Myčka Daewoo - chyba E4 asi ucpaný filtr?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smutná
21.10.11 15:13
hkac píše:
Jo, pořádek na lince vidím jako největší užitek myčky. Ale já mám kuchyň do U, takže pracovní plocha je dost velká. Teď nádobí (denně pár kousků) naskládám na malou plochu vedle dřezu a večer při reklamě umyju :lol: .Naše myčka má už minimálně 12let, v tomhle bytě je dýl jak my. Tak jsem nejdřív nechtěla platit za opravu, aby mi bylo doporučeno koupit novou, a že rovnou koupíme novou. Ale pak jsem zjistila, že nové myčky mají dvojnásobné náklady na jeden cyklus, tak čekám, že se manžel nejdřív podívá na hadici, jestli třeba není jen ucpaná. Zatím se k tomu nedostal, ale tenhle víkend ho k tomu dokopu, doufám. A pak kdyžtak zkusíme nějakého opraváře poblíž, ten autorizovaný servis chce 800Kč jen za cestu a první hodinu práce :roll: . A stejně je mi jasný, co nám řeknou - že máme koupit novou :mrgreen: .

Tak tva mycka byla uz opravdu babicka :)ale ta ma je fakt nova,kupovala jsem ji nekdy v pulce listopadu 2010

• Citovat
  • Upravit
1762
21.10.11 16:03

Ahoj máme Baumatic a E4 u nás znamená rovněž přeplnění vody u vstupu. Zjistili jsme , že nám to zlobí pokaždé když dosypeme sůl. Neplníme plný zásobník a od té doby dobrý. Sice by to nemělo mýt souvislost, ale od té doby fakt klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
21.10.11 21:47

ahoj
tak pokud je v zaruce, tak snad se na to oprava vztahuje. Ale nejdrive se snad nekdo prijede podivat a pak teprve muzete o necem diskutovat.
Mmch kdo vam mycku zapojil? Servis nebo vy sami? par servisu se vymlouva prave na tohle a pak to jako reklamaci nechce brat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smutná
22.10.11 09:04
Taminka píše:
ahoj
tak pokud je v zaruce, tak snad se na to oprava vztahuje. Ale nejdrive se snad nekdo prijede podivat a pak teprve muzete o necem diskutovat.
Mmch kdo vam mycku zapojil? Servis nebo vy sami? par servisu se vymlouva prave na tohle a pak to jako reklamaci nechce brat.

No zapojovali jsme si to my,protoze servis je az v Brne prave.Tak to muj zapojil.V pondeli budou volat tak uvidime.

• Citovat
  • Upravit
10.3.12 19:54

prosim

zdravim prosim vas jak vam dopadla mycka?ja nekde cetla ze staci nekdy preklopit na strany prebytecna voda se vyleje a zas mycka jede ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
WITIAS
16.4.12 21:39

Naklopit do strany

Kód chyby E4 - Takže pro majitele myčky Baumatic BDW 16 (vestavná nerez 14 sad nádobí ovládací panel na dveřích zvrchu)
1/ Vyčistil jsem filtry - nic
2/ Vymyl a vysušil - nic
3/ Odmontoval přítok a odtok - zkontroloval tlak vody - zda vůbec teče z ventilu - a teče - profouknul jsem hadici přítoku - v poho - hadice odtoku ucpaná nebyla (když jsem nalil vodu do myčky tak čerpadlo vodu odsálo (jenomže čerpadlo jelo pořád E4 na displeji - prej přetečení, ale kde ??? pod filtry bylo sucho…)

4/ Vymontoval jsem myčku z kuchyňské linky (dva kotvící šrouby nahoře a po jednom vlevo i vpravo při otevřených dvířkách myčky pod černýma plastovýma krytkama - kdo hledá, najde :-))

5/ K jádru věci. Chci poděkovat uživateli Iris Franková za nápad s nakloněním na stranu - to byl ten problém kódu chyby E4 - Přetečení

pozn. pozor vyteče asi 1 litr - 3 litry vody z rohu myčky tak myčku nezapoměňte vypnout ze zásuvky před vlastní manipulací. Bacha na koberec, já mám plovoučku takže vklidu. (i když nevím nevím :-))

6/ Tečka, hotovo, konec 2 hodiny práce i s pomocí manželky, která vše poctivě vydrhla a vytřela. Takže díky moc za radu a pozor na těsnění přívodní hadice, určitě tam je a rádo se zakutálí, jo a ventil taky už neplní funkci ventilu, takže hlavní uzávěr vody to vyřeší. Dobrou noc všem

• Citovat
  • Upravit
R@2
18.11.13 22:15

Chyba E4 vyřešena nakloněním na stranu

Dobrý den,
moje myčka Baumatic (BDS670SS) mi rovněž (po 5 letech bezproblémového provozu)signalizovala chybu E4, přestože voda byla odčerpaná. Zaplať pánbu za google, který mě odkázal sem.
Stejně jako VITIAS jsem zkoušel všechno možné - vyčištění filtrů, vysušení, odpojení ze sítě… - žádný efekt. Nakonec jsem tedy vymontoval myčku z linky a naklonil ji na levý bok. Vyteklo trochu vody (jen cca 3 deci, bo varován VITIASEM jsem před tím pumpovacím balonkem vycucnul vše, co se dalo vč. prostoru na sůl, takže toho nebylo zase tolik). Při naklonění na pravý bod už nic nevyteklo. Po znovuzapojení už se chyba neobjevila a právě se úspěšně dokončilo první praní po operaci. Děkuji tedy Irisfrankove za nápad, VITIASovi za rozpracovaný postup a zkušenost a vůbec všem, kteří se dělí o rady a nápady a pomáhají tak druhým!
Zdravím a přeji dobrou noc, R@

• Citovat
  • Upravit
1
16.4.14 20:26

Někdy i bez náklonu a demontáže

Ahoj všem,

tak naši věrnou myčku potkala E4 také. Díky WITIAS a R@2 jsem věděl, s čím mám tu čest. Tímto díky.

Jsem však tvor lenivý a demontáž spojená s odpojením je to poslední co jsem byl ochoten absolvovat.

Hledal jsem jiné řešení a jedno, které pomohlo té naší myčce, mám.

Po demontáži filtru a obou sítek na dně myčky je přístupný odtokový kanál. Tím „větším“ voda odtéká pryč a tím menším (blíže k zadní straně a ve tvaru malé ledvinky) přitéká z myčky. Za použití staré hadičky od odsávačky jsem odsával vodu právě z prostoru malé ledvinky. Chtělo to 5 zapnutí myčky, kdy se objevila vždy chyba E4, ale rozběhlo se čerpadlo. Tím se zřejmě postupně odsávala voda z vnitřní části. Odsátím se pak jen urychlilo snížení hladiny na stav „nepřetečeno“.

Snad někomu i tento postup ulehčí práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí