My snažilky se špatným spermiogramem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
398
16.12.13 16:07

Jen tak na okraj u chlapa aktivitu spermii ovlivnuje hodne veci, ty zakladni jako dedicnost a telesna aktivita. Potom dalsi jako strava, hele vy, co jste uz zoufaly a porod nic donutne ho zmenit jidelnicek. Zadny hotovy veci jako bagety, polivky z pitliku atd+. Zadny susenky. Nic kde jsou glutamaty a aromata popr ecka. Fakt to dela hodne… Ve vysledku nebude smet jist skoro nic kupovanyho, ale vysledek bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
16.12.13 16:20

@Lulu007 co se spermiogramu týče záleží vždycky na příčině - něco se řešit dá, něco s obtížemi, s něčím nehneš ani kdyby se člověk na hlavu stavěl. Z toho aby člověk mohl usuzovat alespoň přibližně něco víc, je potřeba vědět jaké to byly hodnoty (znám osobně doktora v CAR, který každému tvrdí, že jedině IVF - s většinou zhoršených hodnot se otěhotnět normálně dá, jen je to otázka času) a samozřejmě spoustu dalších informací jako zaměstnání (mizerný pohyb je nemocí kamioňáků), zda byla sestouplá varlátka v dětství, u těžkých vad genetika, zda prodělal příušnice, zda během třech měsíců před testem neměl horečku, zda nemá varikokélu, infekci a mnoho dalšího. Vitamíny se nic nezkazí - neublíží, možná pomůžou. Co se týče Tebe, měl by zkontrolovat, zda pravidelně ovuluješ - to je naprostý základ (UTZ + případně hormonální profil). Pak je spousta dalších a dalších vyšetření, která se od toho odvíjí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
17.12.13 08:44

@Lulu007 Tak jsem se ptala manžela a je to „Andrologická poradna“. Je součástí urologie fakultky v Brně. Nejsou tu zvlášť kontakty, ale myslím že když si zavoláš na tu pevnou co je uvedená u ambulance, tak tě normálně objednají:
 http://www.fnbrno.cz/…liniky/t2485

Jinak manžel po 1. spermio přestal pít, kouřit (předtím ale kouřil tak 3 denně), začal brát vitamíny a výsledek, po 3. měsících spermiogram horší ještě o 80% (naprosto nepoužitelný materiál). Takže nám už doporučovali i zamražení spermií… Určitě si do té poradny zajděte, je to zadarmo a nic za to nedáte!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
17.12.13 19:56

@kachnickakac On ten spg muze dost kolisat, my meli co se tyka poctu poprve 3mil.pak 2mil. v1ml, pak nekolikrat dokonce jen 500tis. A ted naposled zase 8mil. Takze u nekoho jsou takovehle vykyvy…Manzel take prestal kourit, bastil vitaminky, volne trenky a vysledky to nemelo. Mozna kdyby komplet zmenil zivotni styl, ale to on bohuzel nechce, na to je moc pohodlnej. Takze asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
17.12.13 20:04

@Lulu007 Tak si zajdi na gyndu, at Ti udela folikulometrii tj. sledovani rustu folikulu a to zda dochazi k ovulaci, pak se 2den menstruacniho cyklu bere krev na HP tj. zjisteni hladin hormonu v krvi, ktere maji vliv na Tvuj cyklus. To je zaklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
17.12.13 22:05

@wobludka nějak moc info najednou, mam hlavu jak pátrací balón, ale dík. Já sama pořádně nevím co tam na tom výsledku je. Přítel tam byl sám a pak mi jen něco málo řekl a teď čučím do papíru jak vejr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
17.12.13 22:07
@kachnickakac píše:
@Lulu007 Tak jsem se ptala manžela a je to „Andrologická poradna“. Je součástí urologie fakultky v Brně. Nejsou tu zvlášť kontakty, ale myslím že když si zavoláš na tu pevnou co je uvedená u ambulance, tak tě normálně objednají:
http://www.fnbrno.cz/…liniky/t2485Jinak manžel po 1. spermio přestal pít, kouřit (předtím ale kouřil tak 3 denně), začal brát vitamíny a výsledek, po 3. měsících spermiogram horší ještě o 80% (naprosto nepoužitelný materiál). Takže nám už doporučovali i zamražení spermií… Určitě si do té poradny zajděte, je to zadarmo a nic za to nedáte!!!

díky, až upeču perníčky tak na to zkusím mrknout a třeba budu chytřejší. Vy jste šli také nejdřív jen do poradny? Zjisti jako co a jak, jaké jsou možnosti nebo tak něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
17.12.13 22:12

@Tinkka na gyndu se chystám, zítra si volám pro výsledky, měla jsem nějaké obtíže, tak uvidím co se teď bude dít dál a dám s doktorem řeč co je teď třeba dál podniknout. Vysvětlí mi gynekolog výsledky toho spermio?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
18.12.13 12:32

@Lulu007 Tak to by Vam meli vysvetlit v centru, kde jste byli. Ale tak to sem napis a ja Ti to vysvetlim, neni to nic tezkeho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
18.12.13 12:37

@Tinkka A byl tvůj manžel u urologa, jestli to není taky nějaká varikokela nebo něco podobného? Nám totiž zabrala až ta operace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
18.12.13 12:53

@Lulu007 to je ten prvotní šok ;) mně manžel taky volal výsledky, že je to dobrý jen ta morfologie je trošku horší (má fatální vadu), to by jsi ho musela zabít :mrgreen: obvodní gynekolog Ti k tomu něco řekne, ale asistované reprodukci obvykle moc nerozumí, mně dr. řekla že dítě jedině s dárcem, což později v CAR správně dementovali, pak mi nějak dělala cytologii, já jí přeříkavala něco kolem IVF a pochopila jsem, že vůbec neví o čem mluvím :jazyk: a co čtu tady že dávaj holkám clostil bez utz a estrofem na sliznici, tak člověk aby se bál jít k doktorovi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.13 13:04

Anonymně, prosím kvůli manželovi, nemusí moji známí tady vědět jak na tom jsou jeho spermie, díky ;)
nám se nedařilo, tak CAR a tam zjistili morfologii 0, opakovaně řekli, že jen IVF s MESA/TESA a je možný, že to nepůjde a budeme muset zkusit dárce
no šok
já i přes to ale chtěla nejdříve zkusit jen IUI, prostě chtěla jsem to zkusit než půjdeme do IVF
tam nám to odmítli, tak jsme šli do jiného CARu, tam morfologii nezkoumali a řekli, že pro ně dobrý, jen horší pohyb a klidně IUI můžeme zkoušet
ještě mi tam ovšem našli, že mám PCO a alergii na sperma
no ale hned 2. IUI vyšlo :palec:
no, teď se nám po pár letech opět nedaří a IUI nám zatím nevyšly, uvidíme co dál…

• Citovat
  • Upravit
7151
18.12.13 13:45

@kachnickakac ano,na urologii byl a tam nic nenasli, vse ok. Genetika, imuno take ok. Proc to tak je se nezjistilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
18.12.13 16:29
@Anonymní píše:
Anonymně, prosím kvůli manželovi, nemusí moji známí tady vědět jak na tom jsou jeho spermie, díky ;)
nám se nedařilo, tak CAR a tam zjistili morfologii 0, opakovaně řekli, že jen IVF s MESA/TESA a je možný, že to nepůjde a budeme muset zkusit dárce
no šok
já i přes to ale chtěla nejdříve zkusit jen IUI, prostě chtěla jsem to zkusit než půjdeme do IVF
tam nám to odmítli, tak jsme šli do jiného CARu, tam morfologii nezkoumali a řekli, že pro ně dobrý, jen horší pohyb a klidně IUI můžeme zkoušet
ještě mi tam ovšem našli, že mám PCO a alergii na sperma
no ale hned 2. IUI vyšlo :palec:
no, teď se nám po pár letech opět nedaří a IUI nám zatím nevyšly, uvidíme co dál…

tak tak, je to blbost s tím MESA-TESE… můj manžel má morfologii taktéž 0%, IUI jsme zkoušeli 3× ale neklaplo to, takže máme kluka z IVF, ale potom jsem otěhotněla i přirozeně a nejsem tady zdaleka jediná :pankac: bohužel jsem porodila chlapečka mrtvého - problém je v tom, že se na důvod nepřišlo, což je u MA v tomto týdnu něco neprosto ojedinělého. Tak se modlím aby to nemělo souvislost právě s morfologií, protože na to je zatím medicína krátká.

obecně pokud je špatná morfologie, tak záleží na funkčním testu, konkrétně fragmentaci DNA spermií. Pokud je v normě, je velká šance že bude pár mít vlastního potomka, pokud je žena ok, tak je u IVF poměrně slušná úspěšnost, ikdyž se embrya většinou hůř dělí. Pokud to není v normě, tak je to zlé, znám dva píry, oba to zkoušeli s PICSI, ale nakonec biologicky vlastní dítě nemají - v obou případech mají mrně z adopce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
18.12.13 16:52

@wobludka Prosimte a ta fragmentace Dna, kde se dela? To je specialni genetika ci co? Mam dojem, ze tohla nam spec. nikdo nedelal. Pokud to tedy neni soucasti genetickeho vysetreni. A co to vlastne znamena? Nam vyslo, ze geneticky by mela byt spermie v norme tj. zadne mutace genu. Diky za info!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí