Mytí melounu-ano nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11097
27.5.24 21:08
@Fazulina píše: Více

Umřeš. Měla jsi je vydrhnout ocelovým kartáčem a Savem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21550
27.5.24 21:52

Videla jsi nekdy rust hrasek? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.24 22:25

Citrusy a jiné ovoce se slupkou mě „naučil“ důkladně mýt syn. Když byl malý, tak se vždy po pomerančích a mandarinkách, kiwi apod. důkladně osypal. Stejně tak kupované jahody - tam tedy nepomohlo ani to opláchnutí. Myslela jsem si, že je to alergie na to ovoce, ale pak lékařka doporučila důkladně omývat, že bývají alergie na tu chemii. No zabralo to, když se pomeranče před oloupáním důkladně omyjou, tak dobrý. Jahody ze zahrádky umyté či neumyté taky dobrý. Ale ovocný salát na návštěvě nebo ve školce, škole - téměř vždycky špatný. Zkrátka většina lidí nějaké umývání neřeší, i když pak do sebe zbytečně cpou chemii, co pomalu škodí a může časem vyvolat třeba ty alergie apod…

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
27.5.24 23:01
@Anonymní píše: Více

A ty to ovoce myjes jen vodou nebo nějakou chemií? :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.24 23:50

No většinou jen proudem vody, pro syna ale ty pomeranče a mandarinky, kiwi většinou ještě vodrbu (pod vodou) houbičkou na nádobí, pro jistotu. Jít na chemii chemií by mi přišlo divný, :lol: ale třeba mě tu někdo znalejší vyvede z omylu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16346
27.5.24 23:58
@Snorlaxik píše: Více

Ne, připraví si už dávno předem pro tyto účely zvláštní dezinfekční roztok. 8)

Příspěvek upraven 28.05.24 v 00:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16346
28.5.24 00:03
@Anonymní píše: Více

Nenech se rozhodit hloupými komentáři a dělej to, co uznáš sama za vhodné. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11197
28.5.24 09:45
@malákráličice píše: Více

Jasně, jak to s tím souvisí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11097
28.5.24 09:49
@Černá Madonna píše: Více

Ne, zakoupí dezinfekční prostředek přímo určený na ovoce a zeleninu 8). Někdo to musí kupovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.5.24 10:07

Zvláštní. Že ty co nemyjí, tolik popuzuje, že někdo jiný myje. Viditelně pouzuje, když má někdo potřebu se vysmívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21550
28.5.24 10:10

Ze meloun roste na zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21550
28.5.24 10:15
@Kelsey píše: Více

Taky to nechapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11197
28.5.24 11:11
@malákráličice píše: Více

Citrusy taky nerostou na zemi a většina je myje. Já myslela, že jde spíš o to, že je to chemicky ošetřeno a i když slupku nemyju, kdoví kdo na to sahá a ta chemie, z ruk se mi to dostane na ten plod. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
28.5.24 11:28

A musím tedy rict, že v obchodech jsem nenarazila na žádné ovoce či zeleninu, které by bylo od hlíny-to se prostě musí „očistit“ než to jde do obchodu, jinak by to nikdo nekupoval…samozřejmě chemie tam je, nevysmivam se těm, co drhnou citrony kartackem, já taky myju-broskve, jahody, jablka…-a to docela důkladně- ale že bych drhla nějaký lusky, nebo pomeranč, ne… nejsem nemocná, neosypavam se, neměla jsem salmonelu, :? a ani tak spoustu dalších, a že vidím kolikrát, že si někdo jablko z obchodu jen třeba otre o triko, a myslím že se taky nikdy nic nestalo🙈 samozřejmě každý ať si dělá pro svůj dobrý pocit co chce, za mě je ale potřeba trochu té imunity a vzpomínám si, že když jsem čekala miminko, říkala jsem doktorce jak vsechno drhnu aby bylo v čistotě-div mi nevynadala 😀,nic se nemá přehánět :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí