Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Anonymní píše: Více
Vozí jen svoje dítě, nebo i tvoje?
Už čtu, že nekdy i tvoje. Pak bych požádala o využívání sedačky, nebo ať ti dítě nevozí
Pokud ti vadi podsedák
@Anonymní píše: Více
no rozhodně jim to nepiš, ale řekni jim to ústně z očí do očí, napsané to vyzní špatně
Jestli je to dítě aspoň připoutané, sice porušují pravidla, ale je to jejich boj. Nepletla bych se být tebou do toho, není to tvoje věc, dokud nevystavují riziku i tvé dítě.
Dite ma 138 cm a vozi ho 3 km? To bych neresila, na delsi cestu jiz ano.
Nepsala bych, ale zašla osobně. A úplně normálně “hele Karle je moc fajn, že když vozíš vaši Andulku do školy, vezmeš i naši Marušku, vážím si toho. Ale jelikož ještě neměří 150 cm, vozíme ji v autosedačce a nechci, aby jezdila bez ní. Dodržovat bezpečnost v autě je pro mě fakt důležitá.”
No a pak dle situace, čeho chceš dosáhnout buď poprosit o používání sedačky nebo aby vaši dceru nevozil.
Naprosto tě chápu, já bych o toto také nestála, když byly děti menší, zásadně jen v autosedačce.
@teroonka píše: Více
vozí i její dítě, já bych to také neřešila, ale pokud to chce řešit, rozhodně bude lepší když jim to řekne ústně
Teď to čtu znova a možná jsem to blbě pochopila…oni nemají v autě nic nebo jen podsedáky? Pokud možnost B asi bych to na ty 3 km neřešila.
@stinga píše: Více
aha, to mi uniklo. Jasně, nehoda se může stát na prvních 10 metrech cesty, tam vzdálenost není rozhodující. Tak bych požádala, že ve chvíli, kdy povezou mé dítě, přeji si, aby bylo v autosedačce. Obávám se, že už dítě s sebou nevezmou, kvůli 3 km řešit sedačku, kterou jinak ani nepoužívají..
Bez vší té omáčky kolem chápu správně, že vozí tvoje dítě bez sedačky? Jestli jsi teda OK i s podsedákem, normálně bych jim poděkovala za vožení a pak poprosila, že je dcera ještě malá a nechceš, aby jí ten pás vedl přes krk a aby on měl problém, kdyby je třeba chytili policajti. Jestli by bylo OK, kdybys mu na to občasné popovezení donesla váš podsedák, místa to zabere minimum. A koupila bych podsedák za pár stovek. Správnou výšku může mít tak za dva roky a v této souvislosti mi tedy tři kiláky pravidelného vožení přijdou až až.
@teroonka píše: Více
také si myslím, dcera zakladatelce poděkuje, až kamarádka pofrčí autem a ona půjde sama 3 kiláky, což je dost daleko
Neřeš cizí rodiny a děti.
Zajisti si, aby tvoje dítě dorazilo ráno na začátek výuky po vlastní ose – způsobem,, jaký ty uznáš za vhodný – a je po problému.
Vozí-li ji někdo jiný, zdvořile ho požádej o změnu… a pokud bude mít jiný názor, bingo, jsme zpátky…. dopravuj si své dítě do školy sama, s kamarádkou se holt potká až tam.
Příspěvek upraven 14.04.26 v 21:28
Asi jsem natvrdlá večer a nechápu úplně otázku, resp. co jim chceš vlastně psát?
Dneska až jsem se to dozvěděla, že soused (Mají dítě ve věku dcery, mladší) vozí dceru občas ráno do školy. Mají velké ano bezpečné auto, nové. Nebo to že ji vozí vím. Holky chodí bud spolu pěšky, nebo je někdy on hodí ráno do školy. Ale co jsem se dozvěděla že jezdí uplně bez sedačky, bez bobku. Já když beru její dceru mám tam bobek na izofix. Dcera má autosedačku na izofix. Moje dcera měří asi 138cm, jejich bych tipla tak 130… sedačky oni uplně zrušili. že mají jen bobky.. já ani ty bobky moc nemusím.
Je to autem tak 3km odhad.
Jak to napsat nějak slušně, nevím nechci je naštvat.. tykáme si, mám dobré vztahy. Jejich dítě u nás často spí. Občas se navštěvujeme.