Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravim vsechny. ![]()
Jsem tak trochu „starka“ v nesnazich, pac tomu nerozumim.
Decka vymyslaju a ja z toho mam tri svety.
K veci.
Potrebuji sehnat mys k tabletu. Nejlepsi by byla bluetooth mys. Jenze! Kdysi jsem mela takovou na pc, ale musela jsem mit pripojene takove usb hebelko, jenze to jaksi do tabletu nedam. ![]()
Existuje tedy nejaka bluetooth mys na tablety?
Nejak to nemuzu najit. Nebo jak to propojim? ![]()
Tablet: Samsung tab s6
https://www.samsung.com/…t865nzaaxez/
Dekuji vsem za pomoc a rady ![]()
@jita22 píše:
Tak tablet bluetooth má, takže hledej bluetooth myš
To ano, jenze vsechny bluetooth mysi maji takove usb heblo (viz obrazek), ktere se strka do pc, aby se mys sparovala. Jaksi takovou mys s tabletem nesparuji.
Nebo se mylim? ![]()
@Capricorn61 píše:
To ano, jenze vsechny bluetooth mysi maji takove usb heblo (viz obrazek), ktere se strka do pc, aby se mys sparovala. Jaksi takovou mys s tabletem nesparuji.Nebo se mylim?
Mělo by to fungovat tak, že ta myš má vlastně dva způsoby připojení - buď rádiové s tím USB donglem, to má větší dosah a je rychlejší. Nebo čistě bluetooth s menším dosahem a trochu náchylnější k rušení. Prakticky by tam viditelný rozdíl být neměl.
@Capricorn61 ujišťuju tě, že všechny bluetooth myši „heblo“ nemají, to mají sice taky bezdrátové, ale IR nebo jaké a sice nějaké bluetooth taky, ale většina se obejde bez toho
@catch-22 píše:
Mělo by to fungovat tak, že ta myš má vlastně dva způsoby připojení - buď rádiové s tím USB donglem, to má větší dosah a je rychlejší. Nebo čistě bluetooth s menším dosahem a trochu náchylnější k rušení. Prakticky by tam viditelný rozdíl být neměl.
No, mi je to jedno. Ono totiz ted jsou velke oci, 2× si mys pripoji a pak ji uz v zivote nepouzije.
Takze klidne, at se to paruje bez donglu.
A muzu poprosit nejakou takovou mys najit? Nebo poradit jak? Protoze „mys k tabletu“ nebo „bluetooth“ mys mi stejnak hleda klasicke usb.
Takze se v tom tapu
A dekuji za upresneni 😊
@annlady Prave, ze to nejak nemuzu najit, uz jsem si myslela, ze se to bez toho hebla neobejde ![]()
@Capricorn61 píše:
No, mi je to jedno. Ono totiz ted jsou velke oci, 2× si mys pripoji a pak ji uz v zivote nepouzije.Takze klidne, at se to paruje bez donglu.
A muzu poprosit nejakou takovou mys najit? Nebo poradit jak? Protoze „mys k tabletu“ nebo „bluetooth“ mys mi stejnak hleda klasicke usb.
A dekuji za upresneni 😊Takze se v tom tapu
Jakákoliv bezdrátová, jen aby měla uvedené i to bluetooth (ne jenom wireless, to by mohlo být i jen rádiové nebo infračervené).
například
https://www.czc.cz/…/mysi/hledat?…
@catch-22 dekuji
Kouknu, snad nwco vyberu. Dokonce jsem pochopila, ze se da primo sehnat mys s donglem na usb c? Tak kdyztak bych vybrala takovou. Moc dekuji ![]()
@Capricorn61 píše:
@catch-22 dekujiKouknu, snad nwco vyberu. Dokonce jsem pochopila, ze se da primo sehnat mys s donglem nausb c? Tak kdyztak bych vybrala takovou. Moc dekuji
USB-C se taky prodávají
https://www.alza.cz/…18861382.htm
@catch-22 píše:
USB-C se taky prodávají
https://www.alza.cz/…18861382.htm
Mooooc děkuji, tak teď už něco určitě vyberu! ![]()
Jinak tedy když se nad tím zamyslím, využití myši u tabletu mi nijak pohodlné a s výhodami nepřijde, snad jedině ovládání na dálku, i když mě nenapadá proč.
@jita22 píše:
Jinak tedy když se nad tím zamyslím, využití myši u tabletu mi nijak pohodlné a s výhodami nepřijde, snad jedině ovládání na dálku, i když mě nenapadá proč.
Abych to upřesnila, tak toto můj nápad není.
Ale jestli teď se zamýšlíš nad tím, že je to nesmysl, dám tomu perličku. Tablet za 8.ooo tisíc, klávesnice za 800, myš počítám plus minus taky tak. Cenově jsme na nějakých cca 9.5oo kč. A blízký člověk, který má dítě s tímto tabletem mi tvrdí - no, když bude mít tu klávesnici a myš, tak to bude mít z toho počítač.
Nejhorší je, že ten člověk žije s mlaďochem, který moc dobře ví, jaký je rozdíl mezi tabletem a počítačem.
Navíc - to děcko má telefon, tak na co mu je tablet??
Taky nechápu, nekomentuji, jen pomáhám shánět. Když je někdo paličatý a nechce si nechat vymluvit, že za desítku se dá sehnat „nějaký“ počítač (bavíme se teoreticky, vím, že pc za desítku je na dvě věci). ![]()
@Capricorn61 píše:
Abych to upřesnila, tak toto můj nápad není.Ale jestli teď se zamýšlíš nad tím, že je to nesmysl, dám tomu perličku. Tablet za 8.ooo tisíc, klávesnice za 800, myš počítám plus minus taky tak. Cenově jsme na nějakých cca 9.5oo kč. A blízký člověk, který má dítě s tímto tabletem mi tvrdí - no, když bude mít tu klávesnici a myš, tak to bude mít z toho počítač.
Nejhorší je, že ten člověk žije s mlaďochem, který moc dobře ví, jaký je rozdíl mezi tabletem a počítačem.
Navíc - to děcko má telefon, tak na co mu je tablet??
Taky nechápu, nekomentuji, jen pomáhám shánět. Když je někdo paličatý a nechce si nechat vymluvit, že za desítku se dá sehnat „nějaký“ počítač (bavíme se teoreticky, vím, že pc za desítku je na dvě věci).
Ale tak pokud to má být „jako počítač“ včetně klávesnice, kde se občas napíše něco do školy a vytiskne na wifi tiskárně, tak to asi jde…
@jita22 Tak on chce počítač jako počítač, na hry hlavně. Do školy tablet nesmí nosit, protože je drahý. Opravdu to dává smyl.
![]()