Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ellusa píše:
@mi.anetka Ten Frosch používáš místo té jejich směsi?
jo jo, buď mám koupeno přímo od kärcher nebo když mi dojde, použiji frosch na okna.
@neila píše:
Věř, že ani nek nám chodí jednou týdně, a při 3 dětech je pořád co uklízet
![]()
Taky mam tri deti a Pani na uklid…a ten volny cas porad nikde ![]()
@Patricia89 píše:
Taky jsem to tak udelala. O dost min cmouh, nez kdyz sem to lestila novinama, hadrem, plinou,…
Zlata sterka a voda s jarem a octem a mych 9 oken sem mela ani ne za hodinu. Jeste sem musela cekat, az mi doperou zaclony
Predtim sem to delala dve hodky![]()
Stěrka. A stačí jen voda (před tím teda okna umýt pořádně - dávám vodu s kapkou něčeho na nádobí). Dělám stěrkou i zrcadla doma.
@Petrusska007 píše:
@Nimie no, ja mám pocit, že mu to trvá asi stejně jako mně, je to par minut (samozřejmě záleží na velikosti okna). To přendavání mi taky nevadí (když člověk myje ručně okna, tak se taky musí přesunout), navíc je to otázka několika sekund. Za mně - už bych neměnila, takhle jsem spokojená
U toho přendavání mi jde o to, jestli ve výsledku ti to stejně nezabije veškerý čas, když každou chvilku k tomu běháš přendavat. Na nějaká francouzská okna to musí být super, ale nějak si neumím představit, že bych dělala u toho něco jiného, když k tomu člověk musí každou chvilku doběhnout
ale je fajn, že jsi spokojená, furt tu myšlenku nezahazuju, připadá mi to super, jen se bojím, že by to nakonec nebylo až takové zlepšení ![]()
Mám také Karcher a dělám to úplně stejně jako @mi.anetka a super.
@LAlezane píše:
Iron a hadr ze starého trika…A pokud jsou jo zaprasená, tak to předtím vzít obyčejnou jarovou vodou. Nikdy jsem nepochopila, s čím je na mytí oken problém
ano souhlasím, iron, hadr z trička a stěrka a do hoďky je hotovo
a za rok znova
jen bych potřebovala někoho na pověšení záclon ![]()
@Ketris Uprimne podle me je jedno co na ty okna clovek nastrika
ja pouzivam klasicky jar s vodou a setru gumovou sterku na okna a okna se jen lesknou ![]()
A co ramy? Me prijde, ze myti skel je na oknech to nejmensi, me nejvic otravujou ty ramy.
@Nimie mno jo, chápu tě, záleží na počtu a velikosti oken, zda to má smysl… u nás máme hlavně francouzská okna + velkou prosklenou zimní zahradu, takže bych si na tom ruce udrbala… tak, prostě uvidíš, do budoucna ![]()
@Petrusska007 píše:
@Nimie mno jo, chápu tě, záleží na počtu a velikosti oken, zda to má smysl… u nás máme hlavně francouzská okna + velkou prosklenou zimní zahradu, takže bych si na tom ruce udrbala… tak, prostě uvidíš, do budoucna
Aha, jasně, tak to chápu, to bych taky nechtěla mýt ručně
jen tak pro zajímavost, bereš tím i třeba sprchový kout (jestli teda máte)?
@Petrusska007 a ještě mě tak napadá - koukala jsem, že se na to musí pokaždé nastříkat sprej. Máš nějaký lepší model nebo jak to děláš, aby ses s tím furt nezdržovala?
@Nimie máme, ale neberu ho s tím… i když bych chtěla, jenže… nejde to, je podélně nadvakrát rozdělený hliníkovými lištami (jako ozdoba), takze pro mne trochu k vzteku ![]()
@Nimie mám těch pásek víc (cca 10) a dopředu si je připravím a pak jen odlepim zaspinene a nalepim nové. Když je potřeba umýt více oken, stačí ty špinavé jen rychle přemáchnout v jarové vodě a jsou čisté.
Voda jar, ocet, svedska hadra na rozetreni vysavac na okna. Na dolesteni pokud se nekdy blbe setre ten sedy kaufland letak.