Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@radušina Hmm tak to mame obcas taky. Prijde mi, ze uz chteji jit spat a jsou unavene z toho cekani. Zkusilas jim dat o chvilku driv? Moje svagrova ma 7 lety kluky a rikala, ze rvali snad kazdy vecer hodinu, ze uz nic nezabiralo, ze asi vyplakavali emoce. Ja to vidim u nas spis na unavu a ze chteji jit do klidu, protoze je malej docela pres den budi. A ze uz jsou proste vecer utahany.
@janaapo nejspíš to bude tou únavou
ale s takovou manžel skončí na stromě za barákem a já v Opavě ![]()
@radušina úplně tě chápu. Mě prozměnu začali kluci stávkovat s jídlem. Vypijí tak 50ml a začnou strašně plakat, vztekat se a konec. Vůbec pak nechtějí dál pít jsem pak ráda když do nich dostanu ještě jednou 50ml. Kolikrát z toho ale šílím. Jsou vykakaní, přebalení, bříško mají měkké a stejně křičí a nepijí.
@radušina mě takhle ječí každý večer. Jsou zlatý, ale ty večery jsou za trest. Doktorka mi říkala, že je to celkem běžné, že děti večer řvou, že už jsou prostě unavené. Teď jim bude 5 měsíců. Už jsem si zvykla. Chlap si nesmí na večery nic plánovat, pokud chce jít na pivo, musí jít až dvojky usnou. Uspavani sama moc nedávám.
@Míšek89 je fajn vědět, že nejsem sama, komu tak vyvadeji. Už jsem myslela, že jsem něco udělala špatně.
holt musíme bojovat ![]()
@radušina ono je hrozne těžký vychytat co komu vyhovuje. Mě přijde, že chtějí spinkat u maminky v ruce a to prostě nejde, takže ječí až se uřvou. Většinou tak 20 minut… Ale je to psycho ![]()
@radušina @Míšek89 tak to kluci nemají problém s usínáním, ale s tím jídlem. Jsou zvyklí usínat v postýlce. Uložím je, pustím šumíka (Myhummy medvídek) a do chvíle spí. Ale s jídlem poslední dobou bojují hrozně. Strašně u toho řvou a vztekají se. Už jsem zkoušela i změnit UM ale nic. ![]()
@Silvie15 A zkousela jsi jinou nasosku? Me takhle rvala jedna, bylo to sileny. Nakonec me napadlo, ze ji asi stve to tahat, koupila jsem dudliky/nasosky pro starsi deti s vetsi dirkou a bylo to lepsi.
@janaapo to bych mohla zkusit. Vyměnila jsem láhve jako takové, ale savičku jsem k tomu vzala dle věku ![]()
Tak uz tu jsem taky. Musim se „pochlubit“ moji dnešní zkušeností s návštěvou doktora. V sobotu jsme byli na detske pohotovosti, protoze malicka mi začala hrozne chraptit, ani plakat nemohla. K tomu od stredy zhnisane ocicko. Ve středu večer jsme koupili opthalmo-septonex a kapali a na noc mast. Ve ctvrtek jsme byli u doktorky, ta nám rekla, at s tim pokracujeme. Oko se zlepsilo trosku jenom a v patek vecer zacal i ten chrapot. Nelibilo se mi to, tak jsme v sobotu vyrazili. Na oko jsme dostali antibiotika. Silene rychle zabrala a od vcera uz je klid. Ale chrapot byl furt, i kdyz min. Ve zprave z te pohotovosti jsme meli napsano, ze mame jit v pondeli k dětskému na kontrolu. Tak jsem rano volala a domluvila se. Nase doktorka ma dovcu ted tri tydny, ale ma zastup. Doktora cizince… Nez nas vzal na radu, tak to trvalo. Pak mi rekl, ze jsem to mela resit telefonicky (jo, nachlazene dite budu řešit pres telefon). Pak mi rekl, ze ji nic neni vlastne. Sotva si ji poslechl. Ja tam stala jak trubka a ani nevěděla, co říct. Pulku veci jsem mu ani nerozuměla. Odchazela jsem s pocitem, ze jsem asi hysterka a buhvi co. Jo jasne, na tu pohotovost jsem jela, protoze jsem se doma nudila asi. Jo a jeste mi rekl, ze chrapot u deti je vlastne uplne normalni. Takze jako nevim, co si myslet. Holky se narodily predcasne, ještě k tomu s nizkymi vahami (nemocna Kajinka ma ted v 8 tydnech konečně 3 kila)… A ja si mam misto kontroly radsi zavolat, to je fajn, ne? Nebo prehanim tim, ze se mi tenhle pristup nelibi? Na te pohotovosti mi rekli, ze je dobre, ze jsme prijeli. Holky jsou driv narozene a malinke, takze by se nic podcenit nemelo. Odchazela jsem pekne naštvaná. Pry mam prijit, kdyby neco. Ale to si radsi k veceru zajedu znovu na tu pohotovost teda, kdyby bylo treba. Mozna se mnou cloumaji jenom hormony, rozjíždí se mi prvni menzes, tak nevím no. ![]()
@Tyntula teda takový přístup by mě taky nezklidnil a naštval. Lékař přece nemůže hodnotit stav dítěte po telefonu. Teda v některých případech ano, ale u tohohle. A navíc já budu radši za hysterku a pojedu klidně zbytečně, než pak přijít pozdě. Nic si z toho nedělej, ať si doktor myslí co chce ty jsi matka a víš kdy dítě potřebuje ošetřit a kdy ne ![]()
@Tyntula tak to je sila, ale bud v klidu…my meli velky problem s kojenim a holky mi strasne brecely fakt des…volam doktorce a jeji rada…holky dobre nabiraji takze zivot je boj a at si zvykaji…
@Silvie15 taky mi bylo jedno, co si myslí. Ale zanechal ve me pocit, ze jsem fakt buuuu. Takze me to rozhodilo.
@terezka.havlickova to je teda super no slyset od detske doktorky… Tolika empatie a pomoci ![]()
@Tyntula vykasli se na doktora. Raději desetkrát zbytečně než jednou pozdě. Je logické, že máš o děti strach. Doktor je nejspíš bezdetny. ![]()