Na poslední chvíli prodloužení RD na 4 roky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Hele, mám úplně stejný problém, tak si značím. Mi rozložit odmítli, že jsem podle stare varianty a ne podle nové a vzápětí mi vzp napařila zálohy na zdravotko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pst007 píše:
Hele, mám úplně stejný problém, tak si značím. Mi rozložit odmítli, že jsem podle stare varianty a ne podle nové a vzápětí mi vzp napařila zálohy na zdravotko.
Lze pečovat o dítě do 7/15 let. Toto nahlásit na ZP, zdravotní pojištění matka neplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem měla rodičák dle starých podmínek. Podepsala jsem papír, že přistupuji na nové podmínky ( přišla jsem o část peněz), ale vyhověli mi a 4-letou variantu jsem dostala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukám, že mi řekli na sociálce to samý co anonymní na začátku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zanulinek píše:
@blecha72 - mě to nevadí, já to tak taky budu řešit, protože mě to stačí, když bude chodit na dopoledne, protože stejně bude hezky, tak budeme jezdit na zahradu, ale jen mě to tak napadlo, že když jsem našla ten článek, jestli to někdo jen tak napsal a nebo to tak fakt jde, že by si pak člověk mohl vybrat, co by bylo asi lepší. Do školky chodit může, každý den, jen nesmí ve školce spát a to mě bohatě stačí, ale za optání nic nedáš že
Ve vedlejší diskuzi vám půldenní školka vadí, proto reaguji, jak reaguji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blecha: to mi nabídli když nebudu podnikat. Mám nový ŽL a chci to během toho roku rozběhnout, zatím nic nevydělám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pst007 píše:
Blecha: to mi nabídli když nebudu podnikat. Mám nový ŽL a chci to během toho roku rozběhnout, zatím nic nevydělám.
Stejná je situace zakladatelky. Mnohé matky s podnikáním ve 3 letech věku dítěte končí. Právě proto, že už musí platit ZP bez ohledu na to, zda si na ně vydělají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
Stejná je situace zakladatelky. Mnohé matky s podnikáním ve 3 letech věku dítěte končí. Právě proto, že už musí platit ZP bez ohledu na to, zda si na ně vydělají
Zdravotní mohou i nadále platit podle skutečných výdělků (pokud pečují o dítě), ale sociální ne, tam je opravdu třeba rozložit rodičák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Zdravotní mohou i nadále platit podle skutečných výdělků (pokud pečují o dítě), ale sociální ne, tam je opravdu třeba rozložit rodičák.
Jakože dokud pobírá tu dávku? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně nevím. Teď je tuším rodičák celkem 220 tis. Předtím to bylo o něco více. Tak ten rozdíl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl Jojo, přesně tak, dokud pobírá dávku = rodičovský příspěvek, tak je ŽL z pohledu sociálního i zdravotního brán jako vedlejší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Bábrdl Jojo, přesně tak, dokud pobírá dávku = rodičovský příspěvek, tak je ŽL z pohledu sociálního i zdravotního brán jako vedlejší.
Aha, to jsem nevěděla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je super. Buď vrátím 20tis. nebo budu platit 4k měsíčně i když skoro nic nevydělám, ptž dítě nemůže do školky. Hezký vyhlídky, jako by nestačilo, že budu rok doma skoro zadarmo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pst007 Tak pokud budeš platit 4k, tak do školky může, ne? Nebo ho ještě můžeš dát za cca 7000,– do soukromé a pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit