mame problem s kojenim tak uz mame na pul s UM takze to je otazka casu kdy budou jem na UM no a tchyne presne jsem vedela, ze toho zacne vyuzivat ale hned mi na to rekla, ze bych ji deti mohla dat na cely den nebo na vikend…ja sem to zatim zatrhla. Neumim si predstavit, ze bych je takhle male odevzdala na delsi dobu nez je nezbytne…to by to vypadalo..za chvili rozmazlene vic nez zacinaji byt…proste jsem rekla, ze driv jak za rok at s tim nepocita nebo budu asi klidnejsi az budou holky chodit…prijde mi, ze si neuvedomuje ten pocet deti najednou a ze k tomu bude potrebovat jeste nekoho…zacina me rozcilovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6622
28.6.18 07:20

@terezka.havlickova nedala bych děti ani svy mámě natož tchyni. Na celý den možná, ale spát budou doma. Na celý víkend? Takhle malinký? No to ne. Holky budou spát u babičky až si sami řeknou :lol: když potřebuju hlídat, tak je dám mámě do kočárku. Jednou jsme šli s přáteli grilovat večer, tak byla u nás, ale holky budou spát doma ve svých postylkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
28.6.18 07:27

@terezka.havlickova až budou chodit? Tak to bych měla větší strach… Nevím kolik má tchyně roků, ale asi by je nestíhala chytat :P já už jsem prcky půjčila sestřence na půl dne. Ona je spíš jako moje ségra než sestrenka. Chtěla mi pomoct abych si Uklidnila a odpočinula si. :mrgreen: tak to bylo fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí