Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Buď měli podsedák a nebo jsme jeli bez. Ale u Uberu pochybuji, že ten podsedák budou mít. Spíš bych si vzala Liftago. Tam se dá možná i vyžádat, pokud jsi hodně úzkostlivá.
Taxi mají výjimku, mohou vozit i dítě bez sedačky, pokud by to pro rodiče bylo OK. Jinak doporučuji objednat taxi se sedačkou s předstihem. Poslali mi takto taxikářku s výběrem ze 3 typů sedaček. Jinak by v autě neměla žádnou.
V taxi autosedačku nepotřebuje. Musí sedět na zadní sedačce a připoutat. Autosedačku bych neřešila. Případně zkusit objednat řidiče s autosedačkou/podsedákem. ![]()
@Anonymní píše: Více
U takto velkého dítěte bych autosedačku v taxíku pro cestu na letiště neřešila. Jinak u mladších děti jsem objednávala dopředu, když je potřeba autosedačku. Podsedak mívá víc taxíku, ale stejně to chce objednat dopředu, aby v autě byl.
Všem dekuju; tak asi to nebudu řešit a pojedeme bez podsedaku ![]()
Jezdíme bez ničeho, ještě se mi nestalo, že by byl taxikář připraven, možná jednou.
Řesím akorat stejnou vec, akorat mensi deti 4,5 a 1,5. Je to celkem problém a bez sedacek jet nechci. ![]()
@DandátkoP píše: Více
A v cílové destinaci sedačky potřebovat nebudete? Jestli by nebylo řešení je vzít s sebou, odbavení nic nestojí.
@Hibou píše: Více
Nebudeme, letim s holkama jen Chorvatsko, manzel jede se psem autem a na letisti ve Splitu uz nas nabere nasim autem i se sedackama. Uprimne, loni jsem jela autem a nechala auto na letisti na parkovisti, ale jezdime na dlouho a parkovny stoji pak celkem raketu. No a taky se bojim kolon, z našeho směru je veliká uzavirka plus rekonstrukce u letiste, tak z toho mam strach.
Vzdycky u toho hodinu sedim a hledam reseni a pak to zavru, ze mam čas. Ale odlet 22.7., tak uz moc čas nemam ![]()
@DandátkoP píše: Více
Tak tím taxi budou kolony stejné. Parkování na letišti objednavas dopředu? Bydlím tedy v DE, ale i na 14 dní nás vyjde levněji předem objednané Parkování na letišti než cesta taxi tam a zpět.
@Hibou píše: Více
Taxiky projedou rychleji, v nekterych castech projizdeji tema pruhama urcenyma pro ne.
Jojo, objednavam předem. Jezdime na delsi dobu, nez 14 dnů.
Loni jsem to nechala na nejakym parkovisti, co bylo asi 10 minut od letiste transferem, ale nebyla jsem uplne spokonena. Musela jsem s detma cekat na dalsi lidi, co prijeli az po nas, pak jsem na letisti dostala terminal uplne nejdal, co to asi slo a mela jsem to jen tak tak časově. A pak ty autosedačky, sice je měli, ale ve stavu tak strasnym, ze bylo asi uplne jedno, zda to dite sedacku ma nebo ne. Byly desne starý, spinavy, typek ji neumel ani pridelat.
Tak jsem letos koukala na ofiko parkovani na letisti a stani v dochazkovy vzdalenosti okolo 5000kč a to, kde se jezdi transferem okolo 3500kč. To ten Uber treba vyjde daleko levneji.
Nebo koupit obyc podsedak a ten pak nechat taxikari nebo vyhodit na letisti…