Na čem doma šetříte? :)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2054
13.1.14 11:40

@Miťulka no tak zrovna ten Ariel nám pěkně šidí, když ho koupíš třeba v Rakousku tak je prostě hustší. Taky jsem ho měla ráda, od října peru v EKO práškách(eurona) a světě div se, teprve včera jsem začala nové balení(od 20.10.)1500g prášek univerzál dávkuju dle jejich doporučení a vydrží mi to mnohem déle a to nás je 5 a z toho jedno dítě na lát. plínách. Pak používám ještě na jemné prádlo a vlnu jejich tekuté a toho mám ještě 1/2.Koupila jsem si 4 balení+ještě do myčky abych ušetřila poštu, s myčkou to vychází zrovna tak(jen prášek)sul a leštidlo mám z Lidlu.Tak tot můj poznatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
13.1.14 11:48

@ady01 každý má mnoho zkušeností, moje tchýně třeba kupuje prášek Lanza, já ho zkusila jednou a nevypral na 40 st. ani kalhotky mé dcerky, měla tam trošku načůráno a kalhotky zůstaly žluté 8o mám ráda třeba i Bonux, taky není špatnej, ale pro mě je jednička Ariel, hl. ty kapsle, ty dávám na bílé prádlo na 90 st. a je krásně sněhově bílé. Bydlím blízko Rak. hranic, takže jezdím do Mislbachu nakupovat a zkusila jsem i ten rakouský Ariel a byl dobrej, jak ty říkáš. Ale pro mě je prostě nejlepší, aviváže jedině Silan a Lenor, jsem s nima nejvíc spokojená. Zase u nás je spotřeba aviváže velká, protože miluju, když otevřu skřín a prádlo voní. Každej je jetej na něco :lol: ale jsou věci, na kterých bych nikdy nešetřila, jako zrovna třeba toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
13.1.14 11:52
@Miťulka píše:
@ady01 každý má mnoho zkušeností, moje tchýně třeba kupuje prášek Lanza, já ho zkusila jednou a nevypral na 40 st. ani kalhotky mé dcerky, měla tam trošku načůráno a kalhotky zůstaly žluté 8o mám ráda třeba i Bonux, taky není špatnej, ale pro mě je jednička Ariel, hl. ty kapsle, ty dávám na bílé prádlo na 90 st. a je krásně sněhově bílé. Bydlím blízko Rak. hranic, takže jezdím do Mislbachu nakupovat a zkusila jsem i ten rakouský Ariel a byl dobrej, jak ty říkáš. Ale pro mě je prostě nejlepší, aviváže jedině Silan a Lenor, jsem s nima nejvíc spokojená. Zase u nás je spotřeba aviváže velká, protože miluju, když otevřu skřín a prádlo voní. Každej je jetej na něco :lol: ale jsou věci, na kterých bych nikdy nešetřila, jako zrovna třeba toto.

Taky mám Ariel, a naprostá spokojenost. Pak mám tekutý Persil na barevné a tmavé prádlo… Dostala jsem vzoreček od Matějovského spolu s povlečením a musím říct taky že super. Aviváže nepoužíváme vůbec.

• Citovat
  • Upravit
15225
13.1.14 11:54

Jj, každý má svoje oblíbence. :) Já roky prala v tekutém Persilu, teď už něco přes rok kupuju jen Formil a nevidím rodíl (teda krom finančního).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
13.1.14 11:58

Nečetla jsem diskuzi, ale doma se snažím šetřit na potravinách ve smyslu nakupovaní v akcích, výprodejích, snažím se nakoupit málo a levně…zbytečnostem se ale občas nevyhnu. Na oblečení také šetřím..dřív jsem se rozšoupla, teď jen po sekáčích, nebo opravdu ve výprodejích…Taky když je sezona, tak udělat z ovoce přesnídávky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
13.1.14 18:14

Holky, pročítala jsem celou diskuzi a teda fakt čumím. Že třeba se ředí kondicionéry, dává se ocet místo aviváže nebo dokonce že si někdo vaří prací prášek 8o (pokud jsem četla správně). Přiznám se, že jsem o tomto nikdy neslyšela, takové způsoby šetření a tak si říkám, že já teda vůbec šetřit neumím, jako vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
13.1.14 18:20

Konkretne ty kondicionery redim ja :lol:
A ono to ani neni jen kvuli tomu, ze „musim setrit“, protoze mame malo penez, ten kondicioner by me asi nezachranil, mi je to ale proste lito, kdyz mi to udela stejnou sluzbu a mam toho dvakrat tolik :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
13.1.14 18:39
@Miťulka píše:
Holky, pročítala jsem celou diskuzi a teda fakt čumím. Že třeba se ředí kondicionéry, dává se ocet místo aviváže nebo dokonce že si někdo vaří prací prášek 8o (pokud jsem četla správně). Přiznám se, že jsem o tomto nikdy neslyšela, takové způsoby šetření a tak si říkám, že já teda vůbec šetřit neumím, jako vážně.

To je masakr, a hlavně to už je extrém :roll:

• Citovat
  • Upravit
13714
13.1.14 18:43

@Nejhodnější No domnívám se, že to není z hlediska šetření, ale spíš z hlediska ekologie a návratu k přírodě. Ocet, soda, kys. citronová atp.
Jednou nám došly tablety do myčky, hledala jsem domácí recept, našla jsem něco ve smyslu soda(prací), kys. citronová a nevím, co ještě - světe div se, umylo to stejně. Než olizovat leštidlo, to radši snesu kapku vody, nebo tam dám ocet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
13.1.14 18:52
@beckie píše:
Poslední dobou na drogerii. Zjistila jsem totiž (díky jedné diskusi tady), že si doma vystačím z velké části se sodou, kyselinou citronovou a octem. Takže veškeré super nezbytné čističe jsem vyřadila z nákupního seznamu. Kosmetiku jsem si začala také kupovat přírodní, ta je sice dražší ale vydrží mi překvapivě o dost déle. No snažím se hlídat výdaje za potraviny, ale tam už jsem na tom docela dobře a myslím, že jsem našla ideální cestu a stravujeme se „zdravě“ (rozuměj, nekupujeme nekvalitní potraviny) přitom zároveň relativně levně.

Presne v tomhle s tebou souhlasim. Nemam potrebu to delat kvuli penezum, ale pro ten dobry pocit, ze nepotrebuji vsechny ty neskutecne dulezite cistice z reklamy a vystacim si s malem a jeste me strasne bavi, ze nemusim vyhazovat vsechny ty plastove obaly.
:pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
13.1.14 18:53
@Virginia píše:
@Nejhodnější No domnívám se, že to není z hlediska šetření, ale spíš z hlediska ekologie a návratu k přírodě. Ocet, soda, kys. citronová atp.
Jednou nám došly tablety do myčky, hledala jsem domácí recept, našla jsem něco ve smyslu soda(prací), kys. citronová a nevím, co ještě - světe div se, umylo to stejně. Než olizovat leštidlo, to radši snesu kapku vody, nebo tam dám ocet.
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
13.1.14 18:56
@Virginia píše:
Jednou nám došly tablety do myčky, hledala jsem domácí recept, našla jsem něco ve smyslu soda(prací), kys. citronová a nevím, co ještě - světe div se, umylo to stejně. Než olizovat leštidlo, to radši snesu kapku vody, nebo tam dám ocet.

V šetřících diskuzích jde hlavně o šetření. Na přírodu spousta lidí víš co ;)

• Citovat
  • Upravit
4378
13.1.14 19:06

@beckie ahoj, moc by me zajimalo, jak a na co pouzivas pri cisteni sodu, kys citronovou a ocet? Predem dekuju za rady :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
13.1.14 19:09
@Nejhodnější píše:
V šetřících diskuzích jde hlavně o šetření. Na přírodu spousta lidí víš co ;)

No, tady zrovna o domácím slizu na praní a sodě nikdo moc nepsal.
Myslím si, že ten, kdo tomuto věnuje energii, dělá to spíš z lásky k přírodě než z nedostatku peněz, protože v tom případě by stejně draho vyšly nějaký noname značky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
13.1.14 19:14
@Sorbetka píše:
Presne v tomhle s tebou souhlasim. Nemam potrebu to delat kvuli penezum, ale pro ten dobry pocit, ze nepotrebuji vsechny ty neskutecne dulezite cistice z reklamy a vystacim si s malem a jeste me strasne bavi, ze nemusim vyhazovat vsechny ty plastove obaly. :pankac: :pankac:

Asi tak. Já fakt nevím, co lidi pod těmi tisícovými položkami drogerie mají a co kupují. A hlavně proč. Asi proto, že jim někdo v reklamě řekl, že s tímhle produktem to doma budou mít tak krásný jako v televizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat