Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Upřímně, jestli má 37,7 nebo 37,2 mi nepřijde vůbec podstatné, takže bych to neřešila… ale jinak by se odečítat mělo. Ten půl stupeň mi přijde podstatný snad jen jestli má 40,5 nebo 41…
Já měřím stále v konečníku, ve 3 letech, a odečítám pořád půl stupně.
Mám i bezdotyk, ale to naměří až když opravdu hicuje.
Teď jsem si nechala přivézt ještě po nás rtuťovou rychlobezku. Tou měřím i v podpaží, protože ta ukazuje rychle
@Katerina308 píše:
Já měřím stále v konečníku, ve 3 letech, a odečítám pořád půl stupně.
Mám i bezdotyk, ale to naměří až když opravdu hicuje.
Teď jsem si nechala přivézt ještě po nás rtuťovou rychlobezku. Tou měřím i v podpaží, protože ta ukazuje rychle
no ten bezdotykový nemám, na ten nadávali i v nemocnici, že to vůbec neměří přesně ![]()
a fakt to v podpaží vůbec nejde naměřit, pěkně mě to štve
@Anonymní píše:
no ten bezdotykový nemám, na ten nadávali i v nemocnici, že to vůbec neměří přesně
a fakt to v podpaží vůbec nejde naměřit, pěkně mě to štve
psala jsi, že v podpaží má 36, tak třeba má. proč to nejde změřit? a jaký máš teploměr? ty stupně co uvádíš nejsou nikterak závažné.
Jestli 37,7 nebo 37,2 je úplně fuk
A jinak ano, teplota v konečníku je (u všech, tzn. od mimin po dospělé) o cca půl stupně vyšší než v podpaží. V puse (pod jazykem) o cca 0,2-0,3 stupně vyšší než v podpaží.
Odečítám a měřím v konečníku i pětiletého, když potřebuju říct nějakou teplotu doktorce, v podpaží mi to u něj prostě nejde
Měřila jsem vždycky v podpaží, vezmu dítě, dám mu teploměr, posadím si ho na klín a obejmu tak, aby teploměr byl dobře přitisknutý. Žádný problém.
Hlavně mám zkušenost, že není nad starý zlatý rtutový teploměr, pracuji ve zdravotnictví a je to hruza, každej teploměr naměří něco jiného…jinak v zadečku se opravdu odečítá 0,5stupně.
Dobrý den, mám čtyřleté dítě a odečítám půl stupně v zadečku, je to správně? Tak jsem se dneska dívala na internet a píšou to všude jinak. Momentálně teploměr ukazuje 37,7°C a je rozdíl toto a 37,2°C
Poraďte mi prosím. V podpaží to nezměřím vůbec tam to ukazuje kolem 36°C asi to nedržíme správně a do pusy se mi to nechce dávat když celou dobu měříme v konečníku.