Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@terezka.havlickova cvičení podle MUDr. Vojty, používalo se u postižených dětí a děti s různými pohybovými vývojovými vadami. Dnes se předepisuje snad každému dítku, co se nevyvíjí podle těch jejich tabulek. Jede o udržení dítěte v určitých polohách tak, aby protipohyby posilovalo určite svaly. Dětem se nelíbí, pláčou u toho, pláč je správná reakce na toto cvičení. Ve většině případů je velmi účinné.
@Míšek89 cvičíme jen jeden dva cviky už od porodnice, že u předčasně narozených dětí se cvičí preventivně. Ale cvičíme sami doma, podle nálady kluků. ![]()
@Silvie15 já si taky myslela, že holky budou něco takového potřebovat. Narodily se o měsíc dřív. No a nepřijde mi, že by byly nějak opožděný. Doktorka taky říká, že všechno v pohodě. Myslíš, že to kluci potřebuji? Já jsem tady na emiminu ještě ve skupině, kde jsou stejné starý děti, tak můžu porovnávat a holky úplně v pohodě dělají všechno co ostatní děti. No někteří jsou malinko napřed, ale co… To nevadí. Zase nepotřebuji aby se už otacely, to mi pak končí pohodička ![]()
@Míšek89 tak na půl. Klukům to nějak nevadí, nepláčí u toho. No my jsme taky trochu napřed. Hlavičku sice ještě nedrží, ale začali se přetáčet z bříška na záda
Já to cvičení nějak nehrotím, máme podle dr cvičit 3× denně 3minuty ale cvičíme max. 2× a časově podle toho jakou mají kluci náladu. ![]()
Jak vám děti spí? Myslím v jaké poloze. Kluci mi nechtějí spát jinak než na bříšku. Snažila jsem se je dávat na záda, ale to pláčou, hází ručičkami a neusnou. Když je dám na bříško tak je stačí pohladit a spinkají. ![]()
@Silvie15 nam tedy spinkaji na zadech…obcas je davam na bok, ale nakonec jsou stejne na zadech ![]()
@terezka.havlickova mě se kluci naučili spát na bříšku jak je tak bolelo a teď nechtějí spát jinak. Naštěstí máme monitory tak kdyby cokoliv tak spustí alarm, ale raději bych aby zase spali na zádech ![]()
@Silvie15 no jasny monitory ti hlasi hned ze se neco deje…ono se to urcite srovna
@Silvie15 to prej není dobré, když se otáčejí z břicha na záda. To prý znamená že mají špatnou techniku pasení
Nebo tak mi to řekli a mám v tom holkám bránit. Správně se mají obracet nejdříve že zad na bříško. Holky mi spí na zádech, na neklidné ručičky máme muchláčky
@Míšek89 no já jsem to konzultovala s pediatrem a říkal že to ničemu nevadí a že když se otáčet chtějí tak jim v tom stejně nezabráním. Oni s tím začali jak měli ty hrozné bolesti bříška. Podle mě hledali polohu ve které je to nebude tolik bolet. Takhle jsem je našla jednou v noci. Dala jsem ho na bříško a takhle jsem ho v noci našla. ![]()
@Silvie15 Mamka nas davala taky na bricho a spali jsme krasne. Starsi syn kdyz uz se umel plazit, tak spal taky na brise a s vystrcenym zadkem
Ja bych to asi neresila, hlavne, ze spi a je jim konecne dobre.
@Silvie15 klubíčko malinký, já bych ho hned pomačkala, jak je roztomilej ![]()
@janaapo zadek vystrkují taky, dobře se jim při tom prdí ![]()
@Míšek89 je to drobeček oproti bráchovi
i když ve všem je ale šikovnější. ![]()
@Silvie15 no to jsou mazlínci malí
krasni jsou
naše menší holčička je taky pohybově šikovnější ale ta větší zase vše víc pozoruje a hodně povídá
každá má něco ![]()