Na pohotovost? Opařenina

197
15.4.23 13:37

Na pohotovost? Opařenina

Ahoj holky, před dvěma hodinami se mi podařilo se opařit párou ze zapekaci mísy… chladím, ale přijde mi, že je to čím dál horší, ta bolest po tom, co přestanu chladit, se nedá vydržet, je to, jak kdyby se mi vařila krev… nemám ale žádný puchyr… je to důvod jít na pohotovost? Nebo mam proste chladit dal doma? Případně jak si sama pomoci?

Moc děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6112
15.4.23 13:40

Sehnat chladicí čtverečky. Já je teda dostala na pohotovosti, ale ta úleva byla hustá. Vůbec jsem to s nima necítila.
Nevím, zda jdou koupit klasicky v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11866
15.4.23 13:41

Chladit chladit dokud bolí tak stale chladit…jestli se nenadělají puchýře bude to dobrý. kdyby se začaly dělat tak určitě na tu pohotovost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
15.4.23 13:41

Kamarádka to taky měla takhle nevinně vypadající, na pohotovost ji to dohnalo a ještě jí říkala že měla přijít dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
15.4.23 13:43

Já bych jela. Může se to zhoršit a takhle ti to aspoň ošetří, dají třeba nějakou mast.
Léčit už něco rozjetého je vždy horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
15.4.23 13:46

Urcite na pohotovost jed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
15.4.23 13:48
@Markéta188 píše:
Sehnat chladicí čtverečky. Já je teda dostala na pohotovosti, ale ta úleva byla hustá. Vůbec jsem to s nima necítila.
Nevím, zda jdou koupit klasicky v lékárně.

Dají. Ségra před pár dny kupovala holčičce na prsty. Druhý den uz tam skoro nic neměla.

• Citovat
  • Upravit
14003
15.4.23 14:12

Určitě na pohotovost, opareniny jsou dost zradny? Čím chladíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.4.23 14:15

Jeď na pohotovost, u opařeniny nikdy neodhadneš závažnost.

• Citovat
  • Upravit
197
15.4.23 14:20

Děkuju moc, manžel už mě veze. Už se mi začíná dělat i puchýř. Chladím gelovými polštářky z mrazáku, nic jiného lepšího doma nemám, ale pomáhá to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42670
15.4.23 14:25

Je dobře, že jedeš. Jedna moje příbuzná se opařila polívkou, nejela, až večer a dostala vynadáno, že měla jet hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
15.4.23 15:07
@Podhoubi píše:
Děkuju moc, manžel už mě veze. Už se mi začíná dělat i puchýř. Chladím gelovými polštářky z mrazáku, nic jiného lepšího doma nemám, ale pomáhá to

Dej vědět co ti s tím udělali. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
197
15.4.23 15:54

Všem moc děkuji, já bych se asi neodvážila jít, vím, jak nejsou vždycky doktoři ani sestřičky rádi… ale prý je dobře, že jsem přišla, začal se tam dělat velký puchýř a okolo malé, takže mi to namazali Flamigelem (ten asi i tlumí bolest, protože od té doby to bolí minimálně). Dali mastný tyl, sterilní čtverce, obvaz a v pondělí na převaz. Děkuji a přeji hezký víkend. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42670
15.4.23 15:56
@Podhoubi píše:
Všem moc děkuji, já bych se asi neodvážila jít, vím, jak nejsou vždycky doktoři ani sestřičky rádi… ale prý je dobře, že jsem přišla, začal se tam dělat velký puchýř a okolo malé, takže mi to namazali Flamigelem (ten asi i tlumí bolest, protože od té doby to bolí minimálně). Dali mastný tyl, sterilní čtverce, obvaz a v pondělí na převaz. Děkuji a přeji hezký víkend. :kytka:

Tak ať už tě to nebolí a brzy se to zahojí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
15.4.23 16:05

Jet na pohotovost. Puchýře nastupuje až za několik hodin nebo až druhý den, ale to už je tkáň hluboko poškozená. Určitě jet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí