Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@terezka.havlickova vařím si to sama doma, kupovat budu jen věci které nevarime (ryby, králíka, telecí..) a pak to budu míchat s něčím domácím. Mě to přijde předražený ty skleničky. Např. Sklenička mrkve za 20, - uvařís to samé množství tak za 5,– a naši pěstují skoro všechno, takže já to vařím zadarmo
@Míšek89 no jasny a jeste kdyz to mas vse doma..a muzu se zeptat jak si mrkvicku pripravovala???
@terezka.havlickova hodíš do neosolene vody a uvařís do měkka, pak to buď rozčvachtáš vidličkou nebo rozmixujes tyčovým mixerem. Já volila ten mixér. A přidala jsem do toho malinký kousek másla, toho opravdovýho másla za padne, ty náhražky nee ![]()
@terezka.havlickova budou jim přesně 4 měsíce. Pediatr nám řekl že když jsou na UM doporučuje začít pomalu už v tom 4 měsíci, u plně kojených děti je to třeba až od 6 měsíce, ale když jsou jen na UM tak od 4tého ![]()
@Míšek89 já jsem zvědava jak se na to budou moje cácorky tvářit…
@Silvie15 nám budou ted taky čtyři měsíce a za týden jdeme k dr, tak sem zvědava co mi poví…jsme ted přesne půl na půl kojeni a na UM
@Silvie15 jo jo, je to tak. Já teda kojím a začala jsem od 5.mesice, mám pocit, že to kojení už holkám nestačí, někdy se v noci vzbudí dříve, to třeba před měsícem nedělaly…tak jsme se s doktorkou domluvily, že pomalu začneme. Ono stejně trvá nějakou dobu než sní celou porci a nebudu zakojovat. No a noc na dnešek byla luxusní, usnuly v 19:30, vzbudily se v 5:30 to se nakojily a spaly do 8:15
![]()
@Míšek89 tak to je krásný…je mi jasný, že to chvíli trvá, ale právě si myslím, že když jsme na půl s UM, že bychom taky mohli začít s nějakou jinou dobrotou…takže máš i danou nejakou gramáž kolik by toho měli zdlábnout???
@terezka.havlickova neeee, dávám jim dokud ji, oni toho moc nesní teda. Adri málo a Barča skoro nic, takže je určitě nepřecpávám.
@Míšek89 takze toho teda ani moc nevaris nebo proste jak to delas…promin musis si myslet, ze jsem uplne blba
@terezka.havlickova
ne v podode, to si nemyslím
No uvarila jsem jednu střední bramboru a dvě normální mrkve a měly to na dva dny. Hotový to bylo za 20 min. Nemusíš to míchat nic, jen to tam prostě hodíš a pak kontroluješ jestli je to už měkký, takže za mě je to super jednoduchý ![]()
Ahoj holky koukám že už začínáte vařit příkrmy. Mě se osvědčilo, až budete přidávat maso. Uvařit např. celé kuřecí prso, kousek hovězího atd. Nakrájet na malé kousky a pak ve formičkách na led i stou vodou zamrazit. Pak už jsem jem udělala čerstvou zeleninu přihodilo kostičku s masem a bylo hotovo. A taky jsem to vždy jen mačkala vidličkou lépe si zvyknou na malé kousky.
@terezka.havlickova jo jo, začíná se obědem, jen zelenina a pak se do toho přidá maso, když už sní celou porci cca 200g a už pak nepotřebuji kojit, tak se začnou dávat dopolední a odpolední svačiny, to je pak ovoce, pak kaše na večer. Je milion doporučení, snažím se to kombinovat i se zdravým rozumem.