Mykóza pokaždé po antibiotikách

27.9.23 14:33

Mykoza pokaždé po antibiotikách

Ahoj holky,

měla bych dotaz ohledně vaginální mykozy po antibiotikách. Na začátku srpna jsem dobrala penicilinová atb a od té doby se mi nedaří vyhrabat z kvasinek. Kvasinky mívám pouze po léčbě atb a nikdy se jich neumím zbavit, dokud mi nějaký lékař nepředepíše celkové antimykotikum, máte to tak některá? Nechápu, proč někomu stačí použít např clotrimazol a má klid a u mě to nefunguje. U atb beru probiotika, beru je dále i po léčbě atb, piju acidofilní mléko, nejím cukr apod. Pokud nepočítám problémy po atb, tak na záněty nikdy netrpím.. Je tu někdo, kdo to má stejně a nějak na to vyzrál, abych se nemusela pokaždé doprošovat celkových antimykotik :nevim:?

Děkuji za odpověď :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36065
27.9.23 14:47

A přeléči se vždycky i partner?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22944
27.9.23 14:54

Taky mě napadá partner + preventivně používat např. Lactacyd - antibakteriální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.9.23 15:02

Nebrat antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
27.9.23 15:13

Jak užíváš probiotika? Mě v lékárně řekl, že po 2 hodinách, samozřejmě za dva dny kvasinky jak šlak. Tak jsem se šla zeptat jinam, tam mi paní řekla, že za 2 hod je brzo, že minimálně po 6 hodinách, ale měla jsem ATB brát po 12 hodinách. Už se to nespravilo a z kvasinek jsem se vyhrabala asi po měsíci. Taky jsem lemtala kefiry na litry a nic, nepomohlo to. Je to sviňstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.9.23 15:27

Probiotika na polykání jsou drahý nesmysl za každých okolností. Smysl mají na zavádění do pochvy, osvědčili se mi gynocaps, beru je od začátku užívání antibiotik a většinou dobrý. Pokud jsi ale extra vnímavá, tak se s tím smiř a rovnou po dobrání antibiotik vždycky zajdi na gynekologii. Nejsi ani první, ani poslední….

• Citovat
  • Upravit
27.9.23 16:38

Děkuji za reakce, vzhledem k tomu, že vím, co mívám za trable sex s manželem nemám již od začátku léčby atb. Používám intimní mýdlo a ještě bych chtěla dodat k příspěvku Lucie_Sx - antibiotika jsem dostala po 8 letech, děkuji za dementní příspěvek :D… Laktobacily jsem brala vespod Gynimun intim, ale nic, holt mi nic jiného nezbyde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2285
29.9.23 14:55

Za mně Gynella flora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.9.23 16:57
@rybicka velkoploutvá píše:
Děkuji za reakce, vzhledem k tomu, že vím, co mívám za trable sex s manželem nemám již od začátku léčby atb. Používám intimní mýdlo a ještě bych chtěla dodat k příspěvku Lucie_Sx - antibiotika jsem dostala po 8 letech, děkuji za dementní příspěvek :D… Laktobacily jsem brala vespod Gynimun intim, ale nic, holt mi nic jiného nezbyde…

Ano ano, kdyz pises na verejne forum dementni dotaz, muzes cekat i dementni prispevky :lol: :lol:.

Ne, vazne. Jestli to mas jednou za 8 let, tak to neres, ne?

Ale jestli zobes atb na kazde boleni v krku, tak plati moje rada - proste je neber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí