Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky..nechávala jste si některá dělat stůl od truhlare? Na kolik vás vyšel přibližně? My teď dostali cenovou nabídku a koukáme na to jak puci
stůl, 4 židle a lavice 150 cm s úložným prostorem - dub a cenově 83 tis.
Přiznám se, že jsme počítali max. s 30 tis. Asi jsme úplně jinde
![]()
@gargamelinka my jsme si nechávali dělat samotný stůl před 10 lety a vyšel nás kolem 30tis. Ale stůl je obrovský - v základu má 100×160 a máme k němu 3 50 cm díly, kterými se dá stůl zvětšit až na 100×310.
Takže mě ta cena až tak nepřekvapuje pokud jsou k tomu i židle a lavice ![]()
Je to z masivu? Protože dub už jen v ceně za dřevo něco stojí. 30.000 možná tak za MDF lamino desky.
@tezi děkuji za názor.. Tak jsme žili v jiných představách
nevadí aspoň jsme chytřejší..
@Ivan PPZ jj z masivu..
Stul: 92×200 a lavice 40×180 bez ulozneho prostoru a operky + prilepena deska na zed aby se lidi mohli oprit a neodreli za 25 tis. 3 dubove drevene zidle + 1 z Lutzu 12 tis. Celkem 37 tis. Deska lavice a stolu je pracovni kuchynska linka od Eggeru ( aby to ladilo) a k tomu dubove namorene nohy.
@gargamelinka
Nám dělal truhlář stolek (melouchem) do obýváku před dvěma měsíci, kombinace dub (ten jsme mu dodali my) a borovice. Rozm. cca 130×70×55 cm, má ještě úložnou poličku. Stolek má jednoduchý tvar- žádné složité vyřezávání. Je robustní, žádný made in poland. Cena 5400Kč.
Záleží, z jakého dřeva. Já jen za dřevo dala 12 tis (z toho jedna fošna olivy stála
6 tis), plus práce, plus kovová podnož na míru. Ve finále to nebylo moc (dělal mi ho kamarád). Srovnatelný se neprodává (proto jsem si ho nechala dělat), ale když srovnám velikost a exotické dřevo, tak takové jsou za 100-150.
Příspěvek upraven 05.02.18 v 10:25
Tak jako teoreticky koupit dubovou spárovku a k tomu nohy a je masiv za pár korun, pořád asi lepší než sconto. Takhle jsme měli náš první stůl (nohy jsme vyhráli na plese v tombole) a slouží dodnes.
Mame dubovy stul, stal nas 20 tis a to proto ze drevo jsme dodali nase z dubu co vysadil prapra..ded. (Nepocitam naklady na pokaceni a narezani na prkna protoze to uz si davno nepamatuju
)Mame krasnej stul s pribehem ![]()
Jelikoz jsem truhlar muzu rict ze lamino je levna sitka kdy stoji tabula okolo 1800 kc to je i vtech ruznych prodejnach nabytku typu kika lutz atd a mas stoji urcite okolo 20 tisic m3 mozna ze i vic navic na tom stole vetsinou ta stolova deska ma urcite okolo 40 mm
@mooch píše:
Tak jako teoreticky koupit dubovou spárovku a k tomu nohy a je masiv za pár korun, pořád asi lepší než sconto. Takhle jsme měli náš první stůl (nohy jsme vyhráli na plese v tombole) a slouží dodnes.
delas si srandu vis kolik stoji dubova sparovka? zjisti si to urcite to neni par kc
Taky hodne zalezi jestli to chcete z cinku prubezny nebo fixu nebo chcete treba buk normal nebo jadro
@B4RC3LON4 no tak třeba za trojku mi to nepřijde moc, oproti těm šitkám z Lutzu apod (namátkou https://www.kovovynabytek.cz/…-/pD1274-01/?…)
Můj chlap do vinárny alias opíjecí místnosti svařil konstrukce (stůl, lavice, židle) z kovového hranatého profilu- vypadá to moc hezky a na ni nám truhlář vyrobil z masivu desky. Je to dostačující a není riziko, že ten nábytek bude vrzat. Taky to byla docela darda, ale za masiv bysme se nedoplatili.